Gebelik ve şeker

kelebeklerrkadarr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2023
43
11
3
22
Hanımlar merhaba. 29+6 haftalık gebeyim bugün idrar ve kan tahlili verdim rutin kontrol. Sonuçları doktora gösterdim şekerin yüksek çıkmış diyor tok karnına verdim tahlilleri ve gitmeden şekerli yiyecekler de tüketmiştim etkiler mi bilmiyorum sonucu ama. Şeker yüklemesi yaptırmadım yaptırsaydın şeker çıkacaktı yüksek ihtimalle dedi demek ki öğrenmek için yaptırmak şart değilmiş yani bir sıkıntı olur mu endişe ettim biraz

Besin alımından sonra glukoz değeri 1. Saatin sonunda 140 mg/dl altı , 2. Saatin sonunda 120 mg/dl altı olmalı demişti perinataloji uzmanım . Siz kan vermeden ne kadar saat önce yediğinizi hatırlıyor musunuz ? Bir de glukoz değeri kaç çıktı ? Parmaktan kan ile ölçüm yapan cihazla günlük açlık ve tokluk şekerinizi takip edip diyetinizi düzenleyebilirsiniz . Değerleriniz diyetinize dikkat etmenize rağmen yüksek gelirse doktorunuz insüliin başlayabilir.
Son gebeliğimde benim de açlık şekerim ve son 3 aylık şeker düzeyimi gösteren değer sınırda olduğu için doktorum yükleme yaptırmayıp günlük takip etmemi istemişti.

Aslında ben şöyle açıklayayım biraz yanlış bilgi vermişim. HgbA1c yüksek çıkmış böyle giderse bebek önden gider ve gereksiz kilolu olur dedi referans aralığı 4-6,2 olarak gözüküyor benim değerim 6.54 çıkmış. Her akşam en az 1 saat yürüyüş ve karbonhidrattan fakir beslenmemi söyledi. Ama yine de insan endişe ediyor 3 gün önce bebişim kilosu 1423 gramdı önde gittiğini düşünmüyorum ama bilemedim işte

Endişelenmeyin hiç sadece diyetinize dikkat edin. Stres daha zararlı olabiliyor bebiş için . Doktorunuz yapması gerekeni yapmış ve sizi uyarmış . Diyetinize dikkat ederseniz sıkıntı olmaz inşallah . Karbonhidratı hamur işi ve basit şekerden değil de bakliyatlardan almaya çalışın . Meyve tüketimine biraz dikkat edin . Proteinden zengin beslenin yoğurt , peynir , yumurta , et , balık özellikle . Yürüyüşünüzü de yaptınız mı tamamdır.

Çok haklısınız gerçekten. Bir de ek olarak D vitamini ve B12 düşük çıkmış dedi ekstra D vitamini kullanmıyorum. Kullanmış olduğum bir vitamin ilacı var Pregnom max içinde D vitamini, B12 vitamini mevcut ama yine de düşük çıkmış anlayamadım

Kullandığınız vitamindeki dozlar , değerleri normal olan bir bireyde eksiklik oluşmadan , metabolizmayı sağlıklı devam ettirebilmek için günlük alınması gereken miktarlar kadardır. Önceden bir eksiklik var ise onu tamamlamaya malesef yetmez. Doktorunuz ayrıca bir takviyeye gerek görmedi ise vitamininizi kullanmaya devam edebilir , b12 için yumurta kırmızı et süt ürünlerinden zengin beslenebilirsiniz. Gebelerdeki kan tahlillerindeki değerler normal sağlıklı bir insanın sahip olması gereken değerlerden biraz farklı değerlendirilir bu arada . Kadın doğum doktorunuz sizin için en uygun olanı söylemiştir eminim

Öncelikle sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim, ama bebişiniz için uyarmak istedim eltimin de gebelik şekeri vardı ve son 2-3 haftasında suyu şeker yüzünden fazlalaştı. Bebek için maalesef ki iyi bir şey değil. Bebeği doğduğunda rahat nefes alamıyordu, 1 hafta küvözde kaldı, şu an iyi çok şükür. Herkeste olacak diye bir şey yok tabiki veya aynı şey olacak diye bir şey yok ama şekerin yol açacağı başka durumlar da var maalesef. Mutlaka diyetisyene gidin ve vereceği diyeti hiç bozmayın, bol su için ve mutlaka her gün yürüyüş yapın. Allah’ın izniyle sağlıkla doğacak

Teşekkür ediyorum ama bana koyulmuş bir gebelik şekeri tanısı yok sadede biraz yüksek çıkmış onu da dengede tutmaya çalışacağım inşallah

Şu an doğum yaptınız mı hala gibi misiniz bilmiyorum ama umarım sağlıcakla kucağınıza almışsınızdır doğum yaptıysanız. Ben de şeker tanısı konulmadı vesaire diye rahat davranmamak gerekiyor. Çünkü bu gebelik süreci haftası haftasına uymayan hatta günü gününe uymayan bir süreç. Ve her dönemi ciddi bir takip gerektiriyor. O yüzden rehavete kapılmak yerine durumun ciddiyetini anlayıp stressiz bir şekilde takip etmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…