Gebelikte 9 ay boyunca antidepresan

hanpare

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2016
206
61
98
Merhaba hanımlar ben 5-6 yıldır antidepresan kullanıyordum akşam olanı uyku için sabah olanı kaygı stres vs için.(anksiyete) Şuan bırakmış durumdayım hamilelik düşündüğüm için başlarda evet zorladı ama alıştım. Şimdilerde ise artık dayanamadığımı farkettim yaşam enerjim yok oldu,geceleri 5-6 da yatmalar gündüzleri sıkıntıyla uyanmalar,korku,gelecek kaygısı ve bu süreçte 7-8 kilo verdim eridim.Hamilelik de istyorum hani hamileliği ertele ilaçlarını kullan da dendi ama nereye kadar erteleyeyim eninde sonunda böyle olcak. Hamileliğin ilk 3 ayından 9 ayına kadar ilaç kullananlar oldu mu ? Olduysa bebekte herhangi bir sorun oluştu mu ? Ve hangi ilaç kullanıldı tabi kişiye göre değişir ilaç ismi. Bu ruh haliyle hamilelik yaşamaktansa mutlu huzurlu kaygısız bir hamilelik anne ve bebek için daha iyi olduğunu düşünüyorum. Anksiyetesi olup hamileliğini ilaç ile geçirenler yazabilir mi

Merhaba
İlk bir ay 25mg lustrl kullanmistim ama bıraktım gebelikte kendimi daha rahat ve mutlu hissediyordum hormonlardan sanırım tabi kişiye göre farklılık gösterebilir. Gebelikte kullanilabilecek antidepresanlar var kullanan çok kişi de var. Doktorlar kar zarar oranına bakıyorlar.
Ama en azından tedavinizi olup ilaçları azaltmaya başladığıniz dönemde hamilelik düşünürseniz daha iyi olur sanki....

Doktorla görüştüm b kategoride olan bi ilaç ismi söyledi ama sana kullan demiyorum dedi ilk 3 ay önermiyoruz dedi. Tedavi denen şey ilaçları kullanıp bitsin tedavimi olmuş olayım diye bir şey yok maalesef tekrarlıyor herhangi bir olay bu şeyi tetikliyor 10 sene de tedavi görmüş olsam.E hiç bir zaman hamilelik düşünemem bu gidişle

Evet tedavi yok tedavi derken en iyi hissedip ilaçları azalttığımiz dönem demek istedim ki ben de 3 sene sonra tekrar ilaç kullanmaya başladım :/ o halde ilk üç ay sabredeceksiniz o zaman, ben ilk ay kullanmıştım ama çocukta bir sorun olmadı çok şükür.. Biraz hayat tarzını değiştirmek de lazım bana kalırsa çünkü anksiyetem var genelde hep çok bunaldigim zamanlar fazlalasiyor sosyallesmek bi işle uğraşmak çalışmak daha iyi geliyor diye düşünüyorum

Merhaba canım. Ben de senin gibiyim. Hiç ilaç kullanmadan bunu atlatmam çok zordu. O sebeple ilaç değişikliğine gittik. Önceden paxera kullanıyordum. Lustral ve cipralex denedik olmadı maalesef. Bende de panik atak ve anksiyete var. Şimdi yine paxera kullanıyorum. Bu şekilde hamile kalmayı planlıyorum. Öğrendiğimde de belki bir ay kesip öyle tekrar devam edicem. Bence sen de hamile kalana kadar bırakma. Kaldığında duruma göre kesersin. Bu şekilde 9 ay boyunca ilaç kullanıp da doğum yapan çok kişi var. Tavsiyem iyi ve anlayışlı bir kadın doğum doktoru bulman. Sonuçta bu hastalık bizim elimizde olan bir şey değil maalesef.

Merhaba, gebelik başlayana kadar idare edebilmeniz için doktor size bazı yeşil reçeteli ilaçlar yazabilir. Bu ilaçlar kendinizi kötü hissettiğinizde alacağınız veya her gün alacağınız ama asla 1 aydan fazla kullanmamanız gereken ilaçlar. Zaten doktorunuz size anlatacaktır. Biraz günü kurtaran ilaçlar, antidepresanlar gibi tedavi edici değiller ve sanırım gebelikte de kullanılmıyor.

Ya öyle mi ben akşam attığım ilaca devam ediyorum maalesef, biliyorum ki atmadığımda kaygılar hortlayacak. Doktora da söylerim bakalım ne diycek. Zaten 15mg atıyorum onun da çeyreğini atıyorum arada inşallah zararı olmaz

Çoğu kişinin dediği gibi bu bir kar-zarar meselesi. Doktorunuzla birlikte karar vereceğiniz bir süreç. Umarım zararı olmaz. Siz henüz hamile değilsiniz değil mi?

Çoğu kişinin dediği gibi bu bir kar-zarar meselesi. Doktorunuzla birlikte karar vereceğiniz bir süreç. Umarım zararı olmaz. Siz henüz hamile değilsiniz değil mi?
Hamile olduğumu öğrendim 4 haftalık fakat doktora gitmedim henüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…