• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikle ilgili bilgisi olan acill

Amazing family

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
4.036
10.485
208
Kızlar ben 5 haftalık gebeyim. İlk kan testinde beta hcg 687.10 çıktı 2 gün sonra kanamam Ve kasık ağrım oldu Ve hastaneye gittim. Karnımdan keseyi göremedi doktor alttan muayene etti orada da çok küçük kese gördüğünü söyledi. Kanamam bu arada pıhtılı gelmeye başladı Ve doktor büyük ihtimalle düşük yapıyorsun dedi.
Ayrıca bebeği göremedim düşürmüşte olabilirsin dedi. Bende düşürmediğimi emin olduğumu söyledim.
Beta hcg ye bakalım dedi ve onda da değerim 1020 çıktı yani yükselmiş ama olması gerekenden biraz az sağlıklı bir gebelik gibi durmuyor yine de emin olmak istersen bekleyelim 2 gün sonra tekrar gel dedi.
Şuan evimdeyim yatıyorum ama kanamam devam ediyor ağrımda var. Sizce bebeğim düşecek mi ? İnanamıyorum bir türlü. Üstüne görme hamileyken adet olma gibi durumları yaşayanlar var okudum. Aklın çok karışık yardım edin lütfen. 2 gün sonra gideyim mi sizce doktora veya biraz daha bekleyeyim mi Bebek düşmeyecekse büyüsün diye offf deliricem :kızgın:

dr un dedigi tarihde tekrar git bence
Allah gonlune gore versin, saglikli gebelik dile rabbimmden ..

Doktor bilir,talimatlarına uyun.
İnşallah sağlıklı bir şekilde alırsınız bebişi kucağınıza.

Bence başka doktora git. 5 haftalik bebek olur mu hiç. Kese görülür sadece bebek 7 8 haftada anca. Ve bu beta değeriyle zaten ultrasonda görülmez değerin düşük demek ki henüz yeni oluşan bir gebelik. Ama kanama hoşuma gitmedi pıhtılaşma diyorsun bide umarım düşük değildir canım. Kıpkırmızı mi. ? Yerleşme kanamasi olabilir mi acaba dicektim ama bu kadar yoğun olmqz sanırım. Bence başka doktora git canım.

Bende düşünüyorum başka doktora gitmeyi ama öncesinde tekrar aynı doktora gidip kan verip beta sonucuma göre karar vericem. Kürtaj yapalım dersede kabul etmicem. Bununla ilgili kk de bir sürü yazı okudum. Düşerse evde de düşer sonrasında parçaların temizlenmesi için olurum kürtaj ama düşmeden aldırmam bu sefer . Anne olmak ne zor şeymiş. Onu kaybetmekten çok korkuyorum :KK61:

Kızlar ben 5 haftalık gebeyim. İlk kan testinde beta hcg 687.10 çıktı 2 gün sonra kanamam Ve kasık ağrım oldu Ve hastaneye gittim. Karnımdan keseyi göremedi doktor alttan muayene etti orada da çok küçük kese gördüğünü söyledi. Kanamam bu arada pıhtılı gelmeye başladı Ve doktor büyük ihtimalle düşük yapıyorsun dedi.
Ayrıca bebeği göremedim düşürmüşte olabilirsin dedi. Bende düşürmediğimi emin olduğumu söyledim.
Beta hcg ye bakalım dedi ve onda da değerim 1020 çıktı yani yükselmiş ama olması gerekenden biraz az sağlıklı bir gebelik gibi durmuyor yine de emin olmak istersen bekleyelim 2 gün sonra tekrar gel dedi.
Şuan evimdeyim yatıyorum ama kanamam devam ediyor ağrımda var. Sizce bebeğim düşecek mi ? İnanamıyorum bir türlü. Üstüne görme hamileyken adet olma gibi durumları yaşayanlar var okudum. Aklın çok karışık yardım edin lütfen. 2 gün sonra gideyim mi sizce doktora veya biraz daha bekleyeyim mi Bebek düşmeyecekse büyüsün diye offf deliricem :kızgın:
Ağrınız olmasa panik yapmayın erken derdim ama ağrınız olması düşündürdü. Hem Ağrı hem pıhtılı kanama sıkıntılı bir durum. Zaten düşük yapıyorsanız gerek kalmayacak kürtaja. Bence doktorunuzun söylediklerine uyun. Gittiğinizde kese yine görünecek mi hcg artışı var mı ona bakacaktır başka bir uygulama yapacağını sanmıyorum. Allah yardımcınız olsun

Ağrınız olmasa panik yapmayın erken derdim ama ağrınız olması düşündürdü. Hem Ağrı hem pıhtılı kanama sıkıntılı bir durum. Zaten düşük yapıyorsanız gerek kalmayacak kürtaja. Bence doktorunuzun söylediklerine uyun. Gittiğinizde kese yine görünecek mi hcg artışı var mı ona bakacaktır başka bir uygulama yapacağını sanmıyorum. Allah yardımcınız olsun
Dinlendikçe ağrım geçti baya kanamam devam ediyor ama. Benim adet tarihime göre 7 haftalık olması gerekiyor doktor öyle söylüyor ama ben adetim bitince hemen korunmayı bırakmadım ki 10 gün sonra bıraktım diyorum birşey demiyor. Yani kan değerindeki hafta doğru benim hesabıma göre.

Dinlendikçe ağrım geçti baya kanamam devam ediyor ama. Benim adet tarihime göre 7 haftalık olması gerekiyor doktor öyle söylüyor ama ben adetim bitince hemen korunmayı bırakmadım ki 10 gün sonra bıraktım diyorum birşey demiyor. Yani kan değerindeki hafta doğru benim hesabıma göre.
Geç döllenme olmuş olabilir bilemeyiz. Ama bu durum daha kör noktaya neden olur. Gebelikler ilişki tarihi bilinse bile standart sat a göre hesaplanır kese ve fetüs ölçülebildiğinde tam kaç haftalık olduğu söylenebilir. Sağlıklı gidip gitmeyeceğini anlamak için beklemekten başka çareniz Yok. Sabır ile dua ile bol dinlenerek bekleyin inşallah güzel sonuca ulaşırsınız

ilaç vermedi mi? kanama olabiliyor ama pıhtılı olması düşündürücü. İnşallah bebeğiniz sizinle kalır.

ilaç vermedi mi? kanama olabiliyor ama pıhtılı olması düşündürücü. İnşallah bebeğiniz sizinle kalır.
İşte bende buna üzülüyorum ilaç fln vermedi Bebek yok diyor kese de ufak birşey var ama belli değil diyor 1 aylık daha ne olabilir ki bunu bilmiyorlar mı ya ?! Pazartesi değerim bekledikleri gibi yükselirse sanırım emin olacaklar. Tabi o ana kadar düşmezse bebeğim :110:

Lutfen doktorunu degistir.
Hic guven vermedi.
5 haftalk gebelikte bebek gorunmez sadece kese olur o da cok ufak olur.
Ama kanaman olmasi da cok zor bi durum. İnsallah kanaman durur. Kanaman devam ederse ve bHCG yukselmeye devam ederse sana dis gebelik de diyeblr. Bu sebeple hemen sonlandrmak isteyecek.
Bu yuzden degistr diyorum. Boyle bir karar cok zor verilir. Son ana kadar tereddut edeceksin doktora tam guvenmen lazm.
İnsallah saglkli bir bebegin vardir.
El-mubdi ismiyle dua et.

Lutfen doktorunu degistir.
Hic guven vermedi.
5 haftalk gebelikte bebek gorunmez sadece kese olur o da cok ufak olur.
Ama kanaman olmasi da cok zor bi durum. İnsallah kanaman durur. Kanaman devam ederse ve bHCG yukselmeye devam ederse sana dis gebelik de diyeblr. Bu sebeple hemen sonlandrmak isteyecek.
Bu yuzden degistr diyorum. Boyle bir karar cok zor verilir. Son ana kadar tereddut edeceksin doktora tam guvenmen lazm.
İnsallah saglkli bir bebegin vardir.
El-mubdi ismiyle dua et.
İnşallah canım herşeyin hayırlısı Rabbim den hayırlısını istiyorum. Sağlıklı bir yavrum var çok şükür.. İkincisini istemiştik ama kısmet olur ama olmaz bilmiyorum. Allahım isteyen herkese sağlıklı bebekler versin ..

Yıllar geçmiş üzerinden, ama hala kk da aktifsiniz. Sonucunuzu merak ettim, Çocuğunuz inşallah kucağınızdadır🙏

Back