- 24 Eylül 2013
- 330
- 24
- 34
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
inan aynı şeyleri düşünüyoruz,ben 25+0 olduğum için benim gebeliğimin sonlanması artık söz konusu değil 24. haftaya kadar sonlandırabiliyorlarmış ama bu sınır içerisinde olsaydım ben de senin gibi düşünür Allah'ın takdiri derdim o bebek alındıktan sonra diğerinin sağlıklı doğsa bile başına bi sakatlık gelmeyeceği ne malum,bizimde sınavımız bu belki,Allah sonunda mutlaka güzel bişeyler yaşatacak sadece sabır...
Rabbim sağ salim sağlıklı sıhhatli nasip etsin evlatlarınızı inşallah. konunun en başından bu yana okumadım..
Sıkıntı amniyon sıvısının azlığı mı?? sebebi falan neymiş arkadaşlar.. eğer sizi üzmeyecekse beni de bilgilendirir misiniz??
Amin Sağol. Sorun amniyon sivi azlığı evet ama su an tıbbi bir nedeni yok. Sadece ihtimaller dahilinde konuşuyorlar. Bu haftalarda bebek sivisini kendi üretirmis. Neden üretmedigini bunun böbreklerde kaynaklı mi yoksa genetik bir sıkıntı mi olduğunu bulmak için amniyosentez yapmaları gerekir ama sivi o kadar az ki yapamiyorlar. Sorunun kaynağını bulsana da tedavisi yok zaten. Ben bir ay önce ogrendim daha o zamandan sonlandırma seçeneği sundular ama bebeğim hala yaşıyor ve hareket ediyor.
tabikii kesinlikle son ana kadar vazgeçmek yok, sağlığımızı tehdit etmediği sürece yaşayacaklar, anne karnında bile olsa ömürlerinin ne kadar olacağını Rabbim bilir,bu gece çok çok dua edelim Allah sağlıkla bizlere bağışlasın
Arkadaşım bugün kontrole gittim. Bana karsilasabecegim riskleri anlattı tekrar. Her an kaybedebiliriz, doğduğunda solunum sıkıntısı çekebilir cigerleri gelişmedigi için, hareketleri kısıtlı olduğu için kaş spazmlari olabilir, kolunda bacağından kalıcı hasar olabilir dedi. Sana sonlandırma seçeneği sunulmuştu ama sen kabul etmemiştin di mi dedi evet dedim. Madem devam kararı aldın günde 3.5 -4 lt su içeceksin vitamin ve kan haplarını düzenli kullanacaksın dedi ( ben birakmistim cunku)
Ayrica bebeğin suyu raporda yazıldığını göre daha iyi durumda dedi. Ne kadar olduğunu sordum 49 ml ölçtü. Gecen haftalarda 40 olcmuşlardı. Benim için sevindirici bir gelisme oldu havuc suyunun faydası midir bilemedim ama devam edicem. Günde 4 lt su da eklenecek inşallah. Yalnız bobreklerinde net seçemedi yarın detaylı ultrasona giricem tekrar.
süper bi haber her gittiğinde o kadar artsa zaten toparlar inşallah,ben de havuç suyuna devam 14 temmuzdan beri bakalım 1 ay olmasına da az kaldı etkisini görecek miyiz acaba,kolunda ve bacağında hasar olması suyun tamamen bitip bebeğin plesantaya yapışması ile ilgili biliyorum,içimizi ferah tutalım
çok sevindim arkadaşım.. böyle güzel haberlerinizi almak dilegiyle..Evet tüm saydığı riskler suyun azlığından kaynaklı inşallah su artar da bu riskler de ortadan kalkar. Havuç suyu Allahın izniyle bize sifa olacak inşallah. Bir sonraki kontrolde daha da artarsa içim daha da rahatlayacak. Umarım senin de artışın olur. Ben de senden 1 hafta önce içmeye başlamıştım sanırım. Senden de güzel haberler bekliyorum
arkadaşım bugün prof. da kontrolüm vardı,bebeğin gelişimi haftası ile uyumlu,su miktarında değişiklik yok ağır oligohidroamniyos... bidahaki kontolü 13 gün sonraya verdi bakalım neler olacak bu süre içinde... sen nasılsın var mı kontrol,değişiklik?Evet tüm saydığı riskler suyun azlığından kaynaklı inşallah su artar da bu riskler de ortadan kalkar. Havuç suyu Allahın izniyle bize sifa olacak inşallah. Bir sonraki kontrolde daha da artarsa içim daha da rahatlayacak. Umarım senin de artışın olur. Ben de senden 1 hafta önce içmeye başlamıştım sanırım. Senden de güzel haberler bekliyorum
canım benim.. benim de ileri oligohidramniyos hatta en son dosyaya anhidramniyos yazmışlar ki bu da suyun bitmiş olması demek. ama doktor bu sefer gittiğimde daha iyi olduğunu söylemişti. su seviyesi hala az evet ama dosyada yazılan kadar kötü durumda değil demişti. En son çarşamba günü (13 ağustos) gittim detaylı ultrason sonucunu gösterdim. fazla bir değişiklik çıkmadı. böbrekleri küçük ama bizim için önemli olan var olmasıydı. gelişimini 1 hafta geriden ölçtüler ama doktor tekrar ultrasonda baktığında haftasına yakın ölçtü. su seviyesi ultrason raporun 4 cm gözüküyor ama doktor 5-6 cm var gibi görüyorum dedi. sabah akşam taze havuç suyu iç tatlım Allah'ın izniyle olacak. ben ilk zamanlar testere dişlli aslan pençesi çayı da kullanmıştım. şimdi arada bir içiyorum. günde 3-4 lt su ve mümkün olduğunca yatış pozisyonunda dinleneceksin dedi. yatış süren (uyu uyuma) günde 10 saatten az olmayacak, merdiven çıkmayacaksın dedi. çalışırken zor bunlar tabi ama dikkat edebildiğim kadar edicem. haftaya tekrar gidicem şeker yüklemesi yapılacak.arkadaşım bugün prof. da kontrolüm vardı,bebeğin gelişimi haftası ile uyumlu,su miktarında değişiklik yok ağır oligohidroamniyos... bidahaki kontolü 13 gün sonraya verdi bakalım neler olacak bu süre içinde... sen nasılsın var mı kontrol,değişiklik?
teşekkür ederim inşallah Allah gönlümüze göre verir hayırlısıyla.çok sevindim arkadaşım.. böyle güzel haberlerinizi almak dilegiyle..
teşekkür ederim.. İnşallah Rabbim gönlümüze göre verir hayırlısıyla bu sıkıntıyı ve daha başka sıkıntıları çekenler selamete kavuşur.çok sevindim arkadaşım.. böyle güzel haberlerinizi almak dilegiyle..
Çok geçmiş olsun son zamanlarda siteye girmediğim için son yazışmaları yeni gördüm umarım amniyonsıvınız normal seviyeye yükselir saraçoğlunu hiç dinlememiştim bu konuyla ilgili yorumalrını inş faydası olur konu başlığını bebeklerimi kaybettikten sonra açmıştım şu an hamile değilim ama buraya giren arkadaşları takip ediyuorum bir arkadaşımız da bizim gibi sıkıntılar çektikten sonra sağlıklı bebeğe kavuştu elhamdülillah inş hepimizde kavuşuruz. gelişmelerden birbirimizi haberdar edelim mutlaka olur mu birde hangi drlara gittiğinizi paylaşabilirmisiniz biliyoruz ki drların yaklaşım tarzları bilgileri herşeyimizi etkiliyor mesela ankara da olanlar için ayrıntılı ultrason da Eyüp ekici saolsun çok bilgili bir dr bebeğimin böbreklerinin çalışmadığını ondan öğrendik onun dışında iki dra daha gittik ama onlar göremediler bile o yüzden diyorumki memnun kaldığımız drlardan birbirimizi haberdar edelimteşekkür ederim.. İnşallah Rabbim gönlümüze göre verir hayırlısıyla bu sıkıntıyı ve daha başka sıkıntıları çekenler selamete kavuşur.
Allah sabır versin. Her şey bir sınav. Umarım onlar seni ahirette mutlulukla karşılayacaklar. Benim de şu an tesellim bu. Eğer kaybedersem ahirette bir delikanlı beni karşılayacak diyorum.Çok geçmiş olsun son zamanlarda siteye girmediğim için son yazışmaları yeni gördüm umarım amniyonsıvınız normal seviyeye yükselir saraçoğlunu hiç dinlememiştim bu konuyla ilgili yorumalrını inş faydası olur konu başlığını bebeklerimi kaybettikten sonra açmıştım şu an hamile değilim ama buraya giren arkadaşları takip ediyuorum bir arkadaşımız da bizim gibi sıkıntılar çektikten sonra sağlıklı bebeğe kavuştu elhamdülillah inş hepimizde kavuşuruz. gelişmelerden birbirimizi haberdar edelim mutlaka olur mu birde hangi drlara gittiğinizi paylaşabilirmisiniz biliyoruz ki drların yaklaşım tarzları bilgileri herşeyimizi etkiliyor mesela ankara da olanlar için ayrıntılı ultrason da Eyüp ekici saolsun çok bilgili bir dr bebeğimin böbreklerinin çalışmadığını ondan öğrendik onun dışında iki dra daha gittik ama onlar göremediler bile o yüzden diyorumki memnun kaldığımız drlardan birbirimizi haberdar edelim
Konseye çıktığımda bana bakan da Acar Hoca'ydı. Ne sıvı takviyesi ne içeceğin su hiçbir işe yaramaz günlük yaşantına devam et dedi. Belki de doğrusu oydu ama Doruk Hoca'nın devam etmesini istediysen çabala demesi umut verdi açıkcası. Ama yine de gittiğim yerler içinde en düzenli yer Ankara Üni. oldu. Zekai Tahir zaten mahşer yeri gibi.amin inş. canım öncelikle moralini hiç bozma zaten elinden geleni yapıyorsun bol sıvı ve yaz mevsimindeyiz armut bol bol ye havuç suyuna da devam inş bebişin suyu normale dönecek tıp fakültesine başlaman da çok ii olmuş bende zekai tahirde yaptım doğumu oranın perinatoloji bölüm başkanına gitiim hiçbişey yapmadı doğumdan sonra yüzüme bile bakmadı tıp fakültesi yenidoğanı falan diye de ii biliyorum bende araştırdım acar koç hoca varmış ona gidecem inş tekrar hamile kalırsam sana bişey sormak istiyorum hamilelikte akıntın arttı mı bende öyle olmuştu hiçkimsede demediki amniyonsıvısı nın gelidğini belli eden pedler varmış prof söyledi bana onlardan kullanmadın mı diye bende kullanmadım demiştim eğer varsa öyle bişeyin eczanelerde varmış onlardan alıp bi kullansana alttan az miktarda olsa kaçak var mı ve de kesinlikle kültür baktır enfeksiyon şüphesi varmı diye bize gelenler normalmiş gibi gelsede çok önemli bulgularmış bunlar
haklısın bir çok şeyi senin hatırlatman gerekiyor. Ben her hafta gidiyorum kontrole. Çarşamba günü tekrar gidicem hem şeker yüklemesi hem kontrol olacak. Bana da herhangibir sebep sunmadılar. Amniyosentez de yapılmadığı için genetik bir sorundan mı kaynaklanıyor bilmiyorlar. Ben de ne olursa olsun bu çocuk karnımda ölmediği sürece doğurucam diyorum. Genetik bir sıkıntı varsa da test yaptırmadım. Artık başka bir doktor da görmek istemiyorum açıkcası. Yıldırım Beyazıt'taki hoca nasıl ne gibi bir yol izliyor?canım aklına gelen herşeyi yap bence hiç bekleme hemen al pedlerden birde drlar çok herşeyi takip etmiyor sen kendini takip ettireceksin adamın aklına bile gelmiyor sana onu sormak herşeyimizi biz hatırlatmak zorundayız tekrar kontrole ne zaman gideceksin birde kaçıncı haftandasın neden azalır bu sıvı kimse bişey demiyor ben 2.kez yaşadım hala net bi cevap yok genetik drlarına da gittim cerrahpaşaya kadar ama dışkapı yıldırım beyazıtta bi dr var ondan umutluyum o bakacak bize sende bu arada birgün yanına uğra istersen ne yapman gerekir gebyken varsa yapılacak bişey yapar
benim bahsettiğim dr kadın doğumcu değil drunu değiştirmene de gerek yok tıpa devam et çalışıyorsun galiba madem izinli olacaksan o gün oraya gidip Ahmet beyle de görüş genetik dru kendisi bebeğimize otopsi yapıldı böbreklerde sıkıntı olup olmadığını görmek için ama bi tahlil de bebek hayatta iken yapılsaymış genetik açısından şu an herşey açığa çıkabilirmiş ama artık çok geç benim aklıma gelipte yapmadığım için kendime kızdığım bir şey var hastanede doğumun ertesi günü ordaki genetik drla görüşecektim bebeğimiz hayattayken ama ne olduysa gidemedim ve söyleyemedim belkide cesaret edemedim belkide bebeğimin ölmeden bunu yapın diyememekti benimkisi ... velhasıl bebeğin dokusunu örnek olarak bana verdiler birde saç telini sakladılar henüz tıp saçtan bakacak kadar gelişmemiş ama o ölü dokuya bakabiliriz dedi bu dr bişey çıkar ya da çıkmaz ama önümüzde birkaç yol daha var onlarıda hamile kalırsan izleyeceğiz dedi ama anlatmadı şu an sen bu durumdasın demek ki yapılacak bişeyler var ve doğru dru bulmak önemli olan o halde fırsat varken sen gitmelisin diye düşünüyorumhaklısın bir çok şeyi senin hatırlatman gerekiyor. Ben her hafta gidiyorum kontrole. Çarşamba günü tekrar gidicem hem şeker yüklemesi hem kontrol olacak. Bana da herhangibir sebep sunmadılar. Amniyosentez de yapılmadığı için genetik bir sorundan mı kaynaklanıyor bilmiyorlar. Ben de ne olursa olsun bu çocuk karnımda ölmediği sürece doğurucam diyorum. Genetik bir sıkıntı varsa da test yaptırmadım. Artık başka bir doktor da görmek istemiyorum açıkcası. Yıldırım Beyazıt'taki hoca nasıl ne gibi bir yol izliyor?