merhaba arkadaşlar hepinize geçmiş olsun. bende bebeğimi kasım 2012 kaybettim 23 haftalıktı multikistik displastik böbrek ve amnıyon sıvısı bitmişti.sonlandırıldı. genetik araştırmalarda hiç bir şey çıkmadı tesadüf dendi. altı aylık korunma süresi sonunda hazıranda tekrar hamile olduğumu öğrendim. bu sefer kese var ama içinde bebk yok dediler tekrardan kürtaj oldumanlatılması çok zor hissettiğim duygularımın. ikinci kez yıkıldım. doktorum sende kan pıhtılaşması olabilir 3. sefer işimizi şansa bırakmayalım iğne vuralım dedi. emin olmak için ege üniversitesinde kan pıhtılaşma testi yaptırdım evet kan pıhtılaşmam çıktı. şuan 1,5 aydır kan sulandırıcı corasprin ve folik asit kullanıyorum. gebe kalır kalmaz iğneye başlıyacakmıyız. inşallah bu sefer bebişimizi kucağımıza alırız. rabbım tüm melek annelerine sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin. yaşamayan hiç kimse bizi anlayamaz. meleğim kızım sanki haln karnımdaymış gibi hissediyorum onu her gecen gün dahada özlüyorum. yaşaşaydı 6 7 aylık olacaktı
Kızlar dün kontrolüm vardı doktor biraz daha iyi durumda olduğunu söyledi sıvının ama yeterince artmamış dedi.Bol su içmeye devam et dedi.Bebeğin böbrek yada başka bi yerinde problem olmadığını söyledi,çok şükür.
merhaba hamileliğin nasıl gidiyor canım iyimisiniz
hally merhaba yazdiklarinizi okudum ben de ambiyon sivisinin bitmesi sonucu bebegimi kaybettim doruk isminde bi kullanici da ayni seyleri yasamis sonra en son hamile oldugunu yazmis acaba saglikli bi sekilde dogum yapti mi sen ne yaptin ben ayni seyi tekrar yasamaktan korkuyorum
merhaba idilfırat öncelikle çok geçmiş olsun Rabbim bol sabır versin canım eğer okuduysan ben iki kez yaşadım amniyon sıvısın azalmasını diğer arkadaştan haberim yok sen kaç haftalık hamileydin nasıl oldu sakıncası yoksa anlatabilrmisin doğumunu falan nerde yaptın
benim 30 haftalikti hicbir sorun yoktu 28.haftada dr su sinirda dedi bol su ic sol tarafina yat dedi yaptim ama hicbir ise yaramadi iki haftada suyun hepsi bitti sezaryenle aldilar bebegi uc gun yasayabildi hicbir sorun yoktu benim bebegimin bobreklerinde de bi sorun oldugunu soylemediler neden oldu bilmiyoruz sen naptin tekrar hamilemisin bu konuyla ilgili biseyler ogrenebildin mi canim
neredeyse aynı şeyleri yaşamışız ilk bebeğimde benimde aynısı oldu 34.hafta kontrole gittim amniyon sıvısı azalmış hemen sezeryan olman lazım denildi ve bebeğim akciğerleri gelişemeden dogdu hamileliğimde karnım diğer gebelere göre çok büyük değildi ve son zamanlarda bebek hareketleri azdı hatta ben gebeliğim boyunca iç çamaşırımda ıslaklık hissi çok oluyordu bunu dra söyledim ve bir ilaçö yazdı başkada bunun için bişey yapılmad. bebeğimiz doğdu ve ertesi gün kaybettik anlatırken bile burnumun direği sızlıyor dünkü senin yazını görüncede çok kötü oldum bir melek annesi daha dedim Allahım bol sabır versin bizlere sonra ben drlara danıştım tekrar hamile kalsam falan kal tabi genç yaştasın dediler bu arada sen kaç yaşındasın? hamile olduğumu öğrendim ankarada bir dr buldum kendime oraya gittim ve ilk gebeliğimde ayrıntılı ultrasona Eyüp ekiciye gitmiştik yine ona gittik bu sefer 20.haftada öğrendikki sıvımız az bunu kadın doğumcu ya görmemişti ya da ona gittiğimizde öyle bişey yoktu ve bebeğimizin böbrekleri normalden büyük çıktı ve idrar çıkışı olmadığını idrar torbasının dolmadığını öğrendik Eyüp hocadan ondan Allah razı olsun çok iyi bir insan ve iyi bir doktor öyle bir göz varki hiçbirşey kaçmıyor ama kadın doğumcu bize gebeliğe devam edip etmeyeceğimizi sordu bende inançlarım gereği yaşayan karnımda kalp atımı olan bebeğime kıyamayacağımı söyledim ve 28 haftaya kadar sıvımız az bi şekilde devam eyttik sabahlara kadar yudum yudum litre litre su içtim ama olmadı aslında drların bizi gözetim altına alıp hastanede bekletmeleri gerektiğini düşünüyorum ama Rabbim kısmet etmiyecekse ne yapsak boş tabi işte 28. hafta geldi sezeyan oldum bu sezeryanla başlayan doğumlarımızda bize baş belası olarak dönüyor tabi sağlıklı bir insan olarak hayata devam etmek istiyorsan 3.sezeryanadan sonrası riskli oluyor oda olayın ayrı bir yüzü bebeğim doğdu güzel kızım bir hafta yaşadı diğer bebeğim erkekti onu öyle uzun uzun göremedim yavrumu ama kızım bir hafta yaşadığı için küvezde hergün 5 dk görüyordum 1.300 gr doğdu akciğerler gelişmediği için yavrumuda soğuk toprağa verdik. senin kaldığın hastane şartlarını bilmiyorum ama bebek doğduktan sonra herşeyine bakıldı mı bi ultrason falan yapıldımı küvezde mi kaldı birde ayrıntılı ultrasona girmişmiydin böbrekler orda görülebiliyor ancak sende de gebeliğinde çamaşırında bişeyler hissediyormuydun sadece bana mı oldu anlamış değilim
ya canim ben hicbir konrolu aksatmadim ayrintili ultrasonda defalarca bakildi sivi azdi sadece baska hicbirsorun yoktu ped kullaniyodum akintidan dolayi hic islaklik falan hissetmedim van da universite hastanesindedogum yaptim ben yenidogan yogun bakimi gayet iyoydi benimki de akcigerleri tam gelismedigi icin vedat etti bi de kaninda surekli bisey yukseliyomus dusuremiyolarmis dedi esim bilmiyorum ki canim ya eger bi yerinde sorun vardiysa 28. haftaya kadar nasil hersey normaldi ozaman birden su azaldi cunku senin daha onceden bellimiydi ilk hamileliginde bi sorun gorunuyormuydu bide suan hamilemisin
ya canim ben hicbir konrolu aksatmadim ayrintili ultrasonda defalarca bakildi sivi azdi sadece baska hicbirsorun yoktu ped kullaniyodum akintidan dolayi hic islaklik falan hissetmedim van da universite hastanesindedogum yaptim ben yenidogan yogun bakimi gayet iyoydi benimki de akcigerleri tam gelismedigi icin vedat etti bi de kaninda surekli bisey yukseliyomus dusuremiyolarmis dedi esim bilmiyorum ki canim ya eger bi yerinde sorun vardiysa 28. haftaya kadar nasil hersey normaldi ozaman birden su azaldi cunku senin daha onceden bellimiydi ilk hamileliginde bi sorun gorunuyormuydu bide suan hamilemisin
benden sana tavsiye bu sizin için zor olabilir ama bir şeyler bulunması için önemli bir detay tahlillerinden yüksek çıkanın ne olduğunu gidin öğrenin benimde 2. bebeğimin kan tahlilleri sürekli yüksek çıkıyordu böbrekleri çalışmadığı için ve 3.günden sonrasında onları düşürmek için diyalize başlandı bilmiyorum belkide benimkisi fazla ayrıntı oldu ama artık herşeyi bu kadar ayrıntılı düşünmek zorundayım ben henüz hamile değilim genetik araştırmalarımız devam ediyor size bebeğinize otopsi yapmayı hiç düşündülermi birde ailenizde böyle kayıplar falan oldu mu araştırdınmı
mrb doruk.uzun zaman olmus sen yazali hally diye bi arkadasla senin yazdiklarini okudum hally e ulasabildim ben de sizle ayni sorunu yasadim amniyon sivisi bitti.sen en son hamile oldugunu yazmissin bi konuya saglikli bi sekilde dogum yaptin mi ayni sey tekrarladi mi cevap yazarsan sevinirim hally e sordum seni ama haberi yokmus sevgilercanım nerdesin yaa seni merak ediyorum konuşmamız lazım doktora gittin mi neler dedi birsürü soru sormak istiyorum sana
hally merhaba yazdiklarinizi okudum ben de ambiyon sivisinin bitmesi sonucu bebegimi kaybettim doruk isminde bi kullanici da ayni seyleri yasamis sonra en son hamile oldugunu yazmis acaba saglikli bi sekilde dogum yapti mi sen ne yaptin ben ayni seyi tekrar yasamaktan korkuyorum
arkadaşlar merhaba bende 23.01.2014 te 19 haftalık oğlumu amniyo sıvısının bitmesinden dolayı kaybettim tam 1 ay oldu. bebeğim tüp bebekti tam 7 yıl sonra kavuşmuştum oğluma.. nasıl oldu neden oldu hiç anlamadım 15 gün önce doktorda kontroldeydim herşey çok normal bebeğin gayet sağlıklı dedi çok fazla akıntım olduğu için bir fitil yazıp yolladı..ben kendim çamaşırımda ıslaklık hissetmeye başladım sanki karnımda inmeye başlamıştı hemen doktora gittim benim yüzüme bu bebeği kaybediceksin dedi bütün dünya orada başıma yıkıldı ne zorluklarla kavuşmuştum ona nasıl kıyabilirdim ama olmadı 3 gün sonra doğum yaptım.. şimdi çok endişeliyim acaba tekrar hamile kalabilirmiyim aynı şeyleri tekrar yaşarmıyım dıye. ALLAH hepimizin yardımcsı olsun inşallah sağlıklı evlatlar alırız bizde kucaklarımıza
allah sabir versin canim ben de ayni seyleri yasadim hersey iki hafta icinde oldu bitti 30 haftalikti benimki ama yasayamadi bu isler gercekten kismet nasipleri yoktu bu dunyada belliki ama neden olmus olabilecegi ile ilgili bisey dediler mi
canım bana sadece kesin bir sebebi olmadığını, enfeksiyondan yada amniyo kesesinin zayıflığından olmuş olabilir dediler. tekrar edermi diye sorduğumda olabilirde olmayabilirde diye cevap verdi doktorum çok zor alışıyorum bu duruma tekrar hamile kalamamaktan da korkuyorum ben
arkadaşlar merhaba bende 23.01.2014 te 19 haftalık oğlumu amniyo sıvısının bitmesinden dolayı kaybettim tam 1 ay oldu. bebeğim tüp bebekti tam 7 yıl sonra kavuşmuştum oğluma.. nasıl oldu neden oldu hiç anlamadım 15 gün önce doktorda kontroldeydim herşey çok normal bebeğin gayet sağlıklı dedi çok fazla akıntım olduğu için bir fitil yazıp yolladı..ben kendim çamaşırımda ıslaklık hissetmeye başladım sanki karnımda inmeye başlamıştı hemen doktora gittim benim yüzüme bu bebeği kaybediceksin dedi bütün dünya orada başıma yıkıldı ne zorluklarla kavuşmuştum ona nasıl kıyabilirdim ama olmadı 3 gün sonra doğum yaptım.. şimdi çok endişeliyim acaba tekrar hamile kalabilirmiyim aynı şeyleri tekrar yaşarmıyım dıye. ALLAH hepimizin yardımcsı olsun inşallah sağlıklı evlatlar alırız bizde kucaklarımıza
Kızlar benimde 19haftalık kızımı kaybettim bebeğim 8 haftalıkken başladı kanamalarım ara ara devam etti 15haftalıkken bi başladı en son kanamam 19haftaya kadar devam etti bebek büyüyo damarlara baskı yapıo dediler başka bi Dr plesentası aşağıda dediler büyüdükçe geçer dediler amniyo sıvısınında azaldığını söylediler 19 haftamıza geldipinde suyun hiç kalmadığını söylediler zaten doğum sancım başlamıştı hiç aklıma gelmedi yinede bebeğimi kaybedeceğim.sonrasında doğum oldu hastanede şimdi Drumu değiştirdim rahim filmi istedi rahimde bişiy çıkmadı bide kanımda pıhtılaşma olup olmadığını görmek istediğini söyledi sonuçlar yeni çıktı okuduğum kadarıyla pıhtılaşma var bende Dr U aradım telefonla konuşmayalım yüzyüze görüşmek istiyorum sana tedavi uygulamam gerekecek dedi korkuyorum ne olacak yine aynı şeyleri yaşamak korkutuyor Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın meleklerimiz bize en kısa zamanda kardeşlerini gönderir inşallah
çok geçmiş olsun Rabbim bol sabır versin ins tekrardan hamile kalıp sağlıklı bebeğiniz olur amniyon sıvısının azalması olayına gelince henüz bu konuda hiç bir dr şundandır bundandır diye bir teşhis koyamıyor azalıyor ve engel olunamıyor benim başıma glenler bu şekildeydi Allah yardımcımız olsun hepimizin sizde yinede farklı doktorlara gidip bi araştırma yaptırın bişey sorabilirmiyim çamaşırda ıslaklık olayını drunuza söyledinizmi bu sıvı bizden bu şekilde mi azalıyor acaba artık ona taktım kafayı sizdende duyunca aklımda soru işaretleri oluştu gerçi bizim bebekte böbreklerde de büyüme vardı