Gebelikte bebeğinin böbreklerinin büyümesi ve amniyon sıvısının azalması sonucu bebeğ

Gecmis olsun insallah diyim oncelikle. Hic canınızı sıkmayin. Allah ne yazdiysa onu yasayacaz. Ben en basindan beri diyordum eger bu bebek benim nasibimse bu dunyada nefesi verilmisse oylede boylede
Bana nasip olur. Degilsede zaten mevla bi bahane verir. Teslim olup dua edin su azalmasinin ignesi ilaci yok. Zaman ve teslimiyetle vakit cabuk geciyor.
Benimde sizin gibi hamileligimin 12 14 haftalarinda kanamam oluyordu sebebi belirsiz kanamalarim durmadi 2 ay kadar surdu araliklarla. Sonra kanamam durdu tam sevindim bu sefer su bitmeye yaklasti. Doktor su axalmasini kanamayla ilisiklendirdi. Insallah saglikla kavusuruz hepimiz. Ben ist dayim 7 aylik olduk elh. Artik

prunes prunes Allah'im sana ve bebeğine sağlık versin inşallah...Evet nasip kismet...Bu arada kanamayla su azalmasinin nasil bir alakasi varmış ki? Bildiğim kadarıyla( internetten okuduğum kadariyla) su azalmasi bebeğin böbrekleriyle veya kesenin patlamasiyla veya plasentayla ilgili. Merak ettim?

prunes prunes Allah'im sana ve bebeğine sağlık versin inşallah...Evet nasip kismet...Bu arada kanamayla su azalmasinin nasil bir alakasi varmış ki? Bildiğim kadarıyla( internetten okuduğum kadariyla) su azalmasi bebeğin böbrekleriyle veya kesenin patlamasiyla veya plasentayla ilgili. Merak ettim?
Benim kesenin ustunde en basindan beri hep baya bi buyuk kanama alani gorunuyordu en baslarda bebekten buyuktu hatta bende plesenta previa total var kanama yaptigi icin previa bende oyle dusundu. kanama bitti o kan pihtisi yok oldu ilginc bir sekilde suyum bitme seviyesine geldi. Kesem delinmedigi icin cok sukur azda olsa bugunlere geldik. Hep umutsuzduk. Doktor susuz kalan bebek direk ölür diye birsey yok dedi. Ben susuz kaldigi icin kalbi hemen durur saniuordum.
Gelisimine bakiyorlar oncelikli olarak buyuyormu diye. Az kaldi. Insallah Rabbim saglikla kavusmayi nasip eser hepimize. Dua edelim ins zor durumda olan hamilelerede

Benim kesenin ustunde en basindan beri hep baya bi buyuk kanama alani gorunuyordu en baslarda bebekten buyuktu hatta bende plesenta previa total var kanama yaptigi icin previa bende oyle dusundu. kanama bitti o kan pihtisi yok oldu ilginc bir sekilde suyum bitme seviyesine geldi. Kesem delinmedigi icin cok sukur azda olsa bugunlere geldik. Hep umutsuzduk. Doktor susuz kalan bebek direk ölür diye birsey yok dedi. Ben susuz kaldigi icin kalbi hemen durur saniuordum.
Gelisimine bakiyorlar oncelikli olarak buyuyormu diye. Az kaldi. Insallah Rabbim saglikla kavusmayi nasip eser hepimize. Dua edelim ins zor durumda olan hamilelerede

Himmm Anladim....Bende kanama alani görülememişti kanamam varken. Bu yüzden olur geçer diyordum bazen oluyormuş bebek damarin üzerine falan denk geliyormuş. Sonra birkaç büyük pıhtı düşürdüm tuvalette. O zaman bile görülmedi kanamanın yeri ve nedeni. 2 gün sonra da bayağı azalmıştı suyum. Hatta doktorum pihti düşerken suyun geldi mi fark ettin mi dedi. Ben de farkedemedim tabii ki... Yani sonuçta bakalım yarin belki belli olur birşeyler sanirim... Evet Allah'ım hepimize acil şifalar versin inşallah. ..Bu gece bana zor geçecek gibi...

İyi akşamlar arkadaşlar. Ben tüp bebekle ikizlerime hamileydim. 16. Haftada rahimde açılma olduğu için devlet hastanesinde ameliyata alındım. Düşük başlamış olmasına rağmen bebeğimin birinin suyu patlamış ameliyat sırasında buna rağmen suyu patlayan bebeğimiz rahimde bırakarak doktor rahime dikiş atti. Bana susuz bebeğin yasayabileceğini yada ölse bile anneye ve diğer bebeğe zararı olmayacağı söylendi. Bu şekilde 10gün evde yattım tuvalete gitmek yasak yemeğimi yattığım yerden yiyorum suyu yattığım yerden pipetle içiyordum. Günlük antibiyotik iğne ve birsürü ilaç kullanıyordum. Bebeklerim yaşayacak diye. Ama içimize sinmedi daha büyük özel bir hastaneye gittik bebeğin susuz asla yaşamayacagını kesesi ve suyu patladığı için enfeksiyon yayıp anneyi ölüme götürebileceği gibi riskler olduğu söylenip suni sancıyla 16 haftalık bebeklerimi doğum yaptım henüz bir ay oldu. Hep acaba direnseydim yasarlarmıydı diye içim içimi yedi vicdan azabı hissediyorum. Konuyu görünce çogu arkadaş 33 34. Haftaları görmüş ve suyu azaldığı için bebeklerini kaybetmişler Rabbim yardımcınız olsun gercekten cok zor yani benim gebeliğin de devam etme şansı yoktu demekki. Nasipte çıkmış aslında devam edermiydi demek bile yanlış ama detaylı bilgi verilmemişti yaşar bebekler denmişti hep bir umutla bekleyip bir gün içerisinde gittiğim doktor acil hastaneye yatırıp doğum yaptırınca hem üzüldüm hem şok oldum hemde acaba araştırsaydım biraz daha yaşarmıydı diye vicdan azabı çekiyorum sizler daha bilgilisiniz daha cok zorluklarla karşılaşmışsınız arkadaşlar yanlış bir karar vermedim değilmi doğuma kadar iki yavrumunda kalbi atıyordu ölümlerine ben sebep olmadım değilmi ne olur bilgisi olan varsa içimi rahatlatsın

İyi akşamlar arkadaşlar. Ben tüp bebekle ikizlerime hamileydim. 16. Haftada rahimde açılma olduğu için devlet hastanesinde ameliyata alındım. Düşük başlamış olmasına rağmen bebeğimin birinin suyu patlamış ameliyat sırasında buna rağmen suyu patlayan bebeğimiz rahimde bırakarak doktor rahime dikiş atti. Bana susuz bebeğin yasayabileceğini yada ölse bile anneye ve diğer bebeğe zararı olmayacağı söylendi. Bu şekilde 10gün evde yattım tuvalete gitmek yasak yemeğimi yattığım yerden yiyorum suyu yattığım yerden pipetle içiyordum. Günlük antibiyotik iğne ve birsürü ilaç kullanıyordum. Bebeklerim yaşayacak diye. Ama içimize sinmedi daha büyük özel bir hastaneye gittik bebeğin susuz asla yaşamayacagını kesesi ve suyu patladığı için enfeksiyon yayıp anneyi ölüme götürebileceği gibi riskler olduğu söylenip suni sancıyla 16 haftalık bebeklerimi doğum yaptım henüz bir ay oldu. Hep acaba direnseydim yasarlarmıydı diye içim içimi yedi vicdan azabı hissediyorum. Konuyu görünce çogu arkadaş 33 34. Haftaları görmüş ve suyu azaldığı için bebeklerini kaybetmişler Rabbim yardımcınız olsun gercekten cok zor yani benim gebeliğin de devam etme şansı yoktu demekki. Nasipte çıkmış aslında devam edermiydi demek bile yanlış ama detaylı bilgi verilmemişti yaşar bebekler denmişti hep bir umutla bekleyip bir gün içerisinde gittiğim doktor acil hastaneye yatırıp doğum yaptırınca hem üzüldüm hem şok oldum hemde acaba araştırsaydım biraz daha yaşarmıydı diye vicdan azabı çekiyorum sizler daha bilgilisiniz daha cok zorluklarla karşılaşmışsınız arkadaşlar yanlış bir karar vermedim değilmi doğuma kadar iki yavrumunda kalbi atıyordu ölümlerine ben sebep olmadım değilmi ne olur bilgisi olan varsa içimi rahatlatsın

T Tuzlu fistik Öncelikle çok geçmiş olsun. Zor bir dönem ama eninde sonunda zaman herseyin ilaci oluyor, daha cok taze...Aslinda ilk yaptigimiz şey kendimizi suçlamak oluyor çoğu zamsn belki. Biraz da olayların tazeligiyle cok yapiyoruz. Aslında hepsi kader kismet. Ben de 20 haftalikken idrar yolu enfeksiyonundan kaybettim ilk bebegimi. Hatta benim oyle bir şey oldu ki 1hafta önce idrar testlerim öyle kese delecek kadar bile değildi. Sonra birden 3gun sonra vucudumda WBC oranim, karaciger enzimlerim tavan yapti. Halsizlestim, her gun ağladım, bir taraftan da Allah'im beni en hayirli sekilde kurtar dedim. Geceleri aniden uyanip nefessiz kaliyordum ölecek gibiydim...Sonra sabah kontrole giderken aniden suyum geldi. Hastaneye yattim enfeksiyon kana yayilmiş çocugu dogurmazsan hayati tehliken var, dogsa da cigerleri gelismediginden yasamaz en az 24 haftalik olmasi lazim dediler ve hemen serum bagladilar ve 2 gün sonra suni sanciyla dogum yaptim. 1hafta hastanede serum vermelerine ragmen değerlerim ancak sınıra inebildi. Eve geldiğimde 2 haftada yasadiklarima inanamiyordum, arastirdim, keske dedim...Ama sonra bir baktim ki ne mucizeler var...Demek ki kısmet değilmiş dedim. Hiçbir zaman isyan etmedim ve o saatten sonra da keşkelerimi biraktim...Allah sana da en yakin zamanda yaralarini sarma kuvveti versin...Her sey geçiyor. Sen iyi saglikli ol yeter ki...

T Tuzlu fistik Yani bu benim hikayem enfeksiyonu yasayan biri olarak. Sana söyleyecegim zaten 16 hafta bebeklerin yaşaması için cok erken. Ayrica enfeksiyon gercekten de anne için çok riskli bir durum. Ben bunu düşük yapip da kendimi çok zor toparlayana kadar anlayamamistim. Ama bunu yaşayan biri olarak emin olmani isterim. Insallah daha kolay gecirecegin hamileliklerin olsun...

Cok gecmis olsun. Hersey bizim icin bir imtihan sebebi. Insan ne yasarsa suphesiz o anda ona cok agir geliyor fakat keske keske demektense tevekkul edip olaylari akisina birakmak daha iyi oluyor.
Allah ol derse olmayacak yok amenna. Ama sizin keseniz patlamis ve kese patlarsa enfeksiyon aliyorsunuz hayati tehlikeniz basliyor. Ben de bazilarina serum takilip karindan su takviyesi yapildigini okudum mesela bu forumda. Israrla serum taktirayim dedim o kesesi acilan enfeksiyon alan ve hamileligi son zamanlarinda biraz daha idare etmek icin yapilan bir durum dedi doktorum. Karindan su verme isleminde ise ciddi bir is enfeksiyon alma riskin var dedi. Goze alamadik. Enfeksiyon ciddi birsey ameliyattan sonra hastalar ameliyattan degil aldiklari enfeksiyondan dolayi hayati tehlike yasiyorlar. Dini acidan da anne icin hayati tehlike arzeden bir durum varsa caiz denilebiliyor gebeligi sonlandirmaya. Boyle dusunup tevekkul edin. Allah insallah hayirli kapilar acar saglikla sizede. Insan cok umutsuz oluuor doktorlar cok kotu şak şak herseyi soyluyorlar insanin yuzune. Bizde caresiz bi durumda kaliyoruz acimizla ne derlerse guveniuoruz. Boyle durumlarda bence bir kac doktorun fikrini almak gerek. Ve kendinize hem isinin ehli olan hemde psikolojini dusunen tatli bir doktor bulmak gerek. Ve unutmayalim ki Biz ne kadar cabalarsak igne ilac ne alirsak alalim. Rabbim nasip etmeyecekse basindada sonundada bir vesileyle onu alir. Hayirli saglikli evlatlar dilerim ins hepimiz icin....

T Tuzlu fistik Yani bu benim hikayem enfeksiyonu yasayan biri olarak. Sana söyleyecegim zaten 16 hafta bebeklerin yaşaması için cok erken. Ayrica enfeksiyon gercekten de anne için çok riskli bir durum. Ben bunu düşük yapip da kendimi çok zor toparlayana kadar anlayamamistim. Ama bunu yaşayan biri olarak emin olmani isterim. Insallah daha kolay gecirecegin hamileliklerin olsun...
İnşallah tedaviye gerek kalmadan kendiliğinden hamile kalmayı sağlıklı sıhhatli de kucağımıza almayı nasip eder cümlemize Rabbim. Allah ol derse olurdu diyorum nasip değilmiş o verdi o alır diyorum ama içimde fırtınalar kopuyor. 5. Senemiz de hamile kalabilmiştim ilk üç ay düşük tehlikesi olduğu için sürekli yatmam gerekiyordu annem kayınvalidem gelip yemek yapıyorlardı sadece lavabo ve doktor kontrolü için kalkıyordum. En son muayene için gittiğimde artık tehlike geçti yavaş yavaş kalkabilirsin demişti doktor cinsiyetlerinide öğrendik bir kızım bir oğlum olacaktı. Sevincimizin üzerinden bir hafta geçmeden bu olaylar geldi başımıza. bir çok doktor la görüştük hepsi aynı şeyi söyledi kesinlikle gebeliği sonlandırın dediler. İsyan etmek istemiyorum çünkü beterin beteri var. Çok daha zor günler de yaşayabilirdim. Birde şu acı bir azalsa içimde yumruk gibi birşey var hep yavrularım geliyor aklıma.

Cok gecmis olsun. Hersey bizim icin bir imtihan sebebi. Insan ne yasarsa suphesiz o anda ona cok agir geliyor fakat keske keske demektense tevekkul edip olaylari akisina birakmak daha iyi oluyor.
Allah ol derse olmayacak yok amenna. Ama sizin keseniz patlamis ve kese patlarsa enfeksiyon aliyorsunuz hayati tehlikeniz basliyor. Ben de bazilarina serum takilip karindan su takviyesi yapildigini okudum mesela bu forumda. Israrla serum taktirayim dedim o kesesi acilan enfeksiyon alan ve hamileligi son zamanlarinda biraz daha idare etmek icin yapilan bir durum dedi doktorum. Karindan su verme isleminde ise ciddi bir is enfeksiyon alma riskin var dedi. Goze alamadik. Enfeksiyon ciddi birsey ameliyattan sonra hastalar ameliyattan degil aldiklari enfeksiyondan dolayi hayati tehlike yasiyorlar. Dini acidan da anne icin hayati tehlike arzeden bir durum varsa caiz denilebiliyor gebeligi sonlandirmaya. Boyle dusunup tevekkul edin. Allah insallah hayirli kapilar acar saglikla sizede. Insan cok umutsuz oluuor doktorlar cok kotu şak şak herseyi soyluyorlar insanin yuzune. Bizde caresiz bi durumda kaliyoruz acimizla ne derlerse guveniuoruz. Boyle durumlarda bence bir kac doktorun fikrini almak gerek. Ve kendinize hem isinin ehli olan hemde psikolojini dusunen tatli bir doktor bulmak gerek. Ve unutmayalim ki Biz ne kadar cabalarsak igne ilac ne alirsak alalim. Rabbim nasip etmeyecekse basindada sonundada bir vesileyle onu alir. Hayirli saglikli evlatlar dilerim ins hepimiz icin....
Kesinlikle arkadaşım imtihan biliyorum. Rabbim bu sıkıntıların sonunda çok güzellikler nasip edecek inaniyorum. İlk günler kalabalık olayın şoku derken çok fark edememişim. Ama yeni yeni acısı çöküyor içim yanıyor sürekli.

Ben yazının başını yeni gördüm tuzlu fıstık, diyeceğim o ki hersey kader kısmet asla kendini suçlama, RabbiM seni seviyor ki dert veriyor, bak uzaktan bir tanıdığım bir aile yıllarca çocuk istiyorlar 10 yada 15 yıl sonra tam hatırlamıyorum tüp bebekle üçüz bebeklere hamile kalıyor kadın, hepsi doğuyor hepsi yaşıyor çocuklar 1 yaşındayken tren yolunda bir kaza geçiriyorlar anne babaya hiç bir şey olmuyor çocukların 3u de ölüyor.. hiç vicdanın sizlamasin lütfen senin hayati tehliken varmış bu durumda devam edemezdiniz zaten, evet benimde suyum bitti gitti gözüyle baktılar ama benim kesede patlama veyahut delinme yoktu,. Rabbim birbirinden güzel hayırlı evlatlar versin inşallah sana tekrar tekrar geçmiş olsun,.

Kızlar benim suyum bitmiş. Kesem delinmiş sizinbti varmiş. Çünkü bebeğin boreklerinde probkem yoktu. Hemen wrtesi günü hastaneye yatip suni sanciyla düşük yaptirildi. Enfeksiyon riskinden dolayı rahmi veya seni kaybedebiliriz dendi. Bir önceki düşüğümden riskleri bildiğim için bu sefer daha kolay ikna oldum. Şu aralar toparlanmaya çalışıyorum tekrardan. Yine bir yerlerden hayati yakalamaya çalışıyorum...Allah hepimizin yardimcisi olsun...

Benim kesemde delik yok cok sukur ama tabi suyumda yok yine. 30 haftam bitti bebek kucuk 27 haftayla uyumlu 1kg. Bence 1500 anca olur dogana kadar. Su olmadigi icin gelisemiyor galiba fazla. Zaten karnimda hic yok sanki goren 5 aylik sanir 8.aya girdim. 34 u tamamlarsam yogun bakima girmez ins Allahin izniyle. Bekliyoruz. Bu aralar beklemek daha sıkıntılı. Allah yardimcimiz olsun ins saglikla dogum yapariz.
Senin durumun nasil yildiz bebek ne kadar dogumu ne zaman planliyorlar?

Biz 32yi bitirdik,Allaha Şükür suyum iyi fakat bebek buyuyemiyor sebebinide tam bilemiyorum diyor doktor ama muhtemelen bebeğin eşinde bi sıkıntı var diyor, 34. Haftada ciğer geliştirici iğne vuracak,her hafta gidiyorum büyümesi durduğu anda sezaryen olurmus ama sonuna kadar götürebilirse yani kilo alimi az da olsa devam ederse normal doğum düşünülebilirmiş, geçen hafta Salı günü 1100 gr di, evet üzülüyorum baya zayif ama 3 gün ömür bictikleri bebeğim hala savaşıyor Rabbimin izniyle,, cok geçmiş olsun maya, Rabbim içine ferahlık versin

X