Bana kan demir ilaçlarının dokunduğunu düşündüğü için bıraktırdı tam teşhis konulmadı bebeğim daha 16 haftalık enzim değerlerinde düşüş varsa ona göre yol izlicez sanırımBenimde en çok ayaklarim kenari kasiniyordu yara olmuştu kasimaktan ilaçtan sonra geçti değerlerin de az az düştü seninde düşmüştür ilaci neden biraktin dr mu dedi kaç haftalik bebeğin bana gastreolog bu değerler çok yuksek değil bebeği etkilemez 300 500 gibi yuksek rakamlar onemliymis korkma bisey olmaz Allah un izniyle değerlerin de düşmüştür zaten ama ilaci biraakma yükselebilir tekrar
Bana kan demir ilaçlarının dokunduğunu düşündüğü için bıraktırdı tam teşhis konulmadı bebeğim daha 16 haftalık enzim değerlerinde düşüş varsa ona göre yol izlicez sanırım
Henüz sonuçlarımı göstermedim canımMerhaba S Sosyologhanm
Benim de bugün yaptırdığım rutin tahlilde alt / ast enzimlerde yükselme çıktı. Ast 45, alt 69. Bir ay önce normaldi her şey. Ayrıca el ve ayaklarımda kaşıntı var. Sonuçların değerlendirilmesi yarın yapılacak ama daha 25. haftada olduğum için endişeliyim ve gebelik kolestazı olmasından korkuyorum. Sizin doktorunuzun yorumu nedir?
Henüz sonuçlarımı göstermedim canım
Ben daha 13. Haftamdayım ya ben de erken başladı . Allah yardımcımız olsunBenim sonuçlara göre gebelik kolestazı dendi bugün. Ek olarak hiv, hepatit b ve sarılık testleri yapıldı onlarda sorun yok. Yarın ultrasonla safra kesesinde taş olup olmadığına bakılacak. Duruma göre bi doz ayarıyla ilaca başlanacakmış. Endişe edecek seviyede değil, erken fark ettiğin iyi olmuş, tehlike yok dedi dahiliye uzmanı.
Benim safra kesemde tas oldugu icin yukselmisti. Safra kesesi ameliyati oldum
Benim de safra kesemde taş varmış ama taş yüzünden değil dedi genel cerrah. Kanala girmemiş taşlar dedi.
Henüz ilaç vermek istemediler ortak kararla cerrah ve dahiliyeci. Bu sefer taş erir kanalı tıkar operasyon şart olur dediler.
Kadın doğumcum da değerlerin kaşıntın artarsa ilaca başlayacağız dedi. Bikaç gündür iyi gibiydim ama bugün artmaya başladı kaşıntım. Ne karar verilecek bilmiyorum. Cuma tekrar tahlil yaptıracağım.
Benim taslarimda kanala girmemisti ama agri dayanilmaz boyutlardaydi. Gastrocu ve genel.cerrah ve kadindogumcum taslarin erimesi icin ilac verdiler ama o sureci bekleyemedim. Cunku baya acillik.oluyodum. en sonunda ameliyat oldum. Zaten kanala.giderse hersey tehlikeye giriyor.
Ağrım sızım bulantım yok ama bu akşam kaşıntı yayıldı ve özellikle ellerimdeki kaşıntı şu an sınırlarımı zorlamaya başladı. Kaşıdıkça kızardı. Yarın tahlil yaptırmaya gideyim bari. Kesin 150nin üzerinde çıkacak karaciğer alt serum değerim. Versinler ilacı yapacak bi şey yok. :/ Bi de üni.de gastrocuya görüneyim hatta.
Benim taslarimda kanala girmemisti ama agri dayanilmaz boyutlardaydi. Gastrocu ve genel.cerrah ve kadindogumcum taslarin erimesi icin ilac verdiler ama o sureci bekleyemedim. Cunku baya acillik.oluyodum. en sonunda ameliyat oldum. Zaten kanala.giderse hersey tehlikeye giriyor.
Taşlar kanala girince eritsin diye mi ilacı verdiler yoksa ilaçtan sonra mı kanala girip problem yarattı taşlar?
Bugün tahlil yaptırdım. Kaşıntı artmasına rağmen yükselme yok hiçbir değerde. Durum stabil. Yükselse bile kolestaz ilacını vermek istemiyoruz zaten dedi yine cerrah ve dahiliyeci. Kadın doğumcum da bi tane nemlendirici bi tane kortizonlu krem yazdı. Niyeyse bu akşam dünkü gibi değilim azaldı kaşıntım. Kreme bile gerek duymadım henüz.Elifakca
Benim taslarim hic kanala girmedi ve kolestazim yoktu. Safra kesemde cok fazla tas vardi, taslarin kolestrol tasi olacagi dusunulerek eritebilen bir ilac verdiler. Eriyip gitsin diye ama zaten bi kac gun kullanabildim agrilarim artti. Sonra mecbur ameliyat oldum. Safra kesemde 100lerce tas cikti. Kanal genislemis kesenin etrafi iltihaplanmis. Pataloji raporuna gore kronik seyreden akut kolesistit gibi bisey cikti... hatta hala bi agrim var ama daha fazla kurcalayamiyoruz malum 33. Hafta artik.
Çok geçmiş olsun. Demek ki genel cerrahla dahiliyeci gerçekten de haklı ilacı vermemekte. Değerlerin tavan yapmadığı sürece 3 ay kaşınacaksın, tek bir ilaç bile taşları hareket ettirebilir seni riske sokar yapacak bi şey yok dediler. Kendiliğinden geçse bari şu kaşıntı yav öff yoruldum kaşınmaktan.