Gebelik Ve Tiroid...kizlar Bir Bakin...

nestle76

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2008
4.041
20
Yaklaşik 5 Haftalik Hamileyim Ve Hipotiroid Hastasiyim...kontrol Için Yaptirdiğim Testlerde Tsh:5 çikti....panik Yaptim...her Sabah Levotiron Içiyordum 1 Adet...şimdi Doktora Gidene Kadar Kendi Kendime 1.5 A çikardim Belki Faydasi Olur Diyerek...perşembeden önceye De Randevu Alamadim...kizlar Sizce Bu Erken Dönemde Bu Tsh Yüksekliğinin Bebeğe Zarari Olmuş Mudur? Biliyorsunuz Tsh Yüksekliği Düşüğe,triodli Bebeğe En Kötüsü De Bebek De Zeka Geriliğine Sebep Oluyor...tecrübesi Olan, Troidli Olan Anne Adaylari Var Mi???

mrb.bende troid hastasıyım.ama hamile değilim.ben yaklaşık 1 yıldır ilaç kulanıyorum.doktorum eğer hamilelik olursa ilacını 1,5 çıkaracaksın demişti.ben şu anda yarım içiyorum.ama yinede doktoruna ulaş derim.kalbini rahat tut.sağlıkla kal.

Canım öncelikle içini ferah tut. Perşembeye kadar sabredemeyeceksen mutlaka telefonu vardır doktorunu ara..

Ben de tiroid hastasıyım micro yapıldı, perşembe testi bekliyorum. Ben ilaç kullanmıyordum ama dr hamile kalısan kesin kullanman gerekir diyor. Benim tsh düşük çıkmıştı.

Senin hamileliğin çok yeni şimdiden strese girme diyecem ama ben perşembeyi bekleyemiyorum bile..

Yaklaşik 5 Haftalik Hamileyim Ve Hipotiroid Hastasiyim...kontrol Için Yaptirdiğim Testlerde Tsh:5 çikti....panik Yaptim...her Sabah Levotiron Içiyordum 1 Adet...şimdi Doktora Gidene Kadar Kendi Kendime 1.5 A çikardim Belki Faydasi Olur Diyerek...perşembeden önceye De Randevu Alamadim...kizlar Sizce Bu Erken Dönemde Bu Tsh Yüksekliğinin Bebeğe Zarari Olmuş Mudur? Biliyorsunuz Tsh Yüksekliği Düşüğe,triodli Bebeğe En Kötüsü De Bebek De Zeka Geriliğine Sebep Oluyor...tecrübesi Olan, Troidli Olan Anne Adaylari Var Mi???

Tiroitte onemli olan 11-28 haftalar arasıdır.Su sıralar yuksek cıkabilir cunku henuz bebek kendi tiroidini uretmeye baslamadı daha.Ama dr.unu aramadan hapı kendi bildigince arttırma bence, bi telefona bakar hersey ve dr.un bu konuda ve aklının karıstıgı her konuda sana yardım etmekle mukellef.Ben de bi kac sene once hipertiroidi hastasıydım,hamileligin 7. haftasında 3.90 tsh cıkmıstı,11. haftada kendiliginden dustu.Su an 32. haftamdayım,problem cıkmadı,umarım senin de problemsiz gecer hamileligin,saglıcakla kal..

nestle merhaba canım, bende de hipotiroidi var 1 seneyi aşkın süredir dengede ama hamilelik olursa benim de denge bozulacak. ben günde 75 mg eutrax kullanıyorum. bence kendi kafana göre ilacın dozuyla oynama. bir an önce dr. a git ya da hemen bir tahlil daha yaptırıp dr. telefon aç. benim gittiğim dr. hamilelikte farkına varılmazsa ve tedavi edilmezse sakıncalı olacağını söyledi. içini ferah tut ve canım bir an önce bir endokrinologla görüş. Allaha emanet ol .

Öncelikle tebrik ederim ve geçmiş olsun canım benim..
bende 5 haftalık hamileyken kan testimde hipotroid teşhisi konuldu..TSH değerim 16 ve çok yüksekti..
Eutrox verdi ve 125 mg almaya başladım..çünkü bu haftalarda bebek troid hormonunu kendi sağlıyamıyor...ve TSH DEĞERİM 3 E düştü....
lütfen aldığın ilacın dozajını kafana göre arttırma BU BEBEĞİN İÇİN ÇOKK ZARARLI..
Ya doktorunu ara yada lütfen git...

Öncelikle tebrik ederim ve geçmiş olsun canım benim..
bende 5 haftalık hamileyken kan testimde hipotroid teşhisi konuldu..TSH değerim 16 ve çok yüksekti..
Eutrox verdi ve 125 mg almaya başladım..çünkü bu haftalarda bebek troid hormonunu kendi sağlıyamıyor...ve TSH DEĞERİM 3 E düştü....
lütfen aldığın ilacın dozajını kafana göre arttırma BU BEBEĞİN İÇİN ÇOKK ZARARLI..
Ya doktorunu ara yada lütfen git...

hayatım sen doğum yaptın mı??? bu tiroid sebebiyle herhangi bir sorunla karşılaştın mı bebekte?bebek için özel bir tahlil istiyorlar mı böyle durumlarda?? doktoruma ulaşamadım..perşembe randevum var...ben levotiron kullanıyorum şu anda...bakalım inşallah başıma iş açmadan hallolur....senin 2 değer arasındaki zaman ne kadardı? ne kadar sürede 3 e düştü?

Canım behn erken doğum yaptım bebeğimi kaybettim 5,5aylıkken ..bebekte hiç bir sorun yoktuu tüm testleride çok iyiydi..özel tahlil istenmiyor sadece trod hormon testi t3 t4 tsh..
cabun 5 haftalıkken öğrendiğimde 16 tsh değerim
8 hafta sonra düştü normale...
şuandada 2 zaten ama ilacın dozunu düşürdü...
endokrin uzmanım eşimin çok yakın arkadaşı...
birde nödül varmı diye hamişken bakmıştı temiz çıkmıştı canım..
doktoruna danışmadan dozu arttırma sakın..başka doktora sor lütfen

X