Gecmis olsun insallah diyim oncelikle. Hic canınızı sıkmayin. Allah ne yazdiysa onu yasayacaz. Ben en basindan beri diyordum eger bu bebek benim nasibimse bu dunyada nefesi verilmisse oylede boylede
Bana nasip olur. Degilsede zaten mevla bi bahane verir. Teslim olup dua edin su azalmasinin ignesi ilaci yok. Zaman ve teslimiyetle vakit cabuk geciyor.
Benimde sizin gibi hamileligimin 12 14 haftalarinda kanamam oluyordu sebebi belirsiz kanamalarim durmadi 2 ay kadar surdu araliklarla. Sonra kanamam durdu tam sevindim bu sefer su bitmeye yaklasti. Doktor su axalmasini kanamayla ilisiklendirdi. Insallah saglikla kavusuruz hepimiz. Ben ist dayim 7 aylik olduk elh. Artik
Benim kesenin ustunde en basindan beri hep baya bi buyuk kanama alani gorunuyordu en baslarda bebekten buyuktu hatta bende plesenta previa total var kanama yaptigi icin previa bende oyle dusundu. kanama bitti o kan pihtisi yok oldu ilginc bir sekilde suyum bitme seviyesine geldi. Kesem delinmedigi icin cok sukur azda olsa bugunlere geldik. Hep umutsuzduk. Doktor susuz kalan bebek direk ölür diye birsey yok dedi. Ben susuz kaldigi icin kalbi hemen durur saniuordum.prunes Allah'im sana ve bebeğine sağlık versin inşallah...Evet nasip kismet...Bu arada kanamayla su azalmasinin nasil bir alakasi varmış ki? Bildiğim kadarıyla( internetten okuduğum kadariyla) su azalmasi bebeğin böbrekleriyle veya kesenin patlamasiyla veya plasentayla ilgili. Merak ettim?
Benim kesenin ustunde en basindan beri hep baya bi buyuk kanama alani gorunuyordu en baslarda bebekten buyuktu hatta bende plesenta previa total var kanama yaptigi icin previa bende oyle dusundu. kanama bitti o kan pihtisi yok oldu ilginc bir sekilde suyum bitme seviyesine geldi. Kesem delinmedigi icin cok sukur azda olsa bugunlere geldik. Hep umutsuzduk. Doktor susuz kalan bebek direk ölür diye birsey yok dedi. Ben susuz kaldigi icin kalbi hemen durur saniuordum.
Gelisimine bakiyorlar oncelikli olarak buyuyormu diye. Az kaldi. Insallah Rabbim saglikla kavusmayi nasip eser hepimize. Dua edelim ins zor durumda olan hamilelerede
İyi akşamlar arkadaşlar. Ben tüp bebekle ikizlerime hamileydim. 16. Haftada rahimde açılma olduğu için devlet hastanesinde ameliyata alındım. Düşük başlamış olmasına rağmen bebeğimin birinin suyu patlamış ameliyat sırasında buna rağmen suyu patlayan bebeğimiz rahimde bırakarak doktor rahime dikiş atti. Bana susuz bebeğin yasayabileceğini yada ölse bile anneye ve diğer bebeğe zararı olmayacağı söylendi. Bu şekilde 10gün evde yattım tuvalete gitmek yasak yemeğimi yattığım yerden yiyorum suyu yattığım yerden pipetle içiyordum. Günlük antibiyotik iğne ve birsürü ilaç kullanıyordum. Bebeklerim yaşayacak diye. Ama içimize sinmedi daha büyük özel bir hastaneye gittik bebeğin susuz asla yaşamayacagını kesesi ve suyu patladığı için enfeksiyon yayıp anneyi ölüme götürebileceği gibi riskler olduğu söylenip suni sancıyla 16 haftalık bebeklerimi doğum yaptım henüz bir ay oldu. Hep acaba direnseydim yasarlarmıydı diye içim içimi yedi vicdan azabı hissediyorum. Konuyu görünce çogu arkadaş 33 34. Haftaları görmüş ve suyu azaldığı için bebeklerini kaybetmişler Rabbim yardımcınız olsun gercekten cok zor yani benim gebeliğin de devam etme şansı yoktu demekki. Nasipte çıkmış aslında devam edermiydi demek bile yanlış ama detaylı bilgi verilmemişti yaşar bebekler denmişti hep bir umutla bekleyip bir gün içerisinde gittiğim doktor acil hastaneye yatırıp doğum yaptırınca hem üzüldüm hem şok oldum hemde acaba araştırsaydım biraz daha yaşarmıydı diye vicdan azabı çekiyorum sizler daha bilgilisiniz daha cok zorluklarla karşılaşmışsınız arkadaşlar yanlış bir karar vermedim değilmi doğuma kadar iki yavrumunda kalbi atıyordu ölümlerine ben sebep olmadım değilmi ne olur bilgisi olan varsa içimi rahatlatsın
İyi akşamlar arkadaşlar. Ben tüp bebekle ikizlerime hamileydim. 16. Haftada rahimde açılma olduğu için devlet hastanesinde ameliyata alındım. Düşük başlamış olmasına rağmen bebeğimin birinin suyu patlamış ameliyat sırasında buna rağmen suyu patlayan bebeğimiz rahimde bırakarak doktor rahime dikiş atti. Bana susuz bebeğin yasayabileceğini yada ölse bile anneye ve diğer bebeğe zararı olmayacağı söylendi. Bu şekilde 10gün evde yattım tuvalete gitmek yasak yemeğimi yattığım yerden yiyorum suyu yattığım yerden pipetle içiyordum. Günlük antibiyotik iğne ve birsürü ilaç kullanıyordum. Bebeklerim yaşayacak diye. Ama içimize sinmedi daha büyük özel bir hastaneye gittik bebeğin susuz asla yaşamayacagını kesesi ve suyu patladığı için enfeksiyon yayıp anneyi ölüme götürebileceği gibi riskler olduğu söylenip suni sancıyla 16 haftalık bebeklerimi doğum yaptım henüz bir ay oldu. Hep acaba direnseydim yasarlarmıydı diye içim içimi yedi vicdan azabı hissediyorum. Konuyu görünce çogu arkadaş 33 34. Haftaları görmüş ve suyu azaldığı için bebeklerini kaybetmişler Rabbim yardımcınız olsun gercekten cok zor yani benim gebeliğin de devam etme şansı yoktu demekki. Nasipte çıkmış aslında devam edermiydi demek bile yanlış ama detaylı bilgi verilmemişti yaşar bebekler denmişti hep bir umutla bekleyip bir gün içerisinde gittiğim doktor acil hastaneye yatırıp doğum yaptırınca hem üzüldüm hem şok oldum hemde acaba araştırsaydım biraz daha yaşarmıydı diye vicdan azabı çekiyorum sizler daha bilgilisiniz daha cok zorluklarla karşılaşmışsınız arkadaşlar yanlış bir karar vermedim değilmi doğuma kadar iki yavrumunda kalbi atıyordu ölümlerine ben sebep olmadım değilmi ne olur bilgisi olan varsa içimi rahatlatsın
Cok gecmis olsun. Hersey bizim icin bir imtihan sebebi. Insan ne yasarsa suphesiz o anda ona cok agir geliyor fakat keske keske demektense tevekkul edip olaylari akisina birakmak daha iyi oluyor.İyi akşamlar arkadaşlar. Ben tüp bebekle ikizlerime hamileydim. 16. Haftada rahimde açılma olduğu için devlet hastanesinde ameliyata alındım. Düşük başlamış olmasına rağmen bebeğimin birinin suyu patlamış ameliyat sırasında buna rağmen suyu patlayan bebeğimiz rahimde bırakarak doktor rahime dikiş atti. Bana susuz bebeğin yasayabileceğini yada ölse bile anneye ve diğer bebeğe zararı olmayacağı söylendi. Bu şekilde 10gün evde yattım tuvalete gitmek yasak yemeğimi yattığım yerden yiyorum suyu yattığım yerden pipetle içiyordum. Günlük antibiyotik iğne ve birsürü ilaç kullanıyordum. Bebeklerim yaşayacak diye. Ama içimize sinmedi daha büyük özel bir hastaneye gittik bebeğin susuz asla yaşamayacagını kesesi ve suyu patladığı için enfeksiyon yayıp anneyi ölüme götürebileceği gibi riskler olduğu söylenip suni sancıyla 16 haftalık bebeklerimi doğum yaptım henüz bir ay oldu. Hep acaba direnseydim yasarlarmıydı diye içim içimi yedi vicdan azabı hissediyorum. Konuyu görünce çogu arkadaş 33 34. Haftaları görmüş ve suyu azaldığı için bebeklerini kaybetmişler Rabbim yardımcınız olsun gercekten cok zor yani benim gebeliğin de devam etme şansı yoktu demekki. Nasipte çıkmış aslında devam edermiydi demek bile yanlış ama detaylı bilgi verilmemişti yaşar bebekler denmişti hep bir umutla bekleyip bir gün içerisinde gittiğim doktor acil hastaneye yatırıp doğum yaptırınca hem üzüldüm hem şok oldum hemde acaba araştırsaydım biraz daha yaşarmıydı diye vicdan azabı çekiyorum sizler daha bilgilisiniz daha cok zorluklarla karşılaşmışsınız arkadaşlar yanlış bir karar vermedim değilmi doğuma kadar iki yavrumunda kalbi atıyordu ölümlerine ben sebep olmadım değilmi ne olur bilgisi olan varsa içimi rahatlatsın
İnşallah tedaviye gerek kalmadan kendiliğinden hamile kalmayı sağlıklı sıhhatli de kucağımıza almayı nasip eder cümlemize Rabbim. Allah ol derse olurdu diyorum nasip değilmiş o verdi o alır diyorum ama içimde fırtınalar kopuyor. 5. Senemiz de hamile kalabilmiştim ilk üç ay düşük tehlikesi olduğu için sürekli yatmam gerekiyordu annem kayınvalidem gelip yemek yapıyorlardı sadece lavabo ve doktor kontrolü için kalkıyordum. En son muayene için gittiğimde artık tehlike geçti yavaş yavaş kalkabilirsin demişti doktor cinsiyetlerinide öğrendik bir kızım bir oğlum olacaktı. Sevincimizin üzerinden bir hafta geçmeden bu olaylar geldi başımıza. bir çok doktor la görüştük hepsi aynı şeyi söyledi kesinlikle gebeliği sonlandırın dediler. İsyan etmek istemiyorum çünkü beterin beteri var. Çok daha zor günler de yaşayabilirdim. Birde şu acı bir azalsa içimde yumruk gibi birşey var hep yavrularım geliyor aklıma.T Tuzlu fistik Yani bu benim hikayem enfeksiyonu yasayan biri olarak. Sana söyleyecegim zaten 16 hafta bebeklerin yaşaması için cok erken. Ayrica enfeksiyon gercekten de anne için çok riskli bir durum. Ben bunu düşük yapip da kendimi çok zor toparlayana kadar anlayamamistim. Ama bunu yaşayan biri olarak emin olmani isterim. Insallah daha kolay gecirecegin hamileliklerin olsun...
Kesinlikle arkadaşım imtihan biliyorum. Rabbim bu sıkıntıların sonunda çok güzellikler nasip edecek inaniyorum. İlk günler kalabalık olayın şoku derken çok fark edememişim. Ama yeni yeni acısı çöküyor içim yanıyor sürekli.Cok gecmis olsun. Hersey bizim icin bir imtihan sebebi. Insan ne yasarsa suphesiz o anda ona cok agir geliyor fakat keske keske demektense tevekkul edip olaylari akisina birakmak daha iyi oluyor.
Allah ol derse olmayacak yok amenna. Ama sizin keseniz patlamis ve kese patlarsa enfeksiyon aliyorsunuz hayati tehlikeniz basliyor. Ben de bazilarina serum takilip karindan su takviyesi yapildigini okudum mesela bu forumda. Israrla serum taktirayim dedim o kesesi acilan enfeksiyon alan ve hamileligi son zamanlarinda biraz daha idare etmek icin yapilan bir durum dedi doktorum. Karindan su verme isleminde ise ciddi bir is enfeksiyon alma riskin var dedi. Goze alamadik. Enfeksiyon ciddi birsey ameliyattan sonra hastalar ameliyattan degil aldiklari enfeksiyondan dolayi hayati tehlike yasiyorlar. Dini acidan da anne icin hayati tehlike arzeden bir durum varsa caiz denilebiliyor gebeligi sonlandirmaya. Boyle dusunup tevekkul edin. Allah insallah hayirli kapilar acar saglikla sizede. Insan cok umutsuz oluuor doktorlar cok kotu şak şak herseyi soyluyorlar insanin yuzune. Bizde caresiz bi durumda kaliyoruz acimizla ne derlerse guveniuoruz. Boyle durumlarda bence bir kac doktorun fikrini almak gerek. Ve kendinize hem isinin ehli olan hemde psikolojini dusunen tatli bir doktor bulmak gerek. Ve unutmayalim ki Biz ne kadar cabalarsak igne ilac ne alirsak alalim. Rabbim nasip etmeyecekse basindada sonundada bir vesileyle onu alir. Hayirli saglikli evlatlar dilerim ins hepimiz icin....