Premature Bebekler Gebelik zehirlenmesi nedeniyle erken doğumm

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

sericem

Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
23
0
16
İstanbul
Arkadaşlar merhaba 35 haftalık gebeyim 33 haftalıkken gebelik zehirlenmesi olduğumu öğrendim doktor hafta sonu 36.haftada bebeği alabilriz dedi çok korkuyorm geçen hafta 2.359 grdı oğlum bu rahatsızlıktan bilginiz varmı bebğim küvezde yatarmı ((

Korkma arkadaşım bebeğinin kilosu iyiymiş küvezde kalmaz büyük ihtimalle,
doktorun bebeğinin ciğerleri gelişsin diye kortizon iğne yaptı mı eğer yapmadıysa bi sor istersen, sen yine şanslısın preeklampsiye geç yakalanmışsın 36. Haftada doğan bebeğe birşey olmaz allahın izniyle,
Sana hayırlı doğumlar diliyorum, kendini strese sokma sakın, bol bol dinlen yorma kendini...

evet canım yaptı iğne inşş sağlıklı olur tansynm yükselmesn diye tansyon hapını 4e çıkardı böbrek ve karaciğer testi istedi böbreeklerim protein kaçırıyomuşş perşembe herşey belli olcakk

Tansiyonun kaça kadar yükseldi ve protein kaçağın çok mu bunlar önemli ayrıntılar, sanırım şiddetli bir preeklampsi yaşamıyorsun eğer belirtilerin çok ciddi olsaydı dr.un önlem amaçlı hastaneye yatmanı isterdi, benim tansiyonum 200 ' lere kadar çıkmıştı acil yatırdı zaten doktorum, sen de tetikte ol en ufak bir şikayetinde dr.una bildir, bebeğinin hareketlerine de dikkat et ama daha önce dediğim gibi en önemlisi stres yapmamaya çalış ve dinlen, korkma haftan gayet güzel bebeğin yeteri kadar almıştır kilo.

preaklampsi hamilelikte çok tehlikeli bir rahatsızlık canım.seni korkutmak istemem ama bence 1 doktora daha görün derim.yani haftan bebek alınsa bile çok erken değil.yani durumun kritikse bebeği tutmaya bile gerek yok.onun için korkma doğsa bile sorun olmaz.ama eğer preaklampsi yaşıyosan bebeğe giden kan akımı az olduğu için çok kilo almayacaktır.onun için bir an önce bebeği ve anneyi kurtarmak için doğum en iyi yol

evet doktorda aynı şeyi sölüyor değiştrdm canm zaten doktorumu ama hala beklemedyiz 14/9 sınır diyorlar tansynda fakat bişeyde yapmıyorlar anlamıyrm

bu arada ben 27 haftalıkken preaklampsi yaşadım ve malesef bebeğimi kaybettim canım.yani preaklampsiyle ilgili her şeyi a dan z ye biliyorum keşke yaşamasaydım da bilmeseydim.canım korkma sen şanslısın ki bu haftalarda yakalanmışsın hiç bişey olmaz yeter ki önce allaha sonra doktoruna güven.çünkü bu rahatsızlıkta doktor çok önemli.bazı doktorlar bu rahatsızlığı anlayamıyor bile.

nerde yaşıyosun bilmiyorum ama bu gibi durumlarda sana tavsiyem perinatoloji doktoruna gitmen.yada üniversite hastanesine. yani kendini garantiye alman.çünkü küvez gerekirse daha sonra zorluk çıkartıyor hastaneler.beni kabul etmemişti hiç bir hastane.ancak üniversite hastanesinin profösorune muayahanesine gittikte yatışımızı yaptırdı hastaneye.sen şu an rahatsızlığını biliyosun kendini garantiye al.çünkü bazı doktorlar var ki bu durumlarda taşın altına ellerini koymayıp sıyrılıveriyorlar.birebir yaşadım çünkü.

canım tansyonm en fazla 15/10 oldu protein kaçağım çok fazla 200lerde

Protein kaçağın çok fazla değil canım endişelenme benim 2000 lerdeydi, tansiyonun ilaçlara rağmen yüksek tabiki, dediğim gibi nispeten şanslısın ileri haftalarda yakalanmışsın bu illete, benim 28. Haftaydı ve ne yazık ki ben de kaybettim bebeğimi.
dr.unla tekrar görüş istersen belki seni de önlem amaçlı yatırır hastaneye, senin de için rahatlar, her an gözlem altında olursun..
Bir de biliyorsun bu illetin tek tedavisi doğum, dr.un acil alırsa da bebeğini endişelenme lütfen haftan ve bebeğinin kilosu çok iyi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…