Gebelikte bebeğinin böbreklerinin büyümesi ve amniyon sıvısının azalması sonucu bebeğ

İnsallah canım bundan sonra sikintisiz bir hamilelik geciririm ve saglikla sihhayle alirim yavrumu 17 li haftalarda azalmaya basladi kan pihtilasmam var bunun icin hergun coraspin ve igne yedim zaten pihtilasmadan dolayi kaybetmedim.23 lu haftalarda su tamamen bitti .35 te sancim başladı normal dogum yaptim 7 saat yasadi vefat etti suyu olmadigindan ciğerleri de gelismedi ama bu tabloyu cok oncesinden cizmislerdi ama oglum icin elimden geleni yaptiim lakinki kaderimiz ayrilmakmis Allahtan gelen herseye amenna inseallah sefaatine nail olurum suan tek temennim.bu.
Canim cok buyuk gecmis olsun.Ben de yasadim ayni problemi malesef.Sana sunu sormak istiyorum.Bebegini patolojiye gonderdiniz mi ve uriter tikanikligi ultrasonda hangi haftada gorduler?

Canim cok buyuk gecmis olsun.Ben de yasadim ayni problemi malesef.Sana sunu sormak istiyorum.Bebegini patolojiye gonderdiniz mi ve uriter tikanikligi ultrasonda hangi haftada gorduler?
16 haftasindaydi canim cok teşekkür ederim hayir patolojiye gondermedim zaten bebegim benimle cok cekti. Senin nasil oldu merak ettim

@sibelim_7777 aynen ben de cok aradim benzer durumda anneleri. Benim durum soyle; 14.haftadaki kontrolde hicbir sorun olmadigini soyleyip 18.haftaya gun verdiler.Dolayisiyla 1 ay boyunca hic gitmemistim.18.haftada gittigimde suyumun bittigini soylediler ve hemen fakulteye gittim ve malesef sonlandirdilar. Ancak sebebini hala tam olarak ogrenemedik.cunku 1 ay boyunca gitmemistim ve gittigimde su tamamen bittigi icin bebegimin bobreklerini goremiyorlardi.patolojiye gonderdik oradan ds bise cikmadi.organlar patolojiye gidene kadar otoliz olmus.Dolayisiyla sadece tahmin yurutuyorlar.Bir tikaniklik yasanmis olabilir,bobrekler gelismemis olabilir,bobrek varsa da calismamis olabilir vs. Vs..hangi doktorla konussam boyle muallak konusuyorlar.Tekrar riski var mi diyorum ,oladabilir olmayadabilir diyorlar.Tekrar bebek istiyorum ama inanilmaz korkuyorum.kan pihtilasmasi testi yaptirdim orda da sorun cikmadi.

Masallah ne guzel. Insallah bizde saglikla sizin gibi guzel gunler goruruz. Sizin su durumu cokmu vahimdi? Rabbim izin verirse hersey olur. Benim mesela suan yok seviyesinde. Sizin kacti kacinci haftada yukseldi hatirliyormusunuz?
Benim suyum hep sinirdaydi.hic artmadi. 22.haftadan itibaren bu durumu yasadim

İnsallah canım bundan sonra sikintisiz bir hamilelik geciririm ve saglikla sihhayle alirim yavrumu 17 li haftalarda azalmaya basladi kan pihtilasmam var bunun icin hergun coraspin ve igne yedim zaten pihtilasmadan dolayi kaybetmedim.23 lu haftalarda su tamamen bitti .35 te sancim başladı normal dogum yaptim 7 saat yasadi vefat etti suyu olmadigindan ciğerleri de gelismedi ama bu tabloyu cok oncesinden cizmislerdi ama oglum icin elimden geleni yaptiim lakinki kaderimiz ayrilmakmis Allahtan gelen herseye amenna inseallah sefaatine nail olurum suan tek temennim.bu.
selam canım nasılsın uzun oldu ben buraya girmeyeli, ve 10 gün sonra tam 1 yıl olacak doğum yapalı :KK43: doktor 9 ay hamilelik yok demişti artık tekrar niyetine giriyoruz Allah ne zaman nasıl nasip eder bilemem inşallah senin hally nin ve diğer kızların güzel haberlerini alırız :KK36:
Diğer anne adaylarının da yaşadıklarını okudum Allah gayret kuvvet versin hepinize hakkınızda hayırlı olanı nasip etsin zordur hamilelikte mücadele etmek ama rabbim ne yazdıysa onu yaşıycaz sakın pes etmeyin sonun kadar elinizden geleni yapın ben nerdeyse son 2 ay sıfır suyla idare ettim ve 7 aylık doğum yaptım elinde ayağında hiç bi deformasyon ya da yapışıklık vs yoktu tertemiz parlak bi oğlum olmuştu ama benimkinin böbrekleri hiç çalışmadığı için kaybettik ve bu da detaylı ultrasında vs anlaşılmıyor sadece cvs yapılarak tahmin yürütülecekti onu da biz istememiştik eğer bebeğinizin böbreklerinde sorun yoksa (doğduktan sonra 3 saat içinde çiş yapması beklenir) ve erken doğum riskine karşı ciğer geliştirici iğne oluyorsanız korkmayın ister 700 ister 800 gr olsun Allah onun ömrünü yazdıysa küvezde de büyür

selam canım nasılsın uzun oldu ben buraya girmeyeli, ve 10 gün sonra tam 1 yıl olacak doğum yapalı :KK43: doktor 9 ay hamilelik yok demişti artık tekrar niyetine giriyoruz Allah ne zaman nasıl nasip eder bilemem inşallah senin hally nin ve diğer kızların güzel haberlerini alırız :KK36:
Diğer anne adaylarının da yaşadıklarını okudum Allah gayret kuvvet versin hepinize hakkınızda hayırlı olanı nasip etsin zordur hamilelikte mücadele etmek ama rabbim ne yazdıysa onu yaşıycaz sakın pes etmeyin sonun kadar elinizden geleni yapın ben nerdeyse son 2 ay sıfır suyla idare ettim ve 7 aylık doğum yaptım elinde ayağında hiç bi deformasyon ya da yapışıklık vs yoktu tertemiz parlak bi oğlum olmuştu ama benimkinin böbrekleri hiç çalışmadığı için kaybettik ve bu da detaylı ultrasında vs anlaşılmıyor sadece cvs yapılarak tahmin yürütülecekti onu da biz istememiştik eğer bebeğinizin böbreklerinde sorun yoksa (doğduktan sonra 3 saat içinde çiş yapması beklenir) ve erken doğum riskine karşı ciğer geliştirici iğne oluyorsanız korkmayın ister 700 ister 800 gr olsun Allah onun ömrünü yazdıysa küvezde de büyür
Selam canim toparlandim sukur daha iyim sen nasilsin? Saglikla sihhatle insallah diger bebislerimizi almayi nasip etsin bende guzel haberler bekliyorum burda :)

Kıyamam ya çok duygulandim okurken, inan inan o çok mutludur cennette annesi daha masumcuk günahsız Rabbim sefaatci edecek sana insallah, benim bebeğimede pek umutlu bakmiyorlar ama onun canına kiymak bize düşmez, bir belirsizlik içinde Günlerimiz geçiyor,. Rabbim hayr etsin
yıldız nasılsın? sutyunda bı değişiklik varmı en son kaç ölçtüler? bebek kaç haftalık oldu? umudumuzu kaybetmeyelim böyle böyle vakit geçiyor inşallah sonunda bizi hayırlarla minişler bekliyor olacak

Sağol canım daha iyiyim duruma alıştım, suyumuz Allahıma bin şükür eskiye nazaran iyi şu an da görünen sıkıntı bebeğin zayıf olması gelişimi biraz geriden geliyor, azıcık kalbinde sıkıntı görünüyor ama geçebilirmis, siz ne durumdasiniz, sat tarihine göre çarşamba tam 28 haftalik olcak ama gelisimine göre 26 haftada falaniz

Sağol canım daha iyiyim duruma alıştım, suyumuz Allahıma bin şükür eskiye nazaran iyi şu an da görünen sıkıntı bebeğin zayıf olması gelişimi biraz geriden geliyor, azıcık kalbinde sıkıntı görünüyor ama geçebilirmis, siz ne durumdasiniz, sat tarihine göre çarşamba tam 28 haftalik olcak ama gelisimine göre 26 haftada falaniz
iyi çok şükür insallah daha güzel haberler alırız. bende duruma alıştım artık. benım bebek gelişimide 10 gün kadar geriden geliyor sat a göre 26 haftam bitti. benım suyum az bısı artmıs 7 olctu en son doktor bebekde 700 gr cıvarı. ama bu su neden az bır sebep yok. doğdugunda herhangı bır anomalıye sahıp olabılır böbreklerle ilgili sıkıntı olabılır doğdugunda arastırılması gerekebılır dedı doktorum. benım kafam cok karısık acaba unv hast de bır perınatolojı uzmanına daha görunsemmı dıye dusunuyorum. onlar daha cok hasta görduklerı ıcın daha fıkır sahıbıdırler. senın doğumu ne zaman planlıyorlar. allah nasıp ederde yasarsa en fazla 34 e kadar gıdersın dedı bnm doktor cunku bebek buyudukce su az oldugu ıcın onunda deformasyonları falan olabılıyormus. ınsallah hayırlısıyla Rabbım sağlıklı sıhhatlı omur verır

Benim suyum iyi artık çok şükür ama kilo almıyor 29.Haftadayiz şu an doktor bugün 800 gram dedi internetten baktım bebek bu haftada 11 50 falan olmaliymis, benim ilk çocuğum normal doğum, bu bebekte kaldırabilir normal doğumu diyor bakalım gittigi yere kadar gidecek, çok zor günler geçirdik ama şimdi Allahıma şükür eskiye nazaran daha iyiyiz bu çocuk 3 gün ya yaşar ya yasamaz demişti doktorun birisi neredeyse 2 ay olacak

Doğum çantası falan hazirladinmı ben açıkçası bu zamana kadar bir hazırlık yapmaya cekindim, birsey almadım henüz ne hastane çıkışı ne bez ne kendime pijama.. aslında alsammi diye dusunmuyor degilim

Benim suyum iyi artık çok şükür ama kilo almıyor 29.Haftadayiz şu an doktor bugün 800 gram dedi internetten baktım bebek bu haftada 11 50 falan olmaliymis, benim ilk çocuğum normal doğum, bu bebekte kaldırabilir normal doğumu diyor bakalım gittigi yere kadar gidecek, çok zor günler geçirdik ama şimdi Allahıma şükür eskiye nazaran daha iyiyiz bu çocuk 3 gün ya yaşar ya yasamaz demişti doktorun birisi neredeyse 2 ay olacak
Ne guzel cok sevindim senin adina. Rabbim islerimizi hayirlisiyla yoluna soksun ins. Kac gunde kontrole gidiyorsun? Bebek 10 15 gun geriyse gelisimde cok fazla sorun etme. Benimkide oyle. Ama vakit gecerde buyumezse o zaman sezeryanla alirlar diye dusunuyorum. 28 deyim bende sen benden 2 hafta ondesin. Bizim bebekler erken olacak galiba. Allah ne yazar o zamana kadar bilemem ama 35 de dogum planliyorlar bana.
Benimde 2. Cocugum ilki erkekti bu kiz. Ne besik ne kiyafet hic birsey almadim. Biraz daha vakit gecsin son hafta alirim diye dusunuyorum. Bayramdan sonra bnm kontrolum ins bu sefer daha guzel haberler alirim. ..

1. Arkadaşlar selam. Ben de 12+2 yim. Son 10 gundur nedeni bilinmeyen kanamalarim ve kanlı akintilarim oluyordu. Tam bunlar neredeyse bitecek kadar azaldi derken Pazartesi dr.uma gittiğimde suyumda azalma olduğunu öğrendim. 2 gün sonra yani bugün yeniden kontrol etti durum aynı. Beklemekten başka yapacak bir şeyim yok. Olumlu düşünmeye çalışıyorum, bir taraftan da çok erken bir dönemde bunlari yaşadığım için umutsuzluğa kapiliyorum... Elimden gelen tek şey bebişimin sağlıklı olması ve hayırlısı icin dua etmek...Sonraki kontrolum pazartesi. Allah'tan ümit kesilmez...

Bugün 18:29K.İ.B.Favorilere Ekle
    + Çoklu AlıntıCevapla
< Önceki1171819202122

Merhaba maya, tam olarak hatirlayamasamda baya erken bir vakitti suyumun az olduğunu öğrendiğim de 4 aylık falandi bebeğim galiba, kaç tane doktora gittiysem aldir umut yok dedi, üstelik kalbinde burnunda bağırsaklarında sıkıntı da vardı,. Çok zor günler geçirdik ramazan bayramından 2 gün önce bu çocuk 3 gün ya yaşar ya yasamaz dedi ler bayramimiz zehir oldu,. Sen içini ferah tut ve ne gelirse Allahtan diye tam teslimiyet göster,. Rabbim ne hayırlıysa bizim için bizden daha iyi bilir dedik ve bekliyoruz, üzülme sen moralini yüksek tut dua et havuç suyu ve bol su tüketmeye çalış,

Doktorum beni 2 haftada bir çağırıyor prunes, sen hangi şehirdeydin memnun musun doktorundan, benimde ilki oğlan buna kız diyorlar Rabbim nasip ederse aralarında 3 yasa yakın olacak

Merhaba maya, tam olarak hatirlayamasamda baya erken bir vakitti suyumun az olduğunu öğrendiğim de 4 aylık falandi bebeğim galiba, kaç tane doktora gittiysem aldir umut yok dedi, üstelik kalbinde burnunda bağırsaklarında sıkıntı da vardı,. Çok zor günler geçirdik ramazan bayramından 2 gün önce bu çocuk 3 gün ya yaşar ya yasamaz dedi ler bayramimiz zehir oldu,. Sen içini ferah tut ve ne gelirse Allahtan diye tam teslimiyet göster,. Rabbim ne hayırlıysa bizim için bizden daha iyi bilir dedik ve bekliyoruz, üzülme sen moralini yüksek tut dua et havuç suyu ve bol su tüketmeye çalış,

Insallah Y yildizekiciii teşekkürler desteğine. ..1 gün kaldı kontrolüme... hepimizin bebişine Allah'ım sağlık versin...Daha ilk başlardayim tabii ki ama ilk bebegimi de 5 aylikken idrar yolu enfeksiyonundan erken suyum gelmesiyle suni sancıyla normal doğum ile kaybettim. 1 senede ancak toparlanip hamile kalmıştım. Allah'imin takdiri tabii ki. Çok zormuş bu işler...

Insallah Y yildizekiciii teşekkürler desteğine. ..1 gün kaldı kontrolüme... hepimizin bebişine Allah'ım sağlık versin...Daha ilk başlardayim tabii ki ama ilk bebegimi de 5 aylikken idrar yolu enfeksiyonundan erken suyum gelmesiyle suni sancıyla normal doğum ile kaybettim. 1 senede ancak toparlanip hamile kalmıştım. Allah'imin takdiri tabii ki. Çok zormuş bu işler...
Gecmis olsun insallah diyim oncelikle. Hic canınızı sıkmayin. Allah ne yazdiysa onu yasayacaz. Ben en basindan beri diyordum eger bu bebek benim nasibimse bu dunyada nefesi verilmisse oylede boylede
Bana nasip olur. Degilsede zaten mevla bi bahane verir. Teslim olup dua edin su azalmasinin ignesi ilaci yok. Zaman ve teslimiyetle vakit cabuk geciyor.
Benimde sizin gibi hamileligimin 12 14 haftalarinda kanamam oluyordu sebebi belirsiz kanamalarim durmadi 2 ay kadar surdu araliklarla. Sonra kanamam durdu tam sevindim bu sefer su bitmeye yaklasti. Doktor su axalmasini kanamayla ilisiklendirdi. Insallah saglikla kavusuruz hepimiz. Ben ist dayim 7 aylik olduk elh. Artik

Gecmis olsun insallah diyim oncelikle. Hic canınızı sıkmayin. Allah ne yazdiysa onu yasayacaz. Ben en basindan beri diyordum eger bu bebek benim nasibimse bu dunyada nefesi verilmisse oylede boylede
Bana nasip olur. Degilsede zaten mevla bi bahane verir. Teslim olup dua edin su azalmasinin ignesi ilaci yok. Zaman ve teslimiyetle vakit cabuk geciyor.
Benimde sizin gibi hamileligimin 12 14 haftalarinda kanamam oluyordu sebebi belirsiz kanamalarim durmadi 2 ay kadar surdu araliklarla. Sonra kanamam durdu tam sevindim bu sefer su bitmeye yaklasti. Doktor su axalmasini kanamayla ilisiklendirdi. Insallah saglikla kavusuruz hepimiz. Ben ist dayim 7 aylik olduk elh. Artik
prunes prunes inşallah sana ve bebeğine de Allah sağlık versin...Bu arada nasıl bir alakası varmış ki kanamayla su azalmasını merak ettim? Yani bildiğim(internetten okuduğum) kadarıyla ya bebeğin böbrekleriyle ya kesenin delinmesiyle ya da kanın plesantaya su yapamamasiyla kan yoğunluğuyla ilgili bu su azalmasi.

X