Gebelikte bebeğinin böbreklerinin büyümesi ve amniyon sıvısının azalması sonucu bebeğ

Arkadaslar ben 22 haftalik hamileyim. En son ki kontrolde bebegimin bobreklerinde buyume oldugu soylendi birisi 9.7 mm digeri 4.5 mm .bebegimizin cinsiyetini ogrenmek icin gittik ama bu haberle dunya basimiza yikildi. İki gundur agliyor.bebisimiz erkek bu arada. Bu sorunla karsilasan baska anneler bize bilgi verebilir mi yasadiklati hakkinda
Böbrek genişlemesi sık görülen bir durum,benim ikiz bebeklerimden birinde de vardı,sonra düzeldi. Bir yakın arkadaşımın oğlu bu genişlemeyle doğdu,bir sene sonra düzeldi. Sadece idrar yolu enfeksiyonuna yatkınlık oluşturuyor,ultrasonla takibi yapılıyor,bebeğin alt temizliğine dikkat etmek gerekiyor. Siz de içinizi ferah tutun,endişe ed
lecek bir durum değil.
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah..

Böbrek genişlemesi sık görülen bir durum,benim ikiz bebeklerimden birinde de vardı,sonra düzeldi. Bir yakın arkadaşımın oğlu bu genişlemeyle doğdu,bir sene sonra düzeldi. Sadece idrar yolu enfeksiyonuna yatkınlık oluşturuyor,ultrasonla takibi yapılıyor,bebeğin alt temizliğine dikkat etmek gerekiyor. Siz de içinizi ferah tutun,endişe ed
lecek bir durum değil.
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah..
. Tesekkur ederim gercekten bu yazdiklariniz biraz olsun icimizi ferahlatti. Bu carsamba kontrolumuz var tekrardan insallah iyi haberler aliriz allahin izniyle

yaklaşık iki haftadır giremedim metela gelişmeler çok mutlu etti beni canım Rabbimin izniyle sağlıcakla kucağına aldığın günleride görecez inş maşallah ya çok sevindim ne güzel hayırlısıyla bizlerde sorunsuz bir hamilelikle bebeklerimizi hayırlısıyla kucağımıza alırız

Merhaba kizlar hemen hemen ayni sorunlari yasiyoruz.benimde 16.hafta kontrolünde bebegin mesanesinin çokbbüyük olduğu soylendi.capaya prf.lara gittik sonuç bebeği aldir oldu.inancimiz gereği aldirmadik hatta amniyon sivisi komple bitti dedilerki aldir aldirmazsan 3 gün bilemedin en fazla 5 gün yasar düşer dediler sonra ehli sünnet bir Dr.a gittik böbrekler iflas mesane büyük amniyon sivisi yok artik kalp kafesinde iyice küçülmüş Dr. Ümit bağlama dedi.ama şükür evladim benimle yakin zamanda suni sanci ile dogurtcak bebegin kalbi durma olasiligi yuksek dedi. Bu durumda olupta bebeğini saglikla kucagina alan varmi psikolojik olarak bitigim.kizlar çok yiprandim dua edin birbirmizede destek cikalim

Merhaba kizlar hemen hemen ayni sorunlari yasiyoruz.benimde 16.hafta kontrolünde bebegin mesanesinin çokbbüyük olduğu soylendi.capaya prf.lara gittik sonuç bebeği aldir oldu.inancimiz gereği aldirmadik hatta amniyon sivisi komple bitti dedilerki aldir aldirmazsan 3 gün bilemedin en fazla 5 gün yasar düşer dediler sonra ehli sünnet bir Dr.a gittik böbrekler iflas mesane büyük amniyon sivisi yok artik kalp kafesinde iyice küçülmüş Dr. Ümit bağlama dedi.ama şükür evladim benimle yakin zamanda suni sanci ile dogurtcak bebegin kalbi durma olasiligi yuksek dedi. Bu durumda olupta bebeğini saglikla kucagina alan varmi psikolojik olarak bitigim.kizlar çok yiprandim dua edin birbirmizede destek cikalim
Merhaba Sibel çok geçmiş olsun daha önceki mesajlarda okuduysan bir arkadadimiz bebeğini sağlıcakla aldı kucağına aldı kaçıncı haftandasin birde hangi hastaneye gittiğin önemli tabi Yenidoğan uzmanlarının olduğu iyi bir hastanede doğum yap bak bir üst mesajda da arkadaşımızın maşallah suyu artmaya başladı sizde bobreklerde varmı büyüme falan sadece mesane mi büyük böbrekler iflas diye nasıl gördüler ki Allah yardimcin olsun canım normal doğum yapmaya çalış senin sağlığını etkileyecek durum olmazsa birde ilk gebeliğin mi dualarimiz seninle bizi haberdar et son durumlarindan

gecmis olsun arkadasim . dualarimiz sen ve bebisinle. Bizim bebekte de bobrek buyumesi varmis. Kusursuz bebek olmuyor sanirim artik allah nasil takdir ederse.

bebegin kac haftalik su an canim

merhaba sibelim. malesef doktorlar şimdiye kadar gördükleriyle ve yaşadıklarıyla hareket etmek durumunda hissediyorlar kendilerini. Ama Allah'ın izni ve kudretiyle inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. Bana da ilk başta kalpte parlama var ödem var gibi şeyler söylemişlerdi. Suyum bitme noktasındaydı ve aldırmıyorum diye dalga geçmeye yeltenen doktor bile olmuştu (bir daha da o hastaneye gitmedim zaten) İşin Allah'a kalmışsa olmuş bil demiş Şems. Bundan sonrası Allah'ın takdiri. Rabbim alırsa da verirse de bu bizim için büyük bir hediye olacak. Ya bu dünyada ya ahirette. Umarım kucağına sağ salim alırsın. Allah yardımcın olsun. sık sık şunu tekrarla lütfen: "
Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr" rabbim kolaylaştır zorlaştırma rabbim hayırlara tamamla.

Kizlar dualariniz eksik etmeyin şuan 35. Haftadayim canlarim ama kaç haftadir sifir sivi. Millet de dioki sivisiz en fazla 3 gün yasar kafam inaninki allak bullakgunler nasl geçiyo bilmiyorum.benim sayfamda yasadigim şeyleri okuyabilirsiniz detaylı.Dr.hep dioduki sezeryan yapariz sonra makinaya bagli yasar böbrekleri iflas dedi.mesanede kocaman simdibirde kalp.kafesi iyice kküçülmüş sezeryan olursan ameliyatta kaybetme olasiligin yuksek ve boşuna bicak yicen ve çocuk için 2 sene beklicen bu yüzden normal.doğum yapalim 6 ay sonra tekrar çocuk yaparsin dedi.kozlar Desteğinize ihtiyacim var peki sivisiz nasil doğum olacak ne bilim ya valla kafam karisik

Kizlar dualariniz eksik etmeyin şuan 35. Haftadayim canlarim ama kaç haftadir sifir sivi. Millet de dioki sivisiz en fazla 3 gün yasar kafam inaninki allak bullakgunler nasl geçiyo bilmiyorum.benim sayfamda yasadigim şeyleri okuyabilirsiniz detaylı.Dr.hep dioduki sezeryan yapariz sonra makinaya bagli yasar böbrekleri iflas dedi.mesanede kocaman simdibirde kalp.kafesi iyice kküçülmüş sezeryan olursan ameliyatta kaybetme olasiligin yuksek ve boşuna bicak yicen ve çocuk için 2 sene beklicen bu yüzden normal.doğum yapalim 6 ay sonra tekrar çocuk yaparsin dedi.kozlar Desteğinize ihtiyacim var peki sivisiz nasil doğum olacak ne bilim ya valla kafam karisik
Hangi dra ve hastaneye gidiyorsun cigerleri için iğne yaptirmanizda fayda var kötü şeyler düşünme

Dr.da artik ümidi kes gibilerinden konusunca ne bilimm hally cim sen iki.kez yasamisssin bu durumu beni en iyi sen anlarsin sadece iyi olmaya iyi.görünmeye calisiyorum emsey hastanesi gülcan hanima gidiyorum sivi olmadigi.için sanirim ciğer geliştirici.igneleerde ise yaramicak galiba

Dr.da artik ümidi kes gibilerinden konusunca ne bilimm hally cim sen iki.kez yasamisssin bu durumu beni en iyi sen anlarsin sadece iyi olmaya iyi.görünmeye calisiyorum emsey hastanesi gülcan hanima gidiyorum sivi olmadigi.için sanirim ciğer geliştirici.igneleerde ise yaramicak galiba
Canım benim ewet malesef yaşadım bu sıkıntıyı ne desem bilemedim ama şunu söylemeliyim ki senin henüz umudun var bebegin karnında kalbi atıyor onun için ümitlerini tuketme bol bol dua et ayetel kursiler oku bir yandanda düşün tabi doğum sonrasını madem seni çevre n ve drun herseye hazırlıklı ol demiş neler yapacaklarını da konuş ama ben sana diyemem ki bebegin karnında hareket ederken Rabbim büyük ondan gelen herseye raziyiz ins senin bebis in bizi sasirtir sağlıkla doğar sana başka nasıl yardımcı olabilirim bilmiyorum arkadaşım sormak istediğin birsey olursa çekinme olur mu ben sana iki sey sorsam gebeliğin de akintin yada camasirinda islaklik hep oldu mu diğeri gece uykun da korkutuyorlar miydi karabasan gibi şeyler ikisi farklı konular ama varmiydi böyle şikayetlerin ne alaka diye sorma hersey olabiliyor hatta geçen gün bir abla buyuk depremi yaşadıktan sonra hamile kalan bazı gebelerde böbrek sıkıntısı cok yaşanmış dedi tesadufmudur travmaya baglimidir bilemedim herkes birseyler diyor ya kulağını tikayacaksin ya da elinden ne geliyorsa duyduğun şeyleri yapmaya calisacaksin

merhaba öncelikle çok geçmiş olsun,ben bebeğimi kaybettim daha 1 ay olmadı ama sana söyleyeceğim bazı olumlu durumlar var; 30. haftada doğum yaptım, son haftalarda su sıfırdı,yani bebek sıkışsa da dayanabiliyor (doktor bu şartlarda bebeğin kalbi durabilir hazırlıklı ol demişti ve benimki dayandı )sadece alnından gözüne doğru hafif bi deri katlanması olmuştu o da sanıyorum son iki gün kafası aşağıda sıkışmaya başladı demişti dr onun hiç önemli bişey olmadığını söyledi sonra,kalp kafesinin iyice küçülmüş olması da sıkışmasından kaynaklanıyor olabilir mi,eğer böyle bişey varsa ve madem 35. haftadasın daha çok beklemenin bi yararı var mı? ben bebeğimin yaşamasından çok ümitliydim o yüzden sezeryan oldum,susuz bi doğumu nasıl yapacağımı doktorla konuşmadık bile,bunları sordun mu peki? bir de sezeryandan sonra artık eskisi gibi 2-3 sene beklemiyorsun doktorum 1 yıl kadar dedi,7. 8. ayında hamile kalıp sağlıklı doğum yapan arkadaşlarım var,bu gerçekten zor bi karar normal doğum yapıp Allah korusun eğer olumsuz bişey olursa bu sefer de acaba normal doğumdan mı oldu keşke sezeryan olsaydım diyebilirsin de,işte işin o kısmı kadere kalmış,doktorun neyi uygun görüyorsa birlikte karar verirsiniz,o yüzden Allah yardımcın olsun ve hakkında hayırlısını nasip etsin,inşaAllah sağlıklı doğar ve sağlıklı büyür bebeğin

Canım benim ewet malesakintinda lım bu sıkıntıyı ne desem bilemedim ama şunu söylemeliyim ki senin henüz umudun var bebegin karnında kalbi atıyor onun için ümitlerini tuketme bol bol dua et ayetel kursiler oku bir yandanda düşün tabi doğum sonrasını madem seni çevre n ve drun herseye hazırlıklı ol demiş neler yapacaklarını da konuş ama ben sana diyemem ki bebegin karnında hareket ederken Rabbim büyük ondan gelen herseye raziyiz ins senin bebis in bizi sasirtir sağlıkla doğar sana başka nasıl yardımcı olabilirim bilmiyorum arkadaşım sormak istediğin birsey olursa çekinme olur mu ben sana iki sey sorsam gebeliğin de akintin yada camasirinda islaklik hep oldu mu diğeri gece uykun da korkutuyorlar miydi karabasan gibi şeyler ikisi farklı konular ama varmiydi böyle şikayetlerin ne alaka diye sorma hersey olabiliyor hatta geçen gün bir abla buyuk depremi yaşadıktan sonra hamile kalan bazı gebelerde böbrek sıkıntısı cok yaşanmış dedi tesadufmudur travmaya baglimidir bilemedim herkes birseyler diyor ya kulağını tikayacaksin ya da elinden ne geliyorsa duyduğun şeyleri yapmaya calisacaksin
Canim evet islaklik az var dr.a sordum bu durumu dediki normal akintinda olabilir.benim zaten karabasanlarla bitmeyen hikayelerim var bekarliktan beri.hamilelikte oldu bi kaç kez korkulu ruyalar felan kizlqr birbirimize destek cikalim

Canim evet islaklik az var dr.a sordum bu durumu dediki normal akintinda olabilir.benim zaten karabasanlarla bitmeyen hikayelerim var bekarliktan beri.hamilelikte oldu bi kaç kez korkulu ruyalar felan kizlqr birbirimize destek cikalim
bu korku durumunu sordum çünkü dua istemeye eşimin tanıdığı çok sevdiği birine gittik sıkıntılarımızı anlattık ve ilk sorduğu şey benim gece korkularım olup olmadığıydı ki beni tanımayan biriydi istersen gönderebilirim sana gece yatmadan önce Kuranı Kerimden bazı ayetler okuyorsun inş şifa olur Rabbime güvenip sığınıp şifa istersin

="t
merhaba öncelikle çok geçmiş olsun,ben bebeğimi kaybettim daha 1 ay olmadı ama sana söyleyeceğim bazı olumlu durumlar var; 30. haftada doğum yaptım, son haftalarda su sıfırdı,yani bebek sıkışsa da dayanabiliyor (doktor bu şartlarda bebeğin kalbi durabilir hazırlıklı ol demişti ve benimki dayandı )sadece alnından gözüne doğru hafif bi deri katlanması olmuştu o da sanıyorum son iki gün kafası aşağıda sıkışmaya başladı demişti dr onun hiç önemli bişey olmadığını söyledi sonra,kalp kafesinin iyice küçülmüş olması da sıkışmasından kaynaklanıyor olabilir mi,eğer böyle bişey varsa ve madem 35. haftadasın daha çok beklemenin bi yararı var mı? ben bebeğimin yaşamasından çok ümitliydim o yüzden sezeryan oldum,susuz bi doğumu nasıl yapacağımı doktorla konuşmadık bile,bunları sordun mu peki? bir de sezeryandan sonra artık eskisi gibi 2-3 sene beklemiyorsun doktorum 1 yıl kadar dedi,7. 8. ayında hamile kalıp sağlıklı doğum yapan arkadaşlarım var,bu gerçekten zor bi karar normal doğum yapıp Allah korusun eğer olumsuz bişey olursa bu sefer de acaba normal doğumdan mı oldu keşke sezeryan olsaydım diyebilirsin de,işte işin o kısmı kadere kalmış,doktorun neyi uygun görüyorsa birlikte karar verirsiniz,o yüzden Allah yardımcın olsun ve hakkında hayırlısını nasip etsin,inşaAllah sağlıklı doğar ve sağlıklı büyür bebeğin

Bebeği ne kadar oyalarsqk o.kadar iyi diyo zaten gittiğim diğer Dr.larin
Bebegi
ulay, post: 37236617, member: 608880"]merhaba öncelikle çok geçmiş olsun,ben bebeğimi kaybettim daha 1 ay olmadı ama sana söyleyeceğim bazı olumlu durumlar var; 30. haftada doğum yaptım, son haftalarda su sıfırdı,yani bebek sıkışsa da dayanabiliyor (doktor bu şartlarda bebeğin kalbi durabilir hazırlıklı ol demişti ve benimki dayandı )sadece alnından gözüne doğru hafif bi deri katlanması olmuştu o da sanıyorum son iki gün kafası aşağıda sıkışmaya başladı demişti dr onun hiç önemli bişey olmadığını söyledi sonra,kalp kafesinin iyice küçülmüş olması da sıkışmasından kaynaklanıyor olabilir mi,eğer böyle bişey varsa ve madem 35. haftadasın daha çok beklemenin bi yararı var mı? ben bebeğimin yaşamasından çok ümitliydim o yüzden sezeryan oldum,susuz bi doğumu nasıl yapacağımı doktorla konuşmadık bile,bunları sordun mu peki? bir de sezeryandan sonra artık eskisi gibi 2-3 sene beklemiyorsun doktorum 1 yıl kadar dedi,7. 8. ayında hamile kalıp sağlıklı doğum yapan arkadaşlarım var,bu gerçekten zor bi karar normal doğum yapıp Allah korusun eğer olumsuz bişey olursa bu sefer de acaba normal doğumdan mı oldu keşke sezeryan olsaydım diyebilirsin de,işte işin o kısmı kadere kalmış,doktorun neyi uygun görüyorsa birlikte karar verirsiniz,o yüzden Allah yardımcın olsun ve hakkında hayırlısını nasip etsin,inşaAllah sağlıklı doğar ve sağlıklı büyür bebeğin[/Ql
Canim ben 30

Canim ne kadar oyalarsak o kadar iyi diyo.burada sikintilar
bu korku durumunu sordum çünkü dua istemeye eşimin tanıdığı çok sevdiği birine gittik sıkıntılarımızı anlattık ve ilk sorduğu şey benim gece korkularım olup olmadığıydı ki beni tanımayan biriydi istersen gönderebilirim sana gece yatmadan önce Kuranı Kerimden bazı ayetler okuyorsun inş şifa olur Rabbime güvenip sığınıp şifa istersin
Olur canim inşallah şifa olur bebisime

X