arkadaşlar merhaba bende 23.01.2014 te 19 haftalık oğlumu amniyo sıvısının bitmesinden dolayı kaybettim tam 1 ay oldu. bebeğim tüp bebekti tam 7 yıl sonra kavuşmuştum oğluma.. nasıl oldu neden oldu hiç anlamadım 15 gün önce doktorda kontroldeydim herşey çok normal bebeğin gayet sağlıklı dedi çok fazla akıntım olduğu için bir fitil yazıp yolladı..ben kendim çamaşırımda ıslaklık hissetmeye başladım sanki karnımda inmeye başlamıştı hemen doktora gittim benim yüzüme bu bebeği kaybediceksin dedi bütün dünya orada başıma yıkıldı ne zorluklarla kavuşmuştum ona nasıl kıyabilirdim ama olmadı 3 gün sonra doğum yaptım.. şimdi çok endişeliyim acaba tekrar hamile kalabilirmiyim aynı şeyleri tekrar yaşarmıyım dıye. ALLAH hepimizin yardımcsı olsun inşallah sağlıklı evlatlar alırız bizde kucaklarımıza
Aynı şekilde benim de yüzüme yüzüme kaç doktor her an ölebilir dedi hatta bir radyoloji uzmanı doktoru arayıp sonlandiralım mi diye bile sordu bana danışmadan. Bir doktor anne karnina sivi takviyesi yapalım dedi ama özel bir hastanedeki prof.un muayenehanesi. Sirf amniyosentez için 1750 nakit istediler ve bu garantili bir sonuç değil risk alicaz. Soler nasıldır bilmiyorum. Çok zor bir süreç[/QUOTE
Ben de aynı durumu yaşıyorum,14. haftadan beri suyum sınırdaydi suan 23.haftadayim,daha da azalmış bebeğin gelişimi normal ancak bu haftalardan sonra sıkıntı başlayabilir,gelişim geriligi ya da cigerlerinde problem olabilirmiş,2.si profesör tam 6 dr.a gittim.tıbben yapılacak bisey olmadığını soylediler,sonra i.saracoglunun bununla ilgili buldugu seyi bu persembe gunu açıklayacağını duydum,gecikmeden ofisini aradim,aslan pençesi çayını sipariş ettim bi de havuç suyu içiyorum ofisteki kız böyle tarif etti,cuma günü kontrolüm var,bi gelisme olursa yazarim,ayrıca son dr kontrolumde sıvının olculecek derinliğinin kalmadigini söylemişti doktor,durumum o kdr vahim yani
Aynı şekilde benim de yüzüme yüzüme kaç doktor her an ölebilir dedi hatta bir radyoloji uzmanı doktoru arayıp sonlandiralım mi diye bile sordu bana danışmadan. Bir doktor anne karnina sivi takviyesi yapalım dedi ama özel bir hastanedeki prof.un muayenehanesi. Sirf amniyosentez için 1750 nakit istediler ve bu garantili bir sonuç değil risk alicaz. Soler nasıldır bilmiyorum. Çok zor bir süreç[/QUOTE
Ben de aynı durumu yaşıyorum,14. haftadan beri suyum sınırdaydi suan 23.haftadayim,daha da azalmış bebeğin gelişimi normal ancak bu haftalardan sonra sıkıntı başlayabilir,gelişim geriligi ya da cigerlerinde problem olabilirmiş,2.si profesör tam 6 dr.a gittim.tıbben yapılacak bisey olmadığını soylediler,sonra i.saracoglunun bununla ilgili buldugu seyi bu persembe gunu açıklayacağını duydum,gecikmeden ofisini aradim,aslan pençesi çayını sipariş ettim bi de havuç suyu içiyorum ofisteki kız böyle tarif etti,cuma günü kontrolüm var,bi gelisme olursa yazarim,ayrıca son dr kontrolumde sıvının olculecek derinliğinin kalmadigini söylemişti doktor,durumum o kdr vahim yani
Arkadaşım ben de şu an 20. Haftadayim. Şu seviyesi 50 ml ölctuler en son. Gecen hafta ankara tip ta batuhan Özmen e gittim. Çok küçük olduğu için her an kaybedebiliriz dogsa bile bu bebekler fazla yasamiyo dedi.yarın hastaneye yatıyorum amniyosentez yapılacak genetik bir sıkıntı mi var ona bakılacak duruma göre de sivi takviyesi yapılacak. Saracoglunun kurunu 1 haftadır kullanıyorum. Bir degisiklik olmadı. Belki de çok küçük olduğu içindir. Bakalım yarın amniyosentez yapılınca ne çıkacak. Dua edin!
Arkadaşım ben de şu an 20. Haftadayim. Şu seviyesi 50 ml ölctuler en son. Gecen hafta ankara tip ta batuhan Özmen e gittim. Çok küçük olduğu için her an kaybedebiliriz dogsa bile bu bebekler fazla yasamiyo dedi.yarın hastaneye yatıyorum amniyosentez yapılacak genetik bir sıkıntı mi var ona bakılacak duruma göre de sivi takviyesi yapılacak. Saracoglunun kurunu 1 haftadır kullanıyorum. Bir degisiklik olmadı. Belki de çok küçük olduğu içindir. Bakalım yarın amniyosentez yapılınca ne çıkacak. Dua edin!
İnşallah sonuçların temiz çıkar ve suyunu arttırırlar,biz de sıvı takviyesi yapalım mı diye düşündük sonra vazgeçtik su nerdeyse hiç olmadığı için iğnenin bebeğe zarar verme ihtimali varmış 21. haftadan sonra amniyo sentez yapılacak kadar sıvım bile kalmadı çünkü benim,böbrek gelişimi normal ancak fonksiyonel olup olmadığını anlayamıyorlar bu haftalarda,her cuma kontrolüm var ama artık umudumu yitiriyorum içimde kıpır kıpır oynayan bi canlı varken her gün bugün bişey olacak mı acaba diye beklemek çook zor,senin yine biraz suyun varmış,inşallah iyi olur,güzel haberlerini bekliyorum,dua edicem
İnşallah sonuçların temiz çıkar ve suyunu arttırırlar,biz de sıvı takviyesi yapalım mı diye düşündük sonra vazgeçtik su nerdeyse hiç olmadığı için iğnenin bebeğe zarar verme ihtimali varmış 21. haftadan sonra amniyo sentez yapılacak kadar sıvım bile kalmadı çünkü benim,böbrek gelişimi normal ancak fonksiyonel olup olmadığını anlayamıyorlar bu haftalarda,her cuma kontrolüm var ama artık umudumu yitiriyorum içimde kıpır kıpır oynayan bi canlı varken her gün bugün bişey olacak mı acaba diye beklemek çook zor,senin yine biraz suyun varmış,inşallah iyi olur,güzel haberlerini bekliyorum,dua edicem
aslında bir kaç doktor da bana aynısını söyledi. "su çok az bebeğe zarar verebilir" dediler, "zaten azıcık su var alınmaz" dediler ama son gittiğim doktor bir boşluk gördü bebeğin olmadığı orada bir miktar sıvı var ordan alırım dedi. aslında işin Türkçesi şu ki hiçbir şey yapılmazsa bu kadar sıvıyla zaten fazla yaşamayacak en azından deneyelim.her gün kıpırtısını hissettiğin bebeğinin ne zaman seni terkedeceğini düşünmek de çok acı veriyor... hiç olmazsa prematüre doğacak kadar büyüse diyorum. Allah neyi nasıl nasip ettiyse o olacak neticede. İnşallah saraçoğlunun kürü işe yarar da sen de bebeğine kavuşursun sağ salim
aslında bir kaç doktor da bana aynısını söyledi. "su çok az bebeğe zarar verebilir" dediler, "zaten azıcık su var alınmaz" dediler ama son gittiğim doktor bir boşluk gördü bebeğin olmadığı orada bir miktar sıvı var ordan alırım dedi. aslında işin Türkçesi şu ki hiçbir şey yapılmazsa bu kadar sıvıyla zaten fazla yaşamayacak en azından deneyelim.her gün kıpırtısını hissettiğin bebeğinin ne zaman seni terkedeceğini düşünmek de çok acı veriyor... hiç olmazsa prematüre doğacak kadar büyüse diyorum. Allah neyi nasıl nasip ettiyse o olacak neticede. İnşallah saraçoğlunun kürü işe yarar da sen de bebeğine kavuşursun sağ salim
evet canım Allah'ın takdiri iyisiyle kötüsüyle kabullenmekten başka çaremiz yok, hastaneye yatacağını söylemiştin amniyosentez için mi bekliyosun bir de bebeğin cinsiyeti nedir ? yazanların çoğunluğu erkek bebek diye okudum benimki de erkek, daha sıklıkla erkek bebeklerin başına gelen bişey mi acaba
evet canım Allah'ın takdiri iyisiyle kötüsüyle kabullenmekten başka çaremiz yok, hastaneye yatacağını söylemiştin amniyosentez için mi bekliyosun bir de bebeğin cinsiyeti nedir ? yazanların çoğunluğu erkek bebek diye okudum benimki de erkek, daha sıklıkla erkek bebeklerin başına gelen bişey mi acaba
Evet amniyosentez için yatıcam bir de serum falan denerim demişti doktor. Normalde amniyosentez işlemi kısa sürüyor ama sivi takviyesi için beklicem. Benim kuzum da erkek.bilmiyorum cinsiyet kaynaklı mi ama ben de hep erkek bebeklerde rastladım sanırım.
Bugün hoca gelmemiş yarın tekrar gidicem. Çok umutsuzlar muhtemelen benim neden hala sonlandırmak istemediğimi merak ediyorlar. Rabbim ömür verdiğince istiyorum ben bebegimi. ..
Konseye sundular durumu. Hoca da baktı yapacak bir şey yok diyo. Sıvı takviyesi olabilir demişlerdi hocam dedim. Bir ise yaramaz. Ne senin ictigin şu ne bizim sivi takviyemiz bir ise yaramaz dedi. Kalbinin durmasını bekliyolar. Haftaya tekrar kontrol var. Rabbim ömür verdiğince yaşasın paşam.tabikii kesinlikle son ana kadar vazgeçmek yok, sağlığımızı tehdit etmediği sürece yaşayacaklar, anne karnında bile olsa ömürlerinin ne kadar olacağını Rabbim bilir,bu gece çok çok dua edelim Allah sağlıkla bizlere bağışlasın
Konseye sundular durumu. Hoca da baktı yapacak bir şey yok diyo. Sıvı takviyesi olabilir demişlerdi hocam dedim. Bir ise yaramaz. Ne senin ictigin şu ne bizim sivi takviyemiz bir ise yaramaz dedi. Kalbinin durmasını bekliyolar. Haftaya tekrar kontrol var. Rabbim ömür verdiğince yaşasın paşam.
çok üzüldüm sıvı takviyesi belki umut olabilirdi, biz de önceden gittiğimiz prof.u aradık artık yapamayız ama ultrasonda detaylıca inceleyelim sorun neymiş dedi sorunu bilse bile müdahalesi olmadıktan sonra neye yarayacak benim sonlandırmak gibi bi niyetim yok,belki ihtimal az ama Allahtan ümit kesilmez,yarın kontrolüm var bakalım ne diyecek,Allah sabır versin...
Isin Allah'a kalmışsa olmuş bil demiş Şems i Tebrizi. O yüzden içim daha rahat artık.
Dün de saraçoğlu açıklama yapmış. Annem dinlemiş sanki seni anlattı diyo.. Bazı annelerin sivisi biter bebek öldü ölecek derler, doktorlar buna care bulamaz demiş. Günde 1 bardak taze havuc suyu onermis. Düşük tehlikesi an bir bayana da testere disli aslan pencesi cayi da iç demiş. Ben 1 haftadır içiyorum zaten ama 1 ay içinde artış gözlemlenir suda demiş. Bakalım Rabbin hikmeti. Inşallah ise yarar. Gelişme geriligi daha da ilerlemeden sağlıklı olarak doğar insallah kuzular.
Isin Allah'a kalmışsa olmuş bil demiş Şems i Tebrizi. O yüzden içim daha rahat artık.
Dün de saraçoğlu açıklama yapmış. Annem dinlemiş sanki seni anlattı diyo.. Bazı annelerin sivisi biter bebek öldü ölecek derler, doktorlar buna care bulamaz demiş. Günde 1 bardak taze havuc suyu onermis. Düşük tehlikesi an bir bayana da testere disli aslan pencesi cayi da iç demiş. Ben 1 haftadır içiyorum zaten ama 1 ay içinde artış gözlemlenir suda demiş. Bakalım Rabbin hikmeti. Inşallah ise yarar. Gelişme geriligi daha da ilerlemeden sağlıklı olarak doğar insallah kuzular.
selam arkadaşım nasılsın durumlar nasıl seni merak ettim
Merhaba arkadaşim. Değişen bir şey yok. Her hafta kontrole devam. En son geçen perşembe kaybedicez anne karnında dedi ama hala hareket ediyo ve ben her gün onun hareketlerini izliyorum. Rabbim bilir onun hükmünde her şey. Havuç suyuna da devam ediyorum. Henüz bir gelisme yok ama bakalım. Sen ne yaptın nasıl gidiyor?
ben de aynı durumdayım,cumartesi günü kendi doktorum artık bi perinatoloji uzmanının görmesi lazım dedi,26. haftaya gireceğimiz için alınmasını uygun görebilir dedi,pazartesi alanında uzman denilen bu profesöre gittik ve keşke gitmez olaydık,duyabileceğim en iğrenç cümleleri kurdu (kromozom anormalliği,genetik hastalık bulunma ihtimali yüksek,doğsa bile yaşamaz,hatta enfeksiyon kaparsa sen bile kurtulamazsın dedi) aynı gün daha önce gittiğim diğer prof.la randevum vardı,o ise o kadar olumlu konuştu ki dengem altüst oldu,senin suyunun bitmesinin tıbbi bi açıklaması yok,2 li ve 4 lü tarama test sonuçların güzel olduğu için genetik bi bozukluk düşünemeyiz,bebeğin seni zehirleme ihtimali ''SIFIRRRR'' dedi üstüste 3 kez,10 gün sonra tekrar görücem seni dedi,ama bu arada bebeğin kalbi durursa ona yapacak müdahalemiz yok dedi.en son söylediği cümle zaten beklediğimiz bişeydi,ama zaman ne gösterecek ve hangi prof haklı çıkacak inan bilmiyorum.kalbim 2.sinden yana tabiki,Allah sonumuzu selamete erdirsin...
Aslında aynı sonuçların farklı kişiler tarafından farklı yorumlanıp söylenmesi ne acı. Ben de 2 haftadır perinatoloji uzmanına kontrole gidiyorum. Orda da devam edecek. Bana da dedikleri muhtemelen genetik bir rahatsızlık olduğu ama ihtimal sadece 2 li test gayet sağlıklı 3 lu de biraz sıkıntı çıktı ama detaylı baktıklarında o sonuç da ellerinde kaldı. Su olmadigi test yapamiyorlar. Dolayısıyla genetik bir şey var mı bilinmiyor ama ailede öyle bir sıkıntı yok.
Doktor bana da bu tür sorunla karşılaşan bebeklerin dogsa bile yaşamayacağını söylemişti ama öyle Üzgün söyledi ki ona kızamadim bile. Zehirli durumunu ben de sordum. Kısa sürede bir zararı olmayacagini zaten haftalik kontrollerle takıp edileceğini söyledi. Sen de 10 günde bir gideceksin neredeyse aynı periyodlar. Umarım Rabbim sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi bize kavuşturur. Doktorların haricinde insanların da yaklaşımı sıkıntı yaratıyor. E sakat olacaksa genetik sıkıntısı varsa doğmasın gibisinden cümleler kuruyorlar. Eşime söylüyorlar beni ikna etmesi için falan. Sacmasapan şeyler. Öyle bir durum olsa da ben Rabbimin karşısına nasıl çıkarım ahirette karşıma dikilecek delikanliya ne derim.
Oofff Rabbim selamet versin.