Gebelik

• Konu Sahibi Konu Sahibi RUMM
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

RUMM

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mart 2022
7
0
1
25
Merhaba arkadaşlar benim En son adet tarihim 29 Ocak başlangıç bir daha ki başlangıcımda 27 Şubat olması gerekiyordu ben 27 şubatta hasta olmadım 28 şubatta 6 gün öncesini belirten testlerden yaptım ve pozitif çıktı ertesi gün kan tahlili yaptırdım emin olmak İçin Kanda da pozitif çıktı değerim 22.35 di cuma günü en erken cuma gününe kendi kadın doğum doktoruma randevu aldım gece sabah karşı lekelenmem oldu yerleşme kanı diye düşündük muayneye gitmeme 1 2 saat kalada ara ara kan olarak gelmeye başladı derdimi doktoruma anlattım ultrasonda muayne etti fakat keseyi göremediği söyledi ya çok küçük 2 günlük bir gebelik dedi yada zayıf bir gebelik olduğunu söyledi ve tekrardan benden kan tahlili istedi bu sefer kan tahlilimde değerim 10.45 e düşmüştü doktorum 3 günde yükselmesi gerekiyorken benim değerlerim düştüğünü söyledi ve doktorum gebelik oluşma esnasında bozulmuştur dedi eve geldiğimde tekrar 2 tane test yaptım biri yine erken gebelik testi birde normal gebelik testi ama ikiside çok silik bir şekilde pozitif çıktı testlerimi yaptığımda afedersiniz idrarım kanlı bir şekilde yapmama rağmen pozitif çıktı ve şuan adet görüyor gibi çok kanamam var ağrı sızım hiç bir şeyim yok lütfen acil cvp yazar mısınız çok kafamız karıştı

Muhtemelen kimyasal gebelik geçirmiştim cnm geçmiş olsun.

Kimyasal gebelik ne oluyor peki
Kadın yumurtası ile erkek üreme hücresi olan spermin bir araya gelerek döllenmesiyle meydana gelen embriyonun sağlıklı bir şekilde gelişimini sürdürememesi sonucunda, embriyonun âdet kanamasıyla vücut dışına atılması sonucunda kimyasal gebelik oluşur. Hekimlerin sıklıkla karşılaştığı, kimyasal gebelik ne demek ve kimyasal gebelik neden olur gibi soruları; yumurta hücresinin sağlıklı bir şekilde döllenememesi nedeniyle meydana gelir şeklinde yanıtlanabilir.

Gebeliğin oluşumu için ilk adım olan embriyonun meydana gelmesi sağlansa bile embriyonun rahme tutunması gerçekleşmediğinden, embriyo gelişimini sürdüremez. Dolayısıyla döllenen ve gelişimini sürdüremeyen döllenmiş yumurta âdet kanaması ile birlikte vücuttan atılır. Kimyasal gebelik nedenleri arasında; rahimde var olan anomaliler, hormonal düzensizlikler, tiroit ve genetik problemler de yer alabilir.

Geçmiş olsun.
İnşallah gelecek aylarda gelip tutunur bebeğin

Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…