Gebelikte ayak bacakta mor damar varis kalp sıkışması nefes almada zorlu

Angel Central

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2022
79
26
Kızlar gebeliğin son haftaları ayakları yürümeyen var mı varisler var doktora gidecektim randevu günüm gelmedi daha kalp sıkışması da var bu durumu yaşayan oldu mu varis çorabı veya ne yapmalıyım evde de tekim genellikle düşüp bayılacam bi gün kalbime vuruyor .

Çarpıntı çok fazla ise ihmal etme en yakın acile git mutlaka

Valla bende ayakta çok durmustum hamileyken ayak bileğindeki varisler mosmor olup ağrıyordu kimildatamiyordum bir çocuk aspirini içip ayağımı diktim yukarı sabaha kadar yattım geçti acilede gittim yapacak bişey yok dediler dooplerle bakılması lazım filan şimdi yok sabah gelin dediler neyse dedim geçince gitmedim.

Gerçekten çok zor bacaklarım mosmor oldu fotoğrafını koysam gözlerini fincan gibi açılır .. böyle küçük küçük dalarlar her yerde bende havaya kaldırıyorum hatta ayaklarımın altı bile terliyor korkuyorum düşüp bayılcam son haftalarda nazar değdi. … yarın doktora gidiyorum inşallah dua eder misinğzzz sevgiler saygılar

Benim sol bacağım boydan boya varis bilegimde mor. hatta ikinci doğumum sonrasi üst bacak içi damarim tıkandı ben anlam veremedim anlamadım 1 haftada onun acısını çektim.meger çok tehlikeli biseymis bu. kıpkırmızı el deymiyordu şişmişti Dr gittigimde doktor acile yönlendirdi kan sulandırıcı iğne yapıldı .10 gün boyunca da kendime yaptım öyle geçti. Bu 3. Hamileliğinde doğum dan sonra tedbirli davrandım daha hastanedeyken kan sulandirici ignemi yaptırdım.ameliyata gitmeden ameliyat varis corabimi giydim . evdede 10 tane yaptim kendime.seninde aklında bulunsun mutlaka yap kan sulandırıcı iğne kendine doktoruna da hatırlat varislerini.

Çok korkuyorum gerçekten mi ya devlet hastanesine gittim bugün ilgilenmiyorlar bile 3 te ki randevu 4 oldu giren hasta çıkamıyor sıra çok içeri giriyorsun eeee söyle diyor doktor gösterdim bacaklarımı iyice motivasyon düşüyor kalp damara yönlendirdiler ama saat 4 e vardığı için doğumhanede Nst de kalp damar poliklinikte kapandı yarın tekrar gideceğim … Bak koydum ayaklarımı gördün mü canım uyutmuyor bile uyuyamıyorum kaç gündür seninnde böylemiydi özelden atttım .. fotoyu

Özelden attım ayağımın fotoğrafını bu arada benim de sol bacakta iptal yürüyüş yapmaya esnemeye yapmaya çalıştım ama süreli bi sıkışma durumu ..

Ben çok erken varislenmeye ve çatlamaya başladım bacağımın arkası mor mor baldırım vs bel simitlerim çatladı gebeliğin 15.haftasında başladı hepsi şuan çatlaklarım ve bebiş aynı anda büyüyor

Çok zor çatlamayı kabul ettim artık alştım da bacaklar da varis çok kötü sıkıştırıyor bacakta kan dolaşımı çok önemli aniden sıkışıyor kişi hamileyse özellikle kaşıntıda oluyor çatlayınca maalesef ne sürdüysem bende işe yaramadı çünkü göbeğim hep öne doğru büyüdü sivrildi … rabbim sağlık sıhhat versin … vücudumuza. Teşekkür etmemiz lazım onca kilo bebek hormonlar 9 ay katlanıyor bunlara bazen de uyarı veriyor Vücut dikkat et diye …

Canım omega3, calsium magnezyum , b12, demir folik asit, c vitamini bunları kullandım ben bşrde multivitamin. Hamileliğimde 10.000 adım attım normal doğum istediğim için. İlaç kullanmadım bol su tükettim paketli gıda tüketmedim çok canım isterse anca öyle az bişey yedim.
Ve sonuç olarak normal doğum, sıfır ödem, sıfır depresyon, sıfır ağrı, boll süt, kısa sürede giden kilolar elhamdulillah bebeğimde 9 aylık ikimizde sağlıklıyız bağışıklıklarımız da güçlü Allahın izniyle

Her markanın vitaminini tavsiye etmem, hepsinin çözünme özelliği yok. Beymen markayla defacto kalitesinin bir olmadığı gibi bu sektörde böyle canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…