Gebeliğe Hazırlık Gebelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Rahim filmi çektin mi .evet eşinde bian önce muayene olsn
Evet Çekildi , rahim ve yumurtalıklar temiz çıktı. 21. gün progesterona bakıldı , reglinin 2. günü rahim filmi çekildi ve hormonlara bakıldı. Herşey tertemiz çıktı çok şükür.

Son düzenleme:
Pozitife inan ama negatife inanma , Bekle canım. Umutsuzluğa kapılma. Negatif çıkacağını bile bile yaptın :KK43: Regl tarihin gelmeden yapma , boşuna üzülme demiştim :KK43:
Evet bilerek yaptm 😑 biraz da olsa icim rahtlasn diye yaptm. Gecikirse tekrrlicam

Peki yumurta kalitesi nasıl ölçülüyor
Değerin 5 den büyük olması gerekiyor. 5 den büyük olursa yumurtlama var demekmiş. Eğer 10 dan büyük olursa progesteron değeri , çok çok iyi bir yumurta ürettiğin anlamına geliyormuş. Reglinin 2. günü ise ultrasonla bakmıştı doktorum. önce 21. gün çağırıp progesterona baktı sonra reglinin 2. günü hem ultrasonla hem de kan tahlili yaparak baktı.

Değerin 5 den büyük olması gerekiyor. 5 den büyük olursa yumurtlama var demekmiş. Eğer 10 dan büyük olursa progesteron değeri , çok çok iyi bir yumurta ürettiğin anlamına geliyormuş. Reglinin 2. günü ise ultrasonla bakmıştı doktorum. önce 21. gün çağırıp progesterona baktı sonra reglinin 2. günü hem ultrasonla hem de kan tahlili yaparak baktı.
Ultrasonla anlaşılır mı

Arkadaşlar merhaba eşimle yaklaşık 1.5 yıldır korunmuyoruz. Ve ben 1.5yıldır her ay regl olacakmıyım diye düşünerek yaşamaktan çok yıprandım. 1.5 yılın 8 ayı ayrı geçmişti. O sebeple hadi düzenli birlikteliğimiz yok ,denk gelemiyoruz belki diye olmaması normal diye düşünüyordum.8aydır birlikteyiz yine de olmuyor.Hormon testlerım normal,yumurtlamamda da sorun olmadığını ogrenmıstım ama progesteron 19.gün degeri 5.82 cıkmıstı ınternetten araştırmıştım 10 uzerıyse genelde ıyı yorumlar yapılıyordu. Ama doktor 3’un uzerı yeterlı yumurtlamanın olduğunu gosterır zaten stres yapmayın dedı. Sonra eşim gıttı (baskı ve zorlamayla ne tartışmalar,ne kavgalar ettik)1.derece varıkosel cıktı degerlerı normal neofortıl dıye bır ılac verdıler onu bıde kecıboynuzu kullanıyor 2.ay bitecek ay.Gecen ay hsg cektırdım tuplerım acık 0.5 mm polıp varmış cok kucuk gebelıgın oluşacağı yerde de olmadığından muhım degıl dedıler hata regl kanamasında atabılırsın dedıler.Dün yıne regl oldum doktoruma haber verdım 5.gün cumaya cagırdı gecen kontrolde belkı bıraz takvıye verebılırım demıstı sanırım bana da klomen verecek.Benım yumurtlama günümle regl günüm arasında 14 gün sürmüyor .(10-12 gun bır sure sonra adet oluyorum) Doktorum bana 2aydır ilişki günlerini veriyor yumurta buyukkugune gore tahmınımden erken oluyorum. Ama her ay mutlaka regl oluyorum. Yumurtam küçük mü kalıyor sızce ya da kalıtesız mı acaba??Normalde 14gun sbit dıyolar ee nıye ben yumurtlama günümdle regl surem 14gun sürmüyor??Ya kafayı yemek üzereyim stres yapmayım rahat olayım dıyorum ama çocuk fıkrı bir an olsun aklımdan çıkmıyor. Kiminle gebelik konuştuysam hamile kaldı hatta doğuranlar oldu ben öyle her ay bomboş bekliyorum. Kıskançlık yaptığımı düşünüp kendimle de savaşıyorum. Bu halimden hiç memnun değilim.Hıcbırseyden zevk almayan,mutsuz ,huysuz bır ınsan oldum. Eski neşemi kaybettım. Cok yakın kımseler dışından bahsedemıyorum da.Eşimle tayin sürecimiz olmuştu ayrı gayrı çok zaman gecırdık. Yenı evımı ,yeni yaşadıgım şehrın zevkını sürmeden çocuk stresıne girdim. Stres yapmayın,kafa boşaltın diyolarda nasıl oluyor bu iş anlamıyorum. Çocuk planlayıp isteyıp nasıl kafanızdan atabiliyorsunuz? Kendımde sorun aramaktan,eşimde sorun aramaktan yoruldum. Ne yapmam lazımm??

Arkadaşlar merhaba eşimle yaklaşık 1.5 yıldır korunmuyoruz. Ve ben 1.5yıldır her ay regl olacakmıyım diye düşünerek yaşamaktan çok yıprandım. 1.5 yılın 8 ayı ayrı geçmişti. O sebeple hadi düzenli birlikteliğimiz yok ,denk gelemiyoruz belki diye olmaması normal diye düşünüyordum.8aydır birlikteyiz yine de olmuyor.Hormon testlerım normal,yumurtlamamda da sorun olmadığını ogrenmıstım ama progesteron 19.gün degeri 5.82 cıkmıstı ınternetten araştırmıştım 10 uzerıyse genelde ıyı yorumlar yapılıyordu. Ama doktor 3’un uzerı yeterlı yumurtlamanın olduğunu gosterır zaten stres yapmayın dedı. Sonra eşim gıttı (baskı ve zorlamayla ne tartışmalar,ne kavgalar ettik)1.derece varıkosel cıktı degerlerı normal neofortıl dıye bır ılac verdıler onu bıde kecıboynuzu kullanıyor 2.ay bitecek ay.Gecen ay hsg cektırdım tuplerım acık 0.5 mm polıp varmış cok kucuk gebelıgın oluşacağı yerde de olmadığından muhım degıl dedıler hata regl kanamasında atabılırsın dedıler.Dün yıne regl oldum doktoruma haber verdım 5.gün cumaya cagırdı gecen kontrolde belkı bıraz takvıye verebılırım demıstı sanırım bana da klomen verecek.Benım yumurtlama günümle regl günüm arasında 14 gün sürmüyor .(10-12 gun bır sure sonra adet oluyorum) Doktorum bana 2aydır ilişki günlerini veriyor yumurta buyukkugune gore tahmınımden erken oluyorum. Ama her ay mutlaka regl oluyorum. Yumurtam küçük mü kalıyor sızce ya da kalıtesız mı acaba??Normalde 14gun sbit dıyolar ee nıye ben yumurtlama günümdle regl surem 14gun sürmüyor??Ya kafayı yemek üzereyim stres yapmayım rahat olayım dıyorum ama çocuk fıkrı bir an olsun aklımdan çıkmıyor. Kiminle gebelik konuştuysam hamile kaldı hatta doğuranlar oldu ben öyle her ay bomboş bekliyorum. Kıskançlık yaptığımı düşünüp kendimle de savaşıyorum. Bu halimden hiç memnun değilim.Hıcbırseyden zevk almayan,mutsuz ,huysuz bır ınsan oldum. Eski neşemi kaybettım. Cok yakın kımseler dışından bahsedemıyorum da.Eşimle tayin sürecimiz olmuştu ayrı gayrı çok zaman gecırdık. Yenı evımı ,yeni yaşadıgım şehrın zevkını sürmeden çocuk stresıne girdim. Stres yapmayın,kafa boşaltın diyolarda nasıl oluyor bu iş anlamıyorum. Çocuk planlayıp isteyıp nasıl kafanızdan atabiliyorsunuz? Kendımde sorun aramaktan,eşimde sorun aramaktan yoruldum. Ne yapmam lazımm??
Merhaba canım ,

Varikosel için herhangi bir belirti var mıydı? Herkesin regl süresi vücut anatomisine göre değişiyor. Normal süre 28 günlük döngü ancak bu 30 da olabilir 21 de. Ve anladığım kadarıyle sende hiçbir problem yok. Erkekler bize göre biraz problemli olabiliyor. Bu süreç kadını daha çok yıpratıyor. Kadınlar olarak daha yoğun geçiriyoruz. Problem biz de olmasa bile ne yapmam lazım diye biz araştırıyoruz :KK43: Ben duyduğum kadarıyla ve araştırmalalrıma göre kadın için en sağlıklı yöntemin her gün 1-2 tane kuru incir yemes gerektiğini ve sağlıklı beslenmesi gerektiğini , erkek için ise her gün keçiboynuzu pekmezi içmesi gerektiğini öğrendim. Bu ay ise tamamen buna yönelik ilerliyorum.Benim çevrem de 15-20 yıldır çocuğu olmayan insanlar var. Evet çok zor bir süreç ancak asıl problem bizim stres yapıyor olmamız. Kendim için de aynı şeyi düşünüyorum. Kimsede sorun arama , 1. si Sen ben değil '' ALLAH'' istediğin de olacak, 2. si belki de şu anda olmamasının sebebi daha buna hazır değilizdir , zamanı vardır olmuyordur. Yani tamamen kadere inanarak kendini sakin tutabilirsin. Ben öyle yapmaya başladım. Çok stres yaptım , çok araştırdım , çok üzüldüm ama Allah bize nasip edecekse istediğimiz kadar kafamıza takalım hiçbir şeyin önüne geçemeyeceğiz. 1 ay sonra olacaksa olacak zaten , taksakta takmasakta. Ben eşime sinirlenir olmuştum , herşeyde birşey aramaya başlamıştım. Sonra düşündüm '' Evet çocuğumuz olsun isterim , bu duyguyu yaşamak isterim ancak ben eşimle çocuk için evlenmedim , Rabbim nasip ederse o da olur.'' Ben kendimi tamamen teslim ettim anlayacağın. 5,82 yumurta değeri yumurtlamanın olduğunu gösterir , cuma günü doktorun daha detaylı bilgi verecektir. Kendini kendin olduğun için sev , eşini seni sevdiği için sev ve bu yüzden yıpratma ikinizide. Elbet bir gün olacak Allah'ın izniyle , o günü sabırla bekle:KK68:

Merhaba canım ,

Varikosel için herhangi bir belirti var mıydı? Herkesin regl süresi vücut anatomisine göre değişiyor. Normal süre 28 günlük döngü ancak bu 30 da olabilir 21 de. Ve anladığım kadarıyle sende hiçbir problem yok. Erkekler bize göre biraz problemli olabiliyor. Bu süreç kadını daha çok yıpratıyor. Kadınlar olarak daha yoğun geçiriyoruz. Problem biz de olmasa bile ne yapmam lazım diye biz araştırıyoruz :KK43: Ben duyduğum kadarıyla ve araştırmalalrıma göre kadın için en sağlıklı yöntemin her gün 1-2 tane kuru incir yemes gerektiğini ve sağlıklı beslenmesi gerektiğini , erkek için ise her gün keçiboynuzu pekmezi içmesi gerektiğini öğrendim. Bu ay ise tamamen buna yönelik ilerliyorum.Benim çevrem de 15-20 yıldır çocuğu olmayan insanlar var. Evet çok zor bir süreç ancak asıl problem bizim stres yapıyor olmamız. Kendim için de aynı şeyi düşünüyorum. Kimsede sorun arama , 1. si Sen ben değil '' ALLAH'' istediğin de olacak, 2. si belki de şu anda olmamasının sebebi daha buna hazır değilizdir , zamanı vardır olmuyordur. Yani tamamen kadere inanarak kendini sakin tutabilirsin. Ben öyle yapmaya başladım. Çok stres yaptım , çok araştırdım , çok üzüldüm ama Allah bize nasip edecekse istediğimiz kadar kafamıza takalım hiçbir şeyin önüne geçemeyeceğiz. 1 ay sonra olacaksa olacak zaten , taksakta takmasakta. Ben eşime sinirlenir olmuştum , herşeyde birşey aramaya başlamıştım. Sonra düşündüm '' Evet çocuğumuz olsun isterim , bu duyguyu yaşamak isterim ancak ben eşimle çocuk için evlenmedim , Rabbim nasip ederse o da olur.'' Ben kendimi tamamen teslim ettim anlayacağın. 5,82 yumurta değeri yumurtlamanın olduğunu gösterir , cuma günü doktorun daha detaylı bilgi verecektir. Kendini kendin olduğun için sev , eşini seni sevdiği için sev ve bu yüzden yıpratma ikinizide. Elbet bir gün olacak Allah'ın izniyle , o günü sabırla bekle:KK68:
Hiçbir belirti yoktu. Okadar kendine güveniyordu ki birde ben de şöyle bakıyordum. Sağlıklı beslenir,spor yapar sigara,alkol yok yani sorun yoktur sanırım dıyordum sonra yine kendime dönüyordum sorun aramaya. Farklı farklı doktorlara gıttım (acaba doktorlarmı bılmıyor dıye bıle dusundum)hepsı aynı şeyi söyledi en son birisi dedi ki eşin gelsin benimkide 6ay dolsun öyle gıdecegım dedı bir gitti ki varikosel hatta once 3.derece dedıler sperm sonucu çok kötü çıktı moralmen çöktük. Sonra başka hastaneye gıttık onun testınde sonuclar vasat varıkosel ıcınde hafıf dedıler sonra bırdaha gıttık prof'e. O da varıkosel ıcın 1.derecede hafıf amelıyata gerek yok guclendırelım yeter dedı ılacı oyle verdı kecıboynuzunu da ıcıyor. Ozamanlar eşime de destek olamadım sözümü dinlemedı rahat davrandı dıye.. ama baktım o da üzüldü ben kendi yaşadıkalrımı bıraktım ona destek olmaya calıstım ama cokta başardıgım soylenemez.Hatta bundan önce aşılama olalım dıye gıttık 2doktora tum sonuclarımızla. Acale etmeyın. dogalda olur. Ben sızı takıp ederım dedı. çok arastırdım. Çok tecrubelı ve guvenılır bır doktor. Yumurtlama takıbımı yaptı gunlerını verdı tutmadı. Bıraz takvıye verebılırım dıger ay dedı ben önce hsg cektırelım dedım.Hsg'nın gebelık ıhtımalını artırdıgını da araştırmıstım. Bıde tuplerde sorun varsa boşuna hormon almayayım dıye. Çok şükür birşey cıkmadı. Doktor bu ay ıcın korunun dedı ama ben yıne de korunmadım zaten dün adet oldum. Yıne haber verdım cumaya cagırdı. Bıraz takvıye verecek sanırım klomen. Çok arastırıyorum cok okuyorum bukadar bilmekte rahatsız edıyor benı. Bu seferde şundanmı kaynaklı bundanmı kaynaklı dıye dusunup baktırıyorum. Agustos'ta eşim yurtdısına tatıl ayarladı umrumda degıl. Hatta ben ne dertteyım adam ne dusunuyor dıye kızıyorum. Yegenını sevıyor 8aylık bebek ustelık down sendromlu cocuk kalbınden amelıyat oldu. Onu sevıyor dıye sinirlenıyorum. Madem bukadar cocuk severdın nıye bu konuda bukadar umursamaz oldun??Hatta ıcten ıce anne olamamamıda ona baglıyor oyuzden onun herhangı bır cocuk sevmesını ıstemıyor da olabılırım??Eşime karşı hıc sevecen davranmıyorum. Doktora agladım muayene olurken nezaman ben hamıle kalacam dıye?? Psıkıyatrıse gıtsem ılac verecek ılac almak ıstemıyorum. Hatta bayram tatılınde eskıler gobek cektırme derler bılır mısınız?? Onu bıle yaptırdım. Doktor bır sakıncası yok cektırebılırsın dedı. Denemedıgım bısey kalmadı sanırım ama yok olmuyor o regl bıkac gun bıle gecıkıp benı umutlandırmaz hemen olurum:((

Hiçbir belirti yoktu. Okadar kendine güveniyordu ki birde ben de şöyle bakıyordum. Sağlıklı beslenir,spor yapar sigara,alkol yok yani sorun yoktur sanırım dıyordum sonra yine kendime dönüyordum sorun aramaya. Farklı farklı doktorlara gıttım (acaba doktorlarmı bılmıyor dıye bıle dusundum)hepsı aynı şeyi söyledi en son birisi dedi ki eşin gelsin benimkide 6ay dolsun öyle gıdecegım dedı bir gitti ki varikosel hatta once 3.derece dedıler sperm sonucu çok kötü çıktı moralmen çöktük. Sonra başka hastaneye gıttık onun testınde sonuclar vasat varıkosel ıcınde hafıf dedıler sonra bırdaha gıttık prof'e. O da varıkosel ıcın 1.derecede hafıf amelıyata gerek yok guclendırelım yeter dedı ılacı oyle verdı kecıboynuzunu da ıcıyor. Ozamanlar eşime de destek olamadım sözümü dinlemedı rahat davrandı dıye.. ama baktım o da üzüldü ben kendi yaşadıkalrımı bıraktım ona destek olmaya calıstım ama cokta başardıgım soylenemez.Hatta bundan önce aşılama olalım dıye gıttık 2doktora tum sonuclarımızla. Acale etmeyın. dogalda olur. Ben sızı takıp ederım dedı. çok arastırdım. Çok tecrubelı ve guvenılır bır doktor. Yumurtlama takıbımı yaptı gunlerını verdı tutmadı. Bıraz takvıye verebılırım dıger ay dedı ben önce hsg cektırelım dedım.Hsg'nın gebelık ıhtımalını artırdıgını da araştırmıstım. Bıde tuplerde sorun varsa boşuna hormon almayayım dıye. Çok şükür birşey cıkmadı. Doktor bu ay ıcın korunun dedı ama ben yıne de korunmadım zaten dün adet oldum. Yıne haber verdım cumaya cagırdı. Bıraz takvıye verecek sanırım klomen. Çok arastırıyorum cok okuyorum bukadar bilmekte rahatsız edıyor benı. Bu seferde şundanmı kaynaklı bundanmı kaynaklı dıye dusunup baktırıyorum. Agustos'ta eşim yurtdısına tatıl ayarladı umrumda degıl. Hatta ben ne dertteyım adam ne dusunuyor dıye kızıyorum. Yegenını sevıyor 8aylık bebek ustelık down sendromlu cocuk kalbınden amelıyat oldu. Onu sevıyor dıye sinirlenıyorum. Madem bukadar cocuk severdın nıye bu konuda bukadar umursamaz oldun??Hatta ıcten ıce anne olamamamıda ona baglıyor oyuzden onun herhangı bır cocuk sevmesını ıstemıyor da olabılırım??Eşime karşı hıc sevecen davranmıyorum. Doktora agladım muayene olurken nezaman ben hamıle kalacam dıye?? Psıkıyatrıse gıtsem ılac verecek ılac almak ıstemıyorum. Hatta bayram tatılınde eskıler gobek cektırme derler bılır mısınız?? Onu bıle yaptırdım. Doktor bır sakıncası yok cektırebılırsın dedı. Denemedıgım bısey kalmadı sanırım ama yok olmuyor o regl bıkac gun bıle gecıkıp benı umutlandırmaz hemen olurum:KK43:(
Erkekler malesef bu konu da bende bişey çıkmaz diye düşünerek kendilerine yakıştırmıyorlar. Ama sorunun çoğu erkekte çıkıyor. Psikologa filan gitme bence insan kendinin psikologudur. Kendini hasta gibi hissetme. Bu senin hatan değil dediğim gibi allah verdiği zaman olacak. Bence tatiline git güzel bi tatil yap , yediğine içtiğine dikkat et sağlıklı beslen. Eşine keçiboynuzunu her gün yedir. Sende kuru incir ye , ne zaman takmazsan bırakırsan o zaman hamile kalırsın unutma. İnsan beyni ile herşeyi yönlendiriyor. Neden olmuyo diye taktığın sürece olmayacak , çünkü olmuyo sinyalini veriyosun. Eşinin diğer çocukları sevmesi seni üzmesin , başkasının çocuklarını bu kdar seven kendi çocugunu nasıl çok sever bi düşünsene ? Bişeylerden huzursuz olmakta mutlu olmakta bizim elimizde. Kanserin bile çaresi var düşün. Bunlar çözümü olan şeyler. Bence sadece dua et ve kendini eşini üzme , o zaman yoluna girecektir inşallah.

Erkekler malesef bu konu da bende bişey çıkmaz diye düşünerek kendilerine yakıştırmıyorlar. Ama sorunun çoğu erkekte çıkıyor. Psikologa filan gitme bence insan kendinin psikologudur. Kendini hasta gibi hissetme. Bu senin hatan değil dediğim gibi allah verdiği zaman olacak. Bence tatiline git güzel bi tatil yap , yediğine içtiğine dikkat et sağlıklı beslen. Eşine keçiboynuzunu her gün yedir. Sende kuru incir ye , ne zaman takmazsan bırakırsan o zaman hamile kalırsın unutma. İnsan beyni ile herşeyi yönlendiriyor. Neden olmuyo diye taktığın sürece olmayacak , çünkü olmuyo sinyalini veriyosun. Eşinin diğer çocukları sevmesi seni üzmesin , başkasının çocuklarını bu kdar seven kendi çocugunu nasıl çok sever bi düşünsene ? Bişeylerden huzursuz olmakta mutlu olmakta bizim elimizde. Kanserin bile çaresi var düşün. Bunlar çözümü olan şeyler. Bence sadece dua et ve kendini eşini üzme , o zaman yoluna girecektir inşallah.
yazın dedim tüp bebek mi denesek??aşılamada sanki zaman kaybı gibi..diyor ki daha erken hıı dedım ıkımızde 18yaşındayız haklısın 🤦‍♀️ben 32eşim 35yaşındam buarada..ahh dıyorum hala adam rahat hala oluruna bırakmış kısmet dıyor benı de sabırsızlıkla suçluyor bazen boğazına yapışmamak ıcın zor tutuyorum kendimi..Cocuk planından beri yok şu pozısyon ıhtımalı artırır,yok yana yatayım,yok bacagımı kaldırayom yok şukadar saat kalkmayayım dıye dusunmekten o anda acaba spermlerı koşuyormudur yoksa kendı gıbı agır kanlı yavaş yavaşmı ılerlıyolat dıye dusunuyorum zevk almak vs bunlar bıttı benım ıcın..incir bırara yemıstım ama yıne olmayınca bıraktım folık asır bıle duzenlı ıcmıyorum bu şekılde yaşamaktan yoruldum ama cocuk ıstegı bıtmıyor ama boyle yaşamak hıc zevk vermıyor.Tesekkır ederım buarada yazdıkların ıcın okadar dertlıyım kı kafamın ıcınde sureklı kendımle konusuyorum çatışıyorum bırının hamıle haberını alıyorum üzülüyorum kıskanıyorum sonra kendıme kızıyorum ona veren Allah sana da verecektır zamanı vardır gecıktırıyosa guzellestırıyordur hayırlısı ..hatta bu yaşadıklarımın sınav oldugunı dusunuyorum cunku cocuk benım ıcın hep ıstedıgım bıseydı hatta cocuk fıkrı olmasa evlenmezdım belkı..hep buyuzden sınanıyorum bılıyorum hsg cektırdıgım gun okadar komplıke bısey oldugunu sanmıyordum anestezılı cektırdımm gıttım hastaneye bana form ımzalattılar anestezı ıcın korktum tedırgın oldum dönüşü olmaz bu saaten sonra dıye ımzaladım odaya aldılar soyundum önlüğü gıyındım lavaboda agladım hüngür hüngür neden zor dıye??nıye bunları yaşıyorum dıye neyse 15dk uyuttular benı sersem gıbıyım uzanıyorum dınlendım cıktım hastaneden eve gıdıuoruz elıme aldım telı..bırlıkte gebe olmak ıcın cabaladıgımız arkadas ultrason fotosu atmıs yegencık gelıyor dıye cok mutlu oldum sevındım eve gıttım uyudum uyandım saatlerce agladım o fotograf cıkmadı aklımdan 2gun neden benım olmuyor dıye neden hıssedemedım cevremde herkes hem de herkes hamıle kaldı??hatta gebe kalamayan bırı varsa gel senlede konusalım sen de kalırsın dıyecem o şekılde yanı.. ben darısı sana denılen taraf olmaya devam edıyorum allahım saglıklısını dogru zamanda ver dıyorum ama neolur artık arattırma,aglattırma.duygularım anormalmı??acaba davranıs bozukluguda mı başladı emın degılım??gebe kalmayı ısteyenler sizce duygularım normal mı benım??yoksa kafayı yemiş olabılırmıyım😪

Kızlar hamileler whatsapp grubu kuruyormuş deneyeminlerini birbiriyle paylaşmak için.
Biz de gebelik deneyenler olarak bi grup kursak mı
Birbirimizin deneyimlerini paylaşırız,hem ordan böyle dertleşmesi konuşması daha kolay olur sanki buraya göre🙂

Kızlar hamileler whatsapp grubu kuruyormuş deneyeminlerini birbiriyle paylaşmak için.
Biz de gebelik deneyenler olarak bi grup kursak mı
Birbirimizin deneyimlerini paylaşırız,hem ordan böyle dertleşmesi konuşması daha kolay olur sanki buraya göre🙂
Valla bana uyar aslnda

Back