• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebelik

cilekderler

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2022
3
2
1
22
Merhaba umarım sorumu yanıtsız bırakmazsınız.🥺Ben şüpheli bir ilişki yaşadım üstüne Ella aldım. İlişkiden 14 gün sonra kan testi yaptırdım ve <2 çıktı. Doktor ultrasonla baktı gebelik yok dedi. Ve bir sürü idrar testi yaptım hepsi negatif. Ve reglim 10 gün gecikti bu arada. Burada okuduğum şeyler beni korkuttu yok geç döllenme yok şu yok bu. Ancak bir kaç doktor geç döllenme diye bir şeyin olmadığını ilişkiden 14 gün sonra yapılan kan testinin doğru sonuç verdiğini söylüyorlar. Gerçekten kafam çok karışık ve korkuyorum. Yorumlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba :-)Sabah ben de gebelik korkusuyla buraya soru sormuştum. Ama anladığım kadarıyla sana yorum yazayım.
Şimdi öncelikle Ella eğer ertesi gün hapı ise ilk 24 saatte alındığı zaman %98 oranında gebelik önleyiciliği varmış. Tabii 5. güne kadar alınabiliyormuş ama 5. günün etkisi ile ilk 24 saatin etkisi tabii ki de farklı.
Öncelikle son adet tarihini yani eğer adetin düzenliyse (Düzenli olmasında illa günü gününe olması gerekmiyor mesela ben bazen 2 gün filan erken olabiliyorum. 7 gün filan gecikmesi normal karşılanıyor.) eğer bu ay normal zamanda olsaydın ne zaman olacaktın o zamanı bul. Bu tarihten 14 gün geriye git. O gün yumurtlama günündür. Yumurtlama gününden 5 gün önce ve yumurtlamadan 24 saat sonraya kadar gebelik riskin en yüksek halde. (Bu yüzden bebek sahibi olmak isteyen çiftlere ovulasyon dönemi başlamasından itibaren ilişkiye girin derler) Eğer şüpheli ilişkin bu döneme denk gelmediyse hamilelik ihtimalin düşük oluyor tahminimce.

Regl gecikmenin sebebine gelelim. Kendimden örnek vereceğim. 6 yıl evvel sırf regl olamayacağım korkusuyla reglimi 2 ay geciktirdiğim olmuştu. Yani ortada sebep yoktu, hamilelik de yoktu. Ama bilinçaltımız öyle güçlü ki bazen korkularımızı vücudumuza etki olarak yansıtabiliyor. Hatta yalancı hamilelik diye bir şey var, bebek sahibi olmak isteyen çoğu hanımefendi bu durumdan muzdarip olmuştur, yani belirtiler var ama test negatif, vücut kese oluşturmuş ama bebek yok, hatta doğum sancısı bile çeken var ama ortada hamilelik söz konusu değil.

Yani kısaca özetlemek gerekirse reglinin gecikmesi muhtemelen korkunun bilinçaltına etki etmesiyle stres yaratması ve stresin de reglinin geciktirmesi. Anneannemin bir lafı var "Üstüne düşünüp kendini dinlersen kafanı takarsan kanama gelmez. " Ve bu konuda hep haklı çıkmıştır. Bilinçaltımız da regl düzenimizi etkiliyor.
Bu sabah ben de gebelik korkusu yaşadım. Ovulasyon dönemine girdim yumurtlamama 5 gün var ama mide bulantısı, böbrek ve bel ağrısı, baş ağrısı ve baş dönmesi de yaşıyordum. Bir de kasık ağrısı da cabası. Bugün yaptırdığım idrar tahlilinde idrar yolu enfeksiyonu olduğum çıktı. Ovulasyon dönemimle çakışınca böyle belirtiler çıkmış. Hem de vaktinde regl olduğum için hamilelik söz konusu değil ama bilinçaltımız işte!
Neyse umarım sana faydam dokunmuştur, çünkü sabah ben de gebelik korkusu yaşıyordum hem de zamanında adet olmama rağmen! :KK45:

Çok teşekkür ederim cevabınız için.💖 Dediğinize göre tam yumurtlama günümde de bir birliktelik yaşamışım maalesef. Ama eğer o zamandan bir şey olmuşsa şimdiye kan testinde çıkardı diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi umarım psikolojikmen geciktiriyorumdur. 🥲

Ne demek bu konuda dert ortağı sayılırız :KK54: Ve dediğiniz gibi kan testinde %100 sonuç verir. İş tamamen kafada bitiyor. Zaten normal hamilelik ihtimali %15 filan. Tek ilişkide bu oran %3e düşüyor. Çiftler bebek sahibi olmak için bu ovulasyon döneminde neredeyse her gün birlikte oluyorlar. Buna rağmen %100 garanti yok. Endişelenmeyin yani :KK28:

Back