Gebelikte bebeğinin böbreklerinin büyümesi ve amniyon sıvısının azalması sonucu bebeğ

metEla nasılsın canım iznin bitti mi
Merhaba hally. Sağolasın sen nasılsın? Iznim bitti. Bugün itibariyle isteyim. Daha bir kaç saat olmasına rağmen yorucu oldu benim için. Evde olduğum dönemde bebeğin hareketleri artmıştı. Inşallah bir sıkıntı olmadan da devam eder. Doğum raporu almama da 4 hafta kaldı. Sonrasında da ne yaşarsam yasayim işten ayriliyorum. Konuştum. Beni neler bekliyor bilmiyorum neticede.
Rabbim Tezgulay a ve sana sabır ve dayanma gucu versin. Hep aklımda.

bende iyiyim elhamdülillah mümkün olduğunca yorma kendini canım güzel düşün inş herşey güzel olsun kontrollerini aksatma ne zaman gideceksin bidahaki kontrolüne

bende iyiyim elhamdülillah mümkün olduğunca yorma kendini canım güzel düşün inş herşey güzel olsun kontrollerini aksatma ne zaman gideceksin bidahaki kontrolüne
İnşallah canım. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur ,Rabbim doğrusunu bilir. Bir dahaki kontrolüm 2 hafta sonra. 30 haftalık olacak Allah izin verirse. Sanırım biraz daha şekillenir durumumuz o zamana.

Ben de kaybettim bebeğimi. Hem de bir anda kalbi durdu. Suyundan korkuyordum ama sebebinin su olduğunu düşünmediklerini söylediler. Hiçbir sorun çıkmadı yavrumda. Benim kanımın ona yetecek kadar sıvı olmadığını düşünüyorlar. Ekimin 3 ünde çıkacak sonucu. Allah kimseye yaşatmasın bu duyguyu. Bize de tekrar yaşatmasın inş. İnş en kısa zamanda hayırlı, uzun ömürlü evlatlara kavuşuruz..

mehlikazra çok geçmiş olsun hayırlı sonuçlar alırsın inş. AMİNNN duaların için hepimiz hayırlısıyla kavuşuruz inş sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü evlatlara

Allah hepinize sonsuz sabırlar versin.
dilerim hamile olan arkadaşlar sağ sağlim kucağına alıp evine götürsün, büyütsün bebeklerini…
hamile olmayı bekleyenler de, sorunsuz geçecek bir hamilelikle sağlıklı bebeklerine tez zamanda kavuşsun inşallah.

MehlikaAzra dün seni düşünüyordum. Rabbim sabır versin. Bu dünyada her şey insanlar için. Rabbim bu sınavları geçebilmemizi nasip etsin ama kimseyi de evladıyla sınamasın inşallah. Bazen hiçbir sorun yaşamayan anne adayları da bebeklerini kaybedebiliyor. Sürekli bu tip yaşananları araştırıyorum ve sonuç bu. Hatta geçen ay otobüste bir bayanla konuşurken "aldırmak istemedin mi zor olur bir sakatlık olacaksa" dedi. Ben de "sağlıklı doğanlarında ne yaşayacağı meçhul" dedim. Ve kadın dedi ki "benim de kızım doğdu 6. ayında menenjit geçirdi ve şu an zihinsel engelli, 38 yaşında"... hangisi zor hangisi daha dayanılmaz bilmiyorum, kahretsin bilmek de istemiyorum ama Allah'ım hüküm senin ve sen kaldıramayacağı yükü kuluna vermezsin...

teşekkür ederim,evladını kaybetmiş tüm annelere sabır versin Allah'ım, face hesabımda aktif değilim hamileliğimle birlikte girmez olmuştum

Seyfettin Bulut'un ''Cennet Çocuklar''ı kitabını okumak çocuğunu kaybetmiş anne babalara iyi gelecek diye tavsiyeler var,bir de geçen gün 'elfony' diye bloğu olan bir annenin uykusunda aniden vefat eden 1,5 yaşındaki dünyalar tatlısı kızına ait yazılarını okudum,belki denk gelmişsindir sen de bu arada nasılsın

başın sağolsun canım,Allah sabır versin,kan pıhtılaşmasından mı şüphelendiler

okumadım o kitapları ama bu acıyı yaşamış insanların mutlaka vardır güzel tavsiyeleri Kuranı Kerim meali okumaya çalışıyorum çok iyi geliyor ben bişeyler yapmamız gerektiğini düşünüyorum tıpta bununla ilgili bir çalışma olması gerekiyor bu sıkıntıyı çeken sadece kk da birsürü insan var hastanede drların karşılaştığı kaç tane vaka vardır onu düşünemiyorum bile sağlık bakanına ya da başbakanlığa yazı yazacam 5 tane genetik druna gittim o kadarda kadın doğumcuya hiçbiri de şöyle böyle yapalım demedi artık ciddiye alınsın bu bebek ölümleri umarım aklımdakileri yapabilirim ve sonuç alırız... bu arada sen nasıl hissediyorsun kendini nelerle uğraşıyorsun çalışıyormuydun sen arkadaşım

ben öğretmenim dr prematüre doğum yaptığım için 56+56 izin yazdı ama ocak ayına geliyor diye sadece doğum sonrası 56 kullanmak istedim kasımda okula başlayacağım bakalım,1 ayım daha var, toparlamaya çalışıyorum, gelen giden dostlar oluyor,dünya hali işte... ben de tıp fakültesinden randevu istedim ama genetik testlere iki düşükten sonra bakılıyor dedi dr,bu durum düşükten daha önemli değil mi sanki dünyaya geliyor sonuçta, sonra çok diretmedik birkaç ay sonra özelde yaptırıcaz genetik test,faydası olucak mı bilmiyorum tabi,biz bebeğin böbrekleri ile ilgili ne sorun varsa küçük bir parça alınarak araştırılsın istedik ama dr ; bebeğin böbrekleriyle ilgili ne sıkıntısı varsa bunun bi sonraki gebeliğime ya da aynı sorunu yaşayan diğer ailelere faydası olmayacağını söyledi.biz de kabul etmedik zaten.
genetik dr ları ne söylediler peki,benim bebeğimin böbreklerinde büyüme,küçülme vs yoktu,görünüm ve boyut olarak herşeyi normaldi,işlevi yoktu bunu da açıklayamadılar zaten

Umarım çalışma hayatı ve ilgileneceğin çocuklar yüreğini serinletir arkadaşım.
Böbreklerinde işlev olmadığını doğumdan önce göremediler mi peki? Benim doktorum bir kaç kez mesanesindeki idrar durumuna baktı çünkü çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için. (Onun öncesinde de böbreği var mı diye kontrol etmişlerdi. Ne acı ihtimallere maruz kalıyoruz.) Şimdilik mesane iyi ama doğumda mı bir aksilik oluyor da işlev bozukluğu ortaya çıkıyor acaba?
Hally'nin dediği gibi bir açıklaması olmalı bunun. Anne karnında gelişen bir aksilik mi yoksa hücrede mi sıkıntı var. Genetikçiler bunun üzerine gitmeli. İçlerinde ya da yakınlarında böyle bir sorun yaşayan olmadı mı?

hamileliğimde böbreklerin çalışıp çalışmadığını anlamadılar yani şöyle ; bir keresinde girdiğim ayrıntılı ultrasonda 3 saat ara vermişti mesanede idrar olacak mı diye,ama olmamıştı,o zaman gittiğim perinatoloji uzmanı böbreklerinde problem olabilir demişti,doğsa bile yaşamayacak diyen dr.du bu muayeneyi yapan,hatta 24. haftalık oldu nasıl sonlandıracaksın diye sormuştu da,ben inancım gereği sonlandıramam dediğimde,enfeksiyon kaparsa seni de zehirleyebilir demişti,o dr un muayenesinden çıktıktan sonra diğer prof.ta randevum vardı ve o endişelenmemem gerektiğini bebeğin iyi olduğunu söylemişti de,ona inanmayı tercih etmiştik bizde, bebeğin bi sorunu olmadığını duyunca yüreğimize su serpilmişti.... bi de şimdi bak yüreğimiz yangın yeri
sen nasılsın,inşallah iyisindir,mesanede idrar gördüler mi

insan hep iyi olana inanmak istiyor malesef.. Bizce kötü olanı yaklaştırmıyoruz yanımıza. Bende ilk başta böbrekleri çok ufak çalışmıyo olabilir dediler. Sonra böbrekler görünmüyo dediler. Ayrıntılı ultrasona gittiğimde böbrek var ama küçük dediler. Daha sonra su seviyesi artmaya başlamasıyla ilgili midir bilmiyorum ama mesanede idrar var dedi doktor. Daha sonra bir sıkıntı var mı dediğimde idrar salımı gayet iyi dedi.
Bugün kontrole gittim. Doktorum gayet şaşkın ve mutlu bir şekilde inceledi. "kaba bir tabir olacak ama çıkmayan candan umut kesilmez derler ya" dedi. Şu an hiçbir sıkıntı görünmüyor ama Allah izin verir de doğum gerçekleşirse ve bir sıkıntı varsa o zaman belli olacak. Ciğerlerinde ve böbreklerde bir sorun olup olmadığını tekrar sordum bugün. Hiçbir sıkıntı olmadığını söyledi. Kızın gayet iyi görünüyo dedi (bu arada en son kız dediler) Allah izin verirse 10 ekim itibariyle 32.hafta ve doğum iznine ayrılıyorum. Yaklaştıkça korkuyorum. Tüm beklentiler doğumu gösteriyo. Adak adadık. Artık olsa da olmasa da kesilecek Rabbimin izniyle.
Rabbim sana ve diğer melek annelerine sabır versin. Hep sizi düşünüyorum.

gelişmelerin olumlu olmasına çok sevindim çok şaşılası ama mucizevi bir durum senin mucizen sonuna kadar gider inşallah, kız olmasına ayrıca sevindim; kız erkek evlat fark ettiği için değil tabi böbrek sorunları genelde erkek bebeklerde yaşandığı için,bilmiyorum genel hakkında bilgim olmasa da çevremde duyduğum da bu, kimi doğum sonrası bi operasyonla düzeliyor, kimi sünnet oluyor vs, tabi senin kızında da doğum sonrası muayenesinde sağlık sorunu çıkmaz, ama gerçekten su seviyesi 4 lere düşüp de 10 lara çıkması mucize,erken doğum riskinde yok ne güzel, büyüyebildiği kadar büyüsün karnında haftaya doğum iznine de çıkıyorsun artık sadece dinlenip kendini daha iyi hissedersin,güzel haberlerini bekliyoruz.

Arkadaslar ben 22 haftalik hamileyim. En son ki kontrolde bebegimin bobreklerinde buyume oldugu soylendi birisi 9.7 mm digeri 4.5 mm .bebegimizin cinsiyetini ogrenmek icin gittik ama bu haberle dunya basimiza yikildi. İki gundur agliyor.bebisimiz erkek bu arada. Bu sorunla karsilasan baska anneler bize bilgi verebilir mi yasadiklati hakkinda

çok üzüldüm ben böbrekleri çalışmadığı için doğumdan sonraki gün kaybettim oğlumu 25 gün oldu daha büyüme ya da başka anormallik vs.yoktu ama böbrek büyümesi için bildiğim sadece bir arkadaşımın erkek bebeğinde vardı bir süre sonra büyüme kendiliğinden durdu,33.haftada suyu bitti hemen doğuma aldılar,suyunun bitmesinin sebebi bebeğin idrar yolları tıkalı olduğu için yani idrar mesaneden çıkamayıp böbrekleri büyütmüştü, doğum sonrası bi operasyonla idrar yollarındaki tıkanıklık açıldı ve durumu düzeldi şimdi düzenli olarak nefrolojide kontrolleri var,Allah yardımcın olsun.bebeğine sağlık versin

Yaradana siginacagz artik yapacak baska bisey yok duadan baska. Allah sana sabir versin arkadasim allah yavrularimizi bize bagislasin

Benim de şu an tereddüt ettiğim doğum sonrasında yaşanması muhtemel sıkıntılar. Allahın izniyle inşallah bir sorun yaşanmaz ve bu mucize hepimiz için de bir umut olur. Rabbimin hikmeti ne derse onu bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…