Gebelikte bebeğinin böbreklerinin büyümesi ve amniyon sıvısının azalması sonucu bebeğ

çok teşekkür ederim düşüncen ve tavsiyen için. Benim için de bir kaç defa yatış dediler ama sonra biraz daha kıdemli doktorlar sanırım umut görmedikleri için yatışa gerek yok dediler. Çalışıyorum bir taraftan da gebe raporu almama 8-9 hafta kaldı. Aslında iş yerimle konuşup hamile ve emziren kadınlar için günde 7,5 saatten fazla çalıştırılmamalarına yönelik yönetmelikten bahsedeyim de erken çıkayım diye düşünüyorum ama çok da bu tür haklarımı söyleyebilen biri de değilim.
Bahsettiğin doktor genetik testi kan ile mi yapıyor? Bir kaç yerde okudum artık amniyosentez yerine farklı bir kan testi ile de genetik sıkıntılar açığa çıkarılabiliyomuş.

eğer işin sıkıntıya girmeyecekse tabiki bahset durumundan madem hakkın sen iste inş onlarda olumlu cevap verirler ve gidersin evine dinlenirsin yatarsın ilk gebeliğin değil mi kaç yaşındasın ? genetik testler kanla yapılıyor bebek için yapılan nasıl oluyor çünkü hiç hamileyken genetiğe gitmem konusunda bilgilendiren olmamıştı henüz hastanelerimizin eksikleri çok maalesef senin gibi olan bi arkadaş daha var tezgulay umarım o da sağlıkla bebeğine kavuşur burdan birbirimizi bilgilendirmek bizim için çok önemli

bir süre girip yazamadım arkadaşlar,cumartesi ve pazar 24 saat ara ile ciğer geliştirme iğnesi vuruldum,26. haftadan sonra vurulabilen bir iğneymiş, bu yüzden dr um bebeğin içeride sıkışması, ciğer gelişimi olumsuz etkilenmesin ve küvezde de sıkıntı çekmesin diye vurdu, dinlenme konusuna gelince devlet okulunda çalışan bir öğretmenim inan 2 aydır evdeyim yatıyorum ve kendimi hiç yormuyorum ama değişen bişey yok,bursada yaşadığım için dr isimlerinin bir faydası olmayacak sanıyorum,kendi dr uma göre 28 i bi görelim de diyor, bebeğimle ilgili olumlu konuşan prof ise 32 yi bile görebilirsin diyor,bekliyoruz..Amniyo sıvı pedlerinden de kullandım içinde 3 tane var 12 saat arayla değiştiriyosun ben de renk değiştirmemişti, geçen hafta şeker yüklemesi yapıldı,sınırda çıktı sanıyorum ki havuç suyundan kaynaklı,olsun içmeye devam,iyi haberlerle görüşmek üzere...
HALLY arkadaşım ben suyumun azaldığını öğrendiğim haftada CVS diye plasentadan örnek alınarak yapılan genetik test vardı 400 e yakın hastalığı teshiş edebiliyormuş ama ben yaptırmak istemedim,bir de yakın bir arkadaşım 28. haftada bir sebep yokken bebeğini kaybetmişti,2. ye hamile kalmadan önce anne-baba olarak kan testi yaptırıp genetik bozukluk olup olmadığına baktılar,tıp fakültesinde, Bir de kontrole gittiğim ayrıca üniversitenin başında olan prof. bana, ikili ve dörtlü testlerin temiz çıkmış, çocuğun organlarını görebiliyoruz, ense kalınlığı , burun kemiği vs. normal değerlerde bu yüzden senin suyunun bitmesinin tıbben açıklayamıyoruz demişti,senin başından geçenleri gözyaşları içinde okumuştum gerçekten çok acı,Allah hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin canım

işverenim ile görüştüm. Olumlu karşıladı. Artık akşamları 17.30'da çıkabilicem. Yol biraz sıkıntı benim için. Günde toplam asgari 3 saat yol çekiyorum ve otobüste hala yer vermiyorlar.
bu benim ikinci gebeliğim 6 yaşında bir kızım var. Sanırım onda her şey normal olduğu için genetik bir sıkıntı olabileceğini düşünmedik. O hamileliğimde de doğumda da sıkıntı yoktu. Normal doğum ve 3550gr bir kız. Bu sefer böyle bir sorun yaşayınca "hep başkalarının başına gelir diye düşünüyoruz" demiştim. Rabbim hayırlısını versin.

Tezgulay ı da merak ediyordum ki yazmış ciğer geliştirici iğne yapmaları iyi en azından hiçbir sıkıntı yok bebeğinde inşallah böyle de devam eder. Sıvı seviyende artış olmuş mu peki? Ben de yarın şeker yüklemesine gidicem. Artık bu kadar risk içinde şekerin yüksek olması beni pek ilgilendirmeyecek sanırım. Hem havuç suyu hem de hareket etsin diye tatlı yemeye gayret ediyorum.
Umarım 32. haftayı görürsün ve sağlıklı bir şekilde evladını alırsın kucağına. Rabbim hepsini bağışlasın.

ciğer geliştiriciyi erkenden vurulman iyi olmuş bebeklerimiz suları az olunca ciğerlerde diğer bebeklere göre daha az gelişiyor inş son haftaya kadar herşey güzel olur sağlıkla sıhhatle kavuşursun bebeğine başka gebeliğin oldu mu ? hepimizde elimizden geleni yapıyoruz çok şükür prfuna kadar gidiyoruz artık biride çıkıp bende bu konuda araştırdım şundan sebep dese ii olacak... kızlar size bir şey sormak istiyorum belki katılırsınız belki katılmazsınız bende başlarda bana söyleyen insanlara karşı biraz mesafeli durmuştum ama tıbben drların açıklayamadığı bir konu olduğuna göre dinen de bişeyler yapmak gerekyor diye düşünüyorum varmı bu yönde yaptığınız bişeyler mesela akşam ve yatsı arasında yasini şerif okuyup bol dua aetmek çok faydalıymış

Kızını Rabbim size bağışlasın sağlık sıhhat uzun ömür versin ilk gebeliğinde böyle bir şey yaşamamana rağmen ikinci de olabiliyor valla dr olsam oturup arştıracam bu konuyu :) bu saatten sonrada tıp kazanabilirmiyimki ! işyerinden olumlu cevap çıkmasına sevindim inş gebeliğin seyri normale döner yarın kontrolün var değil mi ii haberlerini beklioruz

Su seviyemde artış yoktu canım,ilk önce şeker yüklemesi yaptı onun sonucuna göre iğneyi vurdu,sanıyorum 1 hafta sonra senin de dr.un vurulmasını isteyecek,ilk çocuğunun sağlıklı olması ne güzel,tıp fakültesinde beklerken bizim gibi suyu az olup amniyosentez yaptırıp sonucu temiz çıkmış ve 3. çocuğuna hamile (ilk 2'si gayet sağlıklı) olan bir bayanla tanışmıştım,benim ilk gebeliğim bakalım hayırlısı...

ibadetlerimi yeterince yerine getiremiyorum ama bu aralar çok dua ediyorum, mübarek ramazan ayında da hep ettim,bir de duamı sadece kendim için değil zor durumdaki herkes için istiyorum, önceden zor durumda olmadığım zamanlarda da ettiğim dualarda başkalarının iyiliğini hep istemişimdir,henüz sonumu göremesem de belki de onlar sayesinde bu günlere geldim, Allah bilir... Allah hepimizin yardımcısı olsun,şifa nasip etsin.Yasin süresini,ismi rahman,ismi azam çok okurum,salavatı şerif getiririm,ayetel kürsi hergün okurum.Allah hepimizin dualarını kabul etsin,gecenin bir yarısı uykundan uyanıp kıldığın namaz ve ettiğin dua da çok makbulmüş.

gerçekten de su sıkıntıyı yaşayan birinin dr olup araştırması gerekecek sanırım Benim daha 24. haftada ve bir haftada geriden geliyoruz. Yine de sorucam doktora ciğer geliştiriciyi ne zaman düşünüyoruz diye.. Yarın kontrolüm var hayırlısı olsun.
ben zaten inanıyorum ki bilimsel açıklaması olsa dahi dinen mutlaka bir sebebi ve devası da vardır. Rabbim ölümden başka her şeyin dermanını yaratmış aslında. Ben de çalıştığım için ibadetlerimi yerine getiremiyorum, Kur'an okuyamıyorum ama her gün mutlaka 100 er defa "la ilahe illallah" ve "la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim" diyorum Ayetel Kürsü okuyorum. Yasin Suresi ni de her ne niyet için okursan Rabbim verir inşallah. Başkalrının duası da önemli. Bazen bir kişinin işi başka birinin duasına bağlı kılınmış olabiliyo. Aslında geceleri uyanıyorum bu bir işaret olmalı ama uyku çok tatlı geliyor.

madem öyle birbirimize bol bol dua edelim dua arkadaşlığımız olsun inş dualarımızıda tam yapmaya çalışalım öncelikle hamile olan arkadaşlarım inş Rabbim taşıdığınız bebeklere sağlıkla sıhhatle kavuşmayı nasip etsin ve uzun ömürlü hayırlı sağlıklı yavrularınız olsun çektiğiniz sıkıntılar son bulsun yüzünüz gülsün ve doğuracağınız bebekleriniz anne babalarıyla yani sizlerle büyümeyi nasip etsin. bende yatmadan önce ayetelkürsi okuyordum ama sayısına çok dikkat etmiyordum biryerde benim bebeklerimi kaybettiğimi bilen biri bana geceleri korkup korkmadığımı sordu çok şaşırdım bu soruya çünkü dediği gibi gerçektende gece sıçramalarım ve korkularım oluyordu sizde de varsa 8ayetelkürsiyi 11felak ve 11nas suresini hergün okumaya gayret edin

Amin canım inşallah. Rabbim sana da en kısa zamnada sağlıklı bir hamileleik ve akabinde hayırlı sağlıklı bir evlat versin inşallah. Dualarını eksik etme.
Ben bugün gittim hastaneye. Hem şeker için kan verdim hem kontrole çıktım. Bebeğin tüm riskleri devam ediyor ama karnımın büyüklüğünü iyi gördü doktor. Normal seviyede diyemem ama iyi dedi. Onun haricinde suyunu ölçtü ve yaklaşık 80 gibi bir ölçüm aldı. "ben bu bebeğe şans veriyorum" dedi. Şimdiye kadar kaybedebiliriz denen durumun bu hale gelmesi ile havalara uçacaktım resmen. Saf saf gülüyorum etrafıma hala Sıvı seviyesi hala az, rapora da "sınırda" yazdı ama sevindim.. Şeker sonucunda da aksi bir durum çıkmazsa haftalık kontroller iki haftada bir olarak değişecek. Tabi bunun yanı sıra hareketlerini her zaman kontrol edicem.

Tezgulay da inşallah iyi haberlerle döner. Benim sıvı seviyem son zamanlar artış gösterdi. Havuç suyu işe yaradı sanırım. Tezgulay da benden 1 hafta sonra içmeye başlamıştı. Bir sonraki kontrolünde artacağına inanıyorum.

Daha da iyi olacaksınız inş azalmamasına çok sevindim bakarsın bidahakine normale de döner Allahın izniyle daha güzel haberlerle görüşürüz

hamıleliğimin beşinci ayında doktorum ,bebeğin idrar kesesi bobregıyle çok yakın şuan tehlıkelı bışek yok ama doğumdan sonra cocuk doktorunuza söyleyelim dedi,bebeğim doğduktan bir hafta sonra götürdüm çocuk doktoruna film cekıldı bobrektebuyume olduğunu söyledi biraz bekleyelım dedi ıkı ay kadar bekledik tekrar fulm cekıldı büyüme durmuş ıkı böbrekte normal boyutta dedi, Çok şükür gectı,Rabbim evlatlarınıza sağlıklı ömür versin

ben de şeker sonucumu aldım bugün ve yüksek çıktı (165 ). yarın tekrar gidicem ve 100 gr yüklemesi yapılacak. 1'er saat arayla 4 tüp kan vermem gerekecekmiş. havuçtan mı acaba bilemiyorum. Bu akşam havuç suyu ve meyveden uzak durmaya çalışayım da yarın düşük çıksın bari. 100 gr testi de yüksek çıkarsa yeni yeni riskler beni bekliyor demektir. Gerçi biz bebeğimizi her an kaybetme riskiyle birlikte yaşıyoruz. Daha ne olabilir diyorum ama Allah daha başka sıkıntı vermesin lütfen

sağol canım Allah razı olsun ve Allah dualarımızı kabul etsin,senin yaşadığın sıkıntılardan sonra Allah yüzünü güldürecek inşallah,öyle mucizevi şeyler duyuyorum ki çevremden,Biz inanalım,duayla isteyelim ve Allah'a bırakalım,hakkımızda herşeyin hayırlısını nasip etsin RABBİM,sağlıklı,sıhhatli,hayırlı evlatlar nasip etsin.

amin canım inşallah,su miktarınla ilgili bi problem yaşamadın herhalde ne güzel,Allah senin evladına da sağlıklı ömür nasip etsin,biz beklemedeyiz,hergün tetikteyiz böyle de zor ama bugünlerimiz için hamdolsun Allah'a

bol su için çok şıkır yaşamadım suyu çok uçuyorum. Sağlıkla aıln kucağınıza.Allah yardımcınız olsun

nasılsın arkadaşım iyi misin,ben galiba sona yaklaşıyorum dünden beri daha çok stresliyim zaten olmayan suyum bir öncekine göre daha da azalmış dr bi daha geldiğinde bebeğin gelişimi haftasıyla uyumlu olmayabilir dedi sen de haberler nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…