Gebelikte bebeğinin böbreklerinin büyümesi ve amniyon sıvısının azalması sonucu bebeğ

cnm ben edirnede yaşadığım için burada bi prof a gidicem bakalım neler diycek anlatırıım sanda burdan

tamam canım güzel haberlerle döneriz inş. drlardan Rabbim şu bayram gününde bizimde yüzümüzü güldürsün inş. hayırlı bayramlar

hally cnm sb3544 hamileydi fakat boş gebelikmiş kürtaj oldu:KK43:

haberim yoktu en son hamileyim yazısını görünce hayırlı olsun falan yazdım yaa çok üzüldüm şimdi yazdıklarımı görünce yanlış anlamaz inş. Rabbim yardımcısı olsun

cnm öncelikle rabbim şifa versin.inşallah senin durumun bizim kadar ciddi deildir ki sana herhangi bişy demediklerine göre en azından benm kadar kötü deil.ben 24. haftada rutin kontrole gittiğimde suyum bitmişti.bazı doktorlar bu suyla 10 15 gün yaşar dedi.bazıları sonlandıralım doğsada yaşamaz dedi ama ben herşeye rağmen direndim 33. haftaya kadar canım oğlum ÖMERİMMMM de direndii malesef bizim sonumz kötü bitti oğlumu kaybettim benmde ilk bebeğimdi yıkıldım mahvoldum hereyi önceden biliyo olmama rağmen dünyam başıma yıkıldı.ama hamileliğim bitene kadar hiç umutsuz olmadım ki bana hiç bir doktor umut vadetmedi.hergün bebeğime hikayeler okudum konuştum hareketlerini takip ettim.geceler boyu uyku uyumadım suyu az kolu bacağı ezilmesin diye.bence senn durumun çok kötü deildir.sen bol bol suyunu iç ama bana bütün doktorlar içtiğin suyun bi önemi yok çnkü bu suyu bebek boşaltım yaparak kendisi yapıo dedi.hangi şehirdesin istanbulda çok iyi bi perinatolog adresi verebilirim teşhis ve tedavi merkezi.sen nolursa olsun booool boool dua et.benm oğlum yaşamadı ama biliyorum kki rabbim onu dualarım sayesinde karnımda 9 hafta yaşattı ve bana bi melek hediye etti.birde ne olursa olsun stres yapma kötü hiiiiç düşünme.güzel düşün güzel olsun canım.rabbim bu güzel gecenin yüzüsuyu hürmetine bebeğine de sanada yardım etsin .buarda cinsiyeti ne bebeğinin??

Çok teşekkür ederim canım ilgilenip cevap verdiğin için. Ben ankarada yaşıyorum. Burda özel bir hastaneye gidiyorum. Ama uzman perintolog hiç araştırmadım. Sanki çok kurcalarsam bişey çıkarmış gibi geliyo korkuyorum başka doktorlara gitmeye.Ama bayramım zehir oldu diyebilirim. BUnu düşünüp kafamda sürekli kurgulamaktan boş boş herşeye ağlar sinirlenir oldum.Herşeyin hayırlısı tabi ama doktor bi kurt düşürdü içime bakalım bidahaki kontrolü bekliyorum. Bol su içiyorum. BU arada kızım olucak inşallah.Herkese hayırlısını ve kalbindekini versin allah.

Çok teşekkür ederim canım ilgilenip cevap verdiğin için. Ben ankarada yaşıyorum. Burda özel bir hastaneye gidiyorum. Ama uzman perintolog hiç araştırmadım. Sanki çok kurcalarsam bişey çıkarmış gibi geliyo korkuyorum başka doktorlara gitmeye.Ama bayramım zehir oldu diyebilirim. BUnu düşünüp kafamda sürekli kurgulamaktan boş boş herşeye ağlar sinirlenir oldum.Herşeyin hayırlısı tabi ama doktor bi kurt düşürdü içime bakalım bidahaki kontrolü bekliyorum. Bol su içiyorum. BU arada kızım olucak inşallah.Herkese hayırlısını ve kalbindekini versin allah.

bu durum genelde erkek bebeklerde daha sık görülüomuş cnm.dediğim gibi sen içini ferah tut çok cddi bi durum olsaydı zaten doktorun seni uzun uzuuun bilgilendirirdi sen bol bol dinlen yinede

hally cim bugün doktor randevun vardı yanlış hatırlamıosam dimi.ne dedi doktor???

Ewet canım gittik görüştük benden kan alındı pıhtılaşma faktörüne bakılacak sonuç çıkması biray falan sürecek o zamana kadar da korunmamız gerektiğini söyledi sonuç çıkınca tekrar göörüşecez bakalım aslında normaalde pıhtılaşma bakmayacaklardı ben özellikle istedim saolsun drda bakalım dedi geçen gün başka bir sitede denk geldim bayanda bizim gibi amniyon sıvısı azalmaış ve tahliller yapılırken pıhtılaşma çıkmış onun tedavisi var galiba bebeği şimdi haytta ve sağlıklı inş bizlerde sağlıkla sıhhatle yavrularımıza kavuşuruz. Ama heryerrde ihmal söz konusu bebeklerimizi kaybettiğimizde bizim aklımıza gelmiyor üzüntüyle ama yapılması gereken tahlilleri onlara bakılsa çok daha ii olurmuş mesela bebeğe kromozom bakılması gibi yada bizde polikistik böbrek diye düşünüyorlardı onu bebeğe baksalarmış şu an hastamı değilmiydi diye hiç belirsizlik olmayacaktı

Merhaba kızlar.Baştan sona tüm sayfaları okudum.Ahmet efenin sağlıklı olmasına çok sevindim,minik ömer için çok ağladım.Allah hepinize sabır versin.KAsım anneleri grubuna üyeyken,son kontrolümde amniyo sıvısınn azlığını söyleyince doktor araştırmaya başladım.Bugün de bu grubu bulup okudum.Ben şuan 25+3 haftalığım.21. haftamda doktor bana az mı su içiyosun demişti hayır dedim içiyorum,en az 3 litre içmen lazım dedi tamam dedim.Başka bileyden bahsetmedi. Ben 3 litre su içip 1 ay sonra tam 25 haftalık kontrolüme gittim ve yine azmı su içtin dedi sadece. Ben de hayır dediğiniz gibi içtim dedim. Demekki yetmemiş daha fazla sıvı tüket dedi.tamam ama sorunmu var dedim,bebeğin sıvısı normalden az dedi.Eğer böyle az devam ederse 30 haftadan sonra erken almak zorunda kalabiliriz dedi. Şok oldum birden.NAsıl yani bu sıvı başka şekilde düzelmezmi dedim. Dışardan yapabileceğimiz hiç bişey yok dedi. Bol sıvı al 3 hafta sonra gel bakalım dedi. Ben 3 hafta sonrasına randevu almıştım. Ama burda yazılanları okuyunca özellikle baharın yazdıklarını,az evvel arayıp 1hafta daha erkene aldım randevumu.Ayrıntılı ultrasyonda bunu söylemediler herşey normal dediler.yine doktor ne böbrek ne akciğer gelişimiyle ilgili de bişey demedi.Çok uzattım biliyorum ama ne olur bana da dua edin.Bu ilk bebeğim.

Merhaba arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun çok fazla aklına takmamaya çalış genelde çoğu insanda düzeliyor ben hamileyken arkadaşımdada azalmıştı dinlenmeyle ve bol sıvıyla onunki düzeldi ama çok ayakta kalmamaya dikkat et bence kontrollerin için 3hafta çok uzun ekstradan bi durum var ortada ya daha sık git yada umutluyuz arkadaşımızın istanbulda ii bir uzman tavsiyesi var galiba ona git yada nerede yaşıyorsan bir başkasına daha git derim kontrollerinden sonra gelişmelerden bizide haberdar etmeyi unutma güzel haberlerini bekliyoruz

Ewet canım gittik görüştük benden kan alındı pıhtılaşma faktörüne bakılacak sonuç çıkması biray falan sürecek o zamana kadar da korunmamız gerektiğini söyledi sonuç çıkınca tekrar göörüşecez bakalım aslında normaalde pıhtılaşma bakmayacaklardı ben özellikle istedim saolsun drda bakalım dedi geçen gün başka bir sitede denk geldim bayanda bizim gibi amniyon sıvısı azalmaış ve tahliller yapılırken pıhtılaşma çıkmış onun tedavisi var galiba bebeği şimdi haytta ve sağlıklı inş bizlerde sağlıkla sıhhatle yavrularımıza kavuşuruz. Ama heryerrde ihmal söz konusu bebeklerimizi kaybettiğimizde bizim aklımıza gelmiyor üzüntüyle ama yapılması gereken tahlilleri onlara bakılsa çok daha ii olurmuş mesela bebeğe kromozom bakılması gibi yada bizde polikistik böbrek diye düşünüyorlardı onu bebeğe baksalarmış şu an hastamı değilmiydi diye hiç belirsizlik olmayacaktı

cnm bende bugun doktoruma gttm benden de rutin kan tahlilleri istedi ama pıhtılaşma için kesin bşy demedi.ben oğluma otopsi yaptırmamıştım keşke yaptırsaydın herşeyi kesin olarak görürdük elimizde bişyler olurdu dedi.ama ben kıyamadım oğluma.biz naparsak yapalım hangi doktora gdersek gidelim rabbim bze bi evlat nasip etmedyse herşey boş.eskiden herkesin bebekleri ölürmüş otopsi mi vardı tahlil mi vardı snra mutlaka sağlıklı çocukları olmuş.ben bol bol dua ediorum en büyük ilacım dua inşallah rabbim bizlerede nasip edecek o günleri....

Merhaba arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun çok fazla aklına takmamaya çalış genelde çoğu insanda düzeliyor ben hamileyken arkadaşımdada azalmıştı dinlenmeyle ve bol sıvıyla onunki düzeldi ama çok ayakta kalmamaya dikkat et bence kontrollerin için 3hafta çok uzun ekstradan bi durum var ortada ya daha sık git yada umutluyuz arkadaşımızın istanbulda ii bir uzman tavsiyesi var galiba ona git yada nerede yaşıyorsan bir başkasına daha git derim kontrollerinden sonra gelişmelerden bizide haberdar etmeyi unutma güzel haberlerini bekliyoruz

Tşk ederim hally iyi dileklerin için, günde en az 4 litre su ve ekstra sıvı içecek alıyorum.Çalışıyorum ama kendi ofisim olduğu için yorulmuyorum fazla mesaiyi kısa tutuyorum.2 hafta sonraya aldım randevuyu 19 unda gidicem doktora normal değilse durumum başka bir uzmana görünücem mutlaka,umarım herşey yolunda gider sizede haber veririm.Allah yardımcımız olsun.

cnm bende bugun doktoruma gttm benden de rutin kan tahlilleri istedi ama pıhtılaşma için kesin bşy demedi.ben oğluma otopsi yaptırmamıştım keşke yaptırsaydın herşeyi kesin olarak görürdük elimizde bişyler olurdu dedi.ama ben kıyamadım oğluma.biz naparsak yapalım hangi doktora gdersek gidelim rabbim bze bi evlat nasip etmedyse herşey boş.eskiden herkesin bebekleri ölürmüş otopsi mi vardı tahlil mi vardı snra mutlaka sağlıklı çocukları olmuş.ben bol bol dua ediorum en büyük ilacım dua inşallah rabbim bizlerede nasip edecek o günleri....

Aminnn inş bizlerde görürüz sağlıklı yavrularımız olduğunu hayırlısıyla bende çok dua ediyorum tüm isteyenlere melek annelerinede diye ekliyorum birbirimiz içinde dua edelim

Kızlar dün kontrolüm vardı doktor biraz daha iyi durumda olduğunu söyledi sıvının ama yeterince artmamış dedi.Bol su içmeye devam et dedi.Bebeğin böbrek yada başka bi yerinde problem olmadığını söyledi,çok şükür.

Kızlar dün kontrolüm vardı doktor biraz daha iyi durumda olduğunu söyledi sıvının ama yeterince artmamış dedi.Bol su içmeye devam et dedi.Bebeğin böbrek yada başka bi yerinde problem olmadığını söyledi,çok şükür.

ne güzel cnm çok sevndm eğer böbreklerinde sorun yoksa az suyla da idare eder ki bu haftaya kadar bi sorun olmadıysa bundan snra da olmaz .allah yardımcın olsun senin bebeğinin ve bizim gibi hasretle bekleyen tüm melek annelerinin.....

ne güzel cnm çok sevndm eğer böbreklerinde sorun yoksa az suyla da idare eder ki bu haftaya kadar bi sorun olmadıysa bundan snra da olmaz .allah yardımcın olsun senin bebeğinin ve bizim gibi hasretle bekleyen tüm melek annelerinin.....

Amin canım,hepiniz için de dua ediyorum,allahım herkese kalbindekini versin,minik bebişlerle doldursun evlerimizi,sağlıklı sıhhatli kuzularımız olsun inşallah.Umudu kaybetmemek gerekir.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

en son beklediğin genetik tahlil sonuçlarım çıktı pıhtılaşma bakılıyordu trombositler normalmiş ama çok az pıhtılaşma çıkmış ama tedavi gerektirmez diye söylediler benim gebeliklerde amniyon sıvısının azalmasının ve bebeğin böbtek büyümesinin bununla alakası olmayacağını tekrar hamile kalmam gerektiğini başka yapılacak bir şey olmadığını söylediler Allahım sen yardım et yine çıkmazlardayım ne yapacağımı nerden başlayacağımı bilmiyorum

kızlar herkese merhaba,, ben de melek annesiyim.. 22 haftalık kızımı Rabbim cennetine aldı.. benim 18 haftalıkken kanamam başladı iğneler ilaçlar kullandım, yataktan hiç kalkmadım sonra 20 haftalık gittiğim kontrolde bebeğin suyu azalmış dediler,, antibiyotik tedavisine başlandı sizden farklı olarak bir de enfeksiyon kapma riskin var dediler bana,, 2 hafta daha dayandık ve su gelişi durmadı normalde fark edilmiyor ama ben bile fark ediyordum artık suyumun geldiğini. üniv. hastanesine gittik ve bebeğin suyu bitmiş neredeyse hiç kalmamış dediler hatta bana da usg de gösterdiler sadece mesanede suyu gözüküyordu yavrumun.. enfeksiyon riski yüksek dediler bebeğim hala yaşıyordu,gebeliğe devam edersen enfeksiyon rahmini kaplar daha da ileri boyutta tüm vücuda yayılır ve hayatını bile kaybedebilirsin dediler ve gebeliği sonlandırma kararı alındı. yavrum hala yaşıyordu bebeğim benim son ana kadar direndi ama söylenenler de bizi korkuttuğu için alınması için imza verdik eşimle. öyle bir acı olamaz yaa, ddüşünsenize bebeğinizin ölüm evrağını imzalıyorsunuz. kendimi çok suçladım alınmadan önceki gece çok dua etti Allah ım ne olur kendiğinden ölsün onu benden canlı canlı almasınlar diye ama olmadı işte canım meleğim canlı doğdu. şimdi 12 gün oldu ondan ayrılalı.. içimde bir korku var diğer gebelikler için sağlıklı evlatlarımız olacak mı diye. iyi örnekler duymaya çok ihtiyacım var.. böyle sorunlar yaşayıp minik meleklerini kucaklarına alan varsa bizimle paylaşın lütfen ve umut olun bize..

kızlar herkese merhaba,, ben de melek annesiyim.. 22 haftalık kızımı Rabbim cennetine aldı.. benim 18 haftalıkken kanamam başladı iğneler ilaçlar kullandım, yataktan hiç kalkmadım sonra 20 haftalık gittiğim kontrolde bebeğin suyu azalmış dediler,, antibiyotik tedavisine başlandı sizden farklı olarak bir de enfeksiyon kapma riskin var dediler bana,, 2 hafta daha dayandık ve su gelişi durmadı normalde fark edilmiyor ama ben bile fark ediyordum artık suyumun geldiğini. üniv. hastanesine gittik ve bebeğin suyu bitmiş neredeyse hiç kalmamış dediler hatta bana da usg de gösterdiler sadece mesanede suyu gözüküyordu yavrumun.. enfeksiyon riski yüksek dediler bebeğim hala yaşıyordu,gebeliğe devam edersen enfeksiyon rahmini kaplar daha da ileri boyutta tüm vücuda yayılır ve hayatını bile kaybedebilirsin dediler ve gebeliği sonlandırma kararı alındı. yavrum hala yaşıyordu bebeğim benim son ana kadar direndi ama söylenenler de bizi korkuttuğu için alınması için imza verdik eşimle. öyle bir acı olamaz yaa, ddüşünsenize bebeğinizin ölüm evrağını imzalıyorsunuz. kendimi çok suçladım alınmadan önceki gece çok dua etti Allah ım ne olur kendiğinden ölsün onu benden canlı canlı almasınlar diye ama olmadı işte canım meleğim canlı doğdu. şimdi 12 gün oldu ondan ayrılalı.. içimde bir korku var diğer gebelikler için sağlıklı evlatlarımız olacak mı diye. iyi örnekler duymaya çok ihtiyacım var.. böyle sorunlar yaşayıp minik meleklerini kucaklarına alan varsa bizimle paylaşın lütfen ve umut olun bize..

merhaba canım çok geçmiş olsun ne denirki bilmem ama acımız aynı hepimiz bebeklerimizi kaybettik ama umutlarımız var bizim inş. sende hayırlısıyla bebeğini sorunsuz şekilde en kısa zamanda kucağına alırsın

merhaba canım çok geçmiş olsun ne denirki bilmem ama acımız aynı hepimiz bebeklerimizi kaybettik ama umutlarımız var bizim inş. sende hayırlısıyla bebeğini sorunsuz şekilde en kısa zamanda kucağına alırsın
sağol canımm.. bugün işe başladım daha iyiyim unutulmuyor elbette ama yüce Rabbim sabrını da veriyor şükürler olsun ki ilk günler gibi olsa hayat çekilmez olacaktı... Allah hepimize sabırlar nasip eylesin hayırlı ömürlü evlatlar mutlu yuvalar versin inşallah

bu arada senin ne zaman oldu ? korunma süren ne kadar ve hemen başlayacak mısın çalışmalara?

X