Gebelikte bebeğinin böbreklerinin büyümesi ve amniyon sıvısının azalması sonucu bebeğ

Umudunu yitirme lütfen. Ama benim en büyük teselli Rabbim verirse hediye alırsa ahirette beni karsilayacak bir delikanli verecek bana diyorum. Lütfen sen de itikatini sağlam tut. Benim suyum iyileşmis gören bir doktor var. Bana umut mu vermeye çalışıyor bilmiyorum haftaya tekrar kontrolüm olacak. Şu da bir gerçek ki tamamiyle sağlıklı denen bebekler bile her an riskle karşı karşıya. Umarım Rabbim gönlüne göre verir ve hayırlı sağlıklı bir biçimde evladını kucağına almanı nasip eder. Bana bebeği kaybedicez demeleri yle şu seviyesi daha iyi sanki demeleri arasında 1 hafta vardı. Gecenin en karanlık ani güneş doğmadan az önceki zamandır derler.
Bebeklerimiz dunyaya gelse de gelmese de onlar bizimle her zaman. Onlar Rabbin bir hediyesi. Lütfen daha çok üzme kendini.

Benim de bebeğim haftasıyla uyumlu değil bir ölçümü 2 hafta diğer ölçümleri 1 hafta geriden geliyo. Bunlar şimdilik bizim için küçük sorunlar. Takma kafani

ayy çok sevindim inşallah daha da artar acaba ben bişeyi farklı mı yapıyorum akşamları yatarken bir bardak içiyorum havuç suyunu ama, aslan pençesini fln içmeyi çoktan bırakmıştım

ayy çok sevindim inşallah daha da artar acaba ben bişeyi farklı mı yapıyorum akşamları yatarken bir bardak içiyorum havuç suyunu ama, aslan pençesini fln içmeyi çoktan bırakmıştım
ben de aslan pençesini az içtim. hatta son 1 aydır içmiyorm bile ama ben sabah akşam 1 bardak havuç suyu içiyorum. günde bir kere değil de 2 kere içiyorum. faydası olur mubilmiyorum ama ya aç karna ya da yemeklerden 2 saat sonra içiyorum. bir de öyle dene. takdir Allahın. bakalım haftaya ne diyecekler bana

kızlar nasılsınız göbekler bebekler büyüyormu kontroller yakın mı
Umarim tüm samimiyetle iyiyiz diyeceğimiz günler de gelir :) benim kontrolüm haftaya çarşamba. Bakalım bir degisiklik bir gelisme olacak mı? Merak içindeyim doğrusu. Inşallah tezgulay da iyi haberlerle gelir

Umarim tüm samimiyetle iyiyiz diyeceğimiz günler de gelir :) benim kontrolüm haftaya çarşamba. Bakalım bir degisiklik bir gelisme olacak mı? Merak içindeyim doğrusu. Inşallah tezgulay da iyi haberlerle gelir
kontrolüm salı günü yine doplere giricem plesantadan kan akışı kontrolü yapılacak ben de merak içerisindeyim artık büyümesi ne durumda diye çünkü riskli haftalara girdik,sen akciğer geliştirici iğne yaptırdın mı canım, sordun mu Dr.una ne diyor? hally çoklu cevap nasıl veriliyor bilmiyorum yanlış bişey yapmayayım diye denemedim,sen nasılsın?

Merhaba canım ben akciğer geliştirici yaptırmadım. Henüz sormadım da bu hafta sormayı düşünüyorum. Sanırım tam da bu haftada yapılıyo. ben dopplere girmedim hiç ama detaylıda böbreklere giden damarlar sağlıklı demişti yine de yaptırırlar mı bilmiyorum. umarım sen de yarın güzel haberler verirsin.
hally sen neler yapıyorsun bu arada? Yakın zamanda düşünüyor musun bir şeyler?

hayırlı güzel kontrolleriniz olsun inş plasental kan akımı çok önemli bir durum inş normal çıkar beni sormuşsun canım bizim genetik druyla görüşmemiz var eylül ekim ayı gibi şimdilik gebe kalmamı istemedi hayırlısıyla bekliyoruz işte bende bu arada dr araştırıyorum işte sizlerin güzel haberlerinizi bekliyorum takip ediyorum nerelere gidiyorsunuz inş yaşadığımız sıkıntılar tekrarlamaz ama sizden havuç suyunu öğrendim amniyon sıvım azalsada azalmasada hamile kalırsam havuçsuyunu içmeyi düşünüyorum :)) aklıma bişey geldi havuç yağda çözünen bir vitamin olduğu için bir miktar zeytinyağıda eklemeniz gerekir miki bi bakın isterseniz diyecektim... beni hep haberdar edin olur mu çok merak ediyorum ikinizide inş sağlıcakla hayırlısıyla kucağınıza alacaksınız bebişlerinizi inş en kısa zamanda bende

metEla erken doğum riskimiz olduğu için ciğer geliştiriciyi mutlaka yapmalılar diye biliyorum,hatta bugün bir arkadaşım 33. haftada birden doğum yapmak zorunda kaldı ama ilk önce iğneleri vurup beklediler,böbrekler iyi olsa bile solunum sıkıntısı çekmesini hafifletir,bugün doppler de herşey yolundaydı ancak bebek kilo almadığı için geçen haftayla aynı ağırlığı (1100 gr) sıkıştığı için büyüyemiyor olabilir dedi.Kontrollerim artık hergün ve en geç haftaya çarşamba (30. hafta olacak) alırım dedi,bekletirken bebeğe zarar vermeyelim dedi.suyumda bi değişiklik yok,yazabildiğim kdr sizlere hbr vermeye çalışıcam,artık hayırlısı,Allah hepimizin yüzünü güldürsün...

sağol canımm inşallah güzel olur az kalmış artık görüşmelerden sonra hayırlısıyla yola çıkar bebişin ve sağlıkla kucağına alırsın,senden de güzel hbrler bekliyoruz,ben yukarıda yazdığım gibi son günlerim

senin haftan daha ilerde tabi her an doğum riskimiz de var. İnşallah sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın. Dopplerde sıkıntı çıkmaması da çok güzel. Ağırlığı da iyi gibi geldi bana. bu kadar sıkıntı içinde kalplerinin atması bile ne kadar umut verici oluyor ve hafta hafta sona yaklaştığımızdaumarım bu sıkıntıların hepsini geride bırakmış olacağız.
Ben de bugün gittim kontrole. "ilginç bir şekilde suyun yükselmiş" dedi doktor ve 10 cm ölçtü. Ciğer geliştirici iğne yapılacak mı dedim. Hocaya sorcam gerekirse ben seni ararım şu an gerek yok dedi. Kafa yapısı gayet normal, görünürde bir sıkıntı yok ama erken dönemde susuz kaldığı için yapısal rahatsızlığı olma riski var biliyosun zaten dedi.
Ben beklerken bir kadın ağlayarak çıktı. Bebeğin böbrekleri çalışmıyormuş, 18 haftalıktı. İlk bebeğini de bu sebeple kaybetmiş. "Umudunu yitirme, bana ölecek dediler" dedim. Her şey Allahtan üzme kendini dedim ama ilk duyduğumdaki kendi halimi düşündüm. Zor bir durum. Başka bir kadın, 26 haftalık, 5 cm açıklık ve kanamayla gelmiş. Bebek plasentadan ayrılmış. Doktor ailesine bilgi veriyordu. "bebek zaten yaşamayacak öncelik annenin hayatı" gibi şeyler söylüyordu. Birden acaba benim aileme de böyle mi söyleyecekler diye düşünürken gözlerim doldu. Kadını düşündüm ne haldedir diye. Sonra doktordan güzel haberler aldım. Hayat ne garip..

çook sevindim ne şaşırtıcı ve mucizevi bi durum Allah'ım güzel sonlar göstersin son 5 günüm o da çarşambaya kdr bişey olmazsa,bi müddet yazamayabilirim ama hbr vermeye çalışıcam mutlaka,beni bekleyin :)

29+2 yim bugün itibariyle,çarşamba 30 olduğunda artık beklemem diyor
İnaşllah hayırlı sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın. arkadaşım bir şey sorcam. Tetanos aşısı yaptırdın mı sen? Ben bu durum ortaya çıkınca sağlık ocağına gitmedim, yaptırmadım.

hayırlısı olsun canım inş sıvın biraz daha artmış olurda biraz daha beklersiniz haberlerini bekliyorum bizi mutlaka haberdar et inş üniversite hastanesine gidiyordun zaten yenidoğan uzmanları vardır. tetanoz aşısı bana sıkıntı vermişti alerji gibi bişey olmuştum ikinci gebelikte yaptırmadım hatta ilk gebelikte de iki defa mı yapılıyordu ikinciyi yaptırmadım bi sorun olmaz heralde

ben de aşı olayını biraz araştırdım. Bazı doktorlar gereksiz görüyor. Genellikle sağlık ocakları yaptırma taraftarı ama bir kaç doktorun da yorumu "evde doğum yapmayacaksanız gerek yok" şeklinde. ilk gebeliğimde yaptırmadım diye hatırlıyorum. Bunda da sıkıntı olmaz herhalde

yok canım yaptırmadım dr bu şartlarda gerekli görmedi ama normal bi gebelik geçirseydim muhtemelen yaptır derdi.bi de 2. ciğer geliştirme iğnesini vuracak bana, senin suan durumun iyi görünüyor belki ama sonuçta 10cm ölçmüş olsalar bile yine erken doğum riskin devam etmiyor mu,inşallah en az 32 ye kdr beklersin ancak yine de araştır ve sor lütfen benim dr.um buna çok önem veriyor.
hally : canım ben özel bi hastaneye gidiyorum yeni doğan yoğun bakım doktoru da bilgilendirdi bizi,şartları iyi hastanenin ancak Allah göstermesin ama kalp ile ilgili bi sıkıntı yaşadığında sevk edebileceklerini söyledi,her şey en geç çarşamba belli olacak kısmetse dualarınızı eksik etmeyin

aslında son kontrolümde (geçen hafta) ciğer geliştirici yapacaklarını umuyordum ve sordum da ama şu an gerek yok dedi. Bu hafta tekrar çağırdı. Ben yine sorcam iğne yapılacak mı veya neden gerek görmüyosunuz diye. Durumu iyileştiği için kendi gelişimine mi bırakacaklar acaba ama tabi ki bu da bir risk. İnşallah görürüz 32. haftaları. Ne büyük bir mucize olur. Ama şimdi de doğduktan sonra oluşabilecek riskler zihnimde sürekli. Bir çok doktor doğsa da yaşamaz demişti. Çoğunun dediğini haksız çıkardık gerçi ama korku yetiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…