Gebelikte Antibiyotik Kullanımı..?

• Konu Sahibi Konu Sahibi 0fLu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

0fLu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2010
12.098
769
213
İstanbul
selam hanımlar. 31. haftanın içerisindeyim.
bundan 10 gün önce çok wcye çıkma şikayeti ile devlete gittim idrar tahlili idrar kültürü falan yapıldı..
idrarımda iltihap çıkmış.
yalnız kültürde lökosit vs. görülmemiş.
üreme olmamıştır yazıyor.
dünde özelde kontrolüm vardı.
doktoruma gösterdim.
her ihtimale tedavi edelim iltihap çıkmış her ne kadar kültür de bişey çıkmamış olsa da ilaç yazıcam dedi.
Cefaks 500 mg antibiyotik yazmış sabah akşam..
birde tek saşelik üromisin diye toz bir ilaç...
dün akşam antibiyotiği aldım ama...
kullanmaya korkuyorummm ne yalan söyliyim.
doktoruma çok güveniyorum ama antibiyotik ilaç vs denince evhamlanıyorum... ?
bu tür ilaçları kullanmış olan var mı gebelikte..?

Şuan çok şaşırdım hamilelikte ilaç bile kullanmak doğru değilken üstelik antibiyotik nasıl kullandırırlar ki =S
Bende mesela akıntı şikayetiyle gitmiştim jinekoloğuma o fitil bile vermedi gebelik şüphem olduğu için,bebek çalışması yaptığım için bence bir iki yere daha gitmelisin

tabiki gebelikte kullanılan antibiyotikler vardır, dr.lar zaten hangi antibiyotiği kullanacağını bilirler,her ilaç kullanılmaz gebelikte,ama kategorileri vardır, ama gebelikte kullanılan ilaçlar mevcut ve haliyle dr.lar bu konuya hakimdirler endişelenmeyin, bazı durumlar vardır ki, mesela idrarda enfeksiyon ,ilerleyen durumlarda erken doğuma bile yol açabilir, o açıdan böyle durumlar ihmale gelmez, benim dişim apse yaptı bende kullandım, idrarda enfeksiyon çıktı yine kullandım, birçok arkadasım var kullanan,geçmiş olsu sizede

Son düzenleme:

doktorum zaten gebelikte kullanılan antibiyotik dedi.
işte anne olma yolunda olunca her şeyden çok bebeğini düşünüyosun.
cevabın için çok teşekkür ederim arkadaşım..
ilacı kullanmaya başladım 1 hafta boyunca sabah akşam kullanıcam.
inşallah iltihaptan kurtulurum.

ben de ilk idrarmda iltihap çıktığında düzenli almadım antibiyotiği. snra iltihağ böbreklerime geçmiş kum oluşturmuş. hastanede yattım 3 gün ve antibiyotiğin kralını içtim. bir de iltihap tedavi edilmezse keseyi açıyormuş. benim rahim agzım 29. haftada 1 cm açıldı. şimdi evde yatıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…