• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik ve kilo alımı haydi hep birlikte düzenli kilo alımı

sekeda

2 çocukla sağlıkla kilo verme yoluna girdik :)
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2013
565
62
53
31 HAFTALIK GEBEYİM :) İKİNCİ GEBELİĞİM 10 AYLIK KIZIM VAR KAZA SONUCU BİR GEBELİK AMA OLSUN HERŞEY ALLAHTAN KONUMUZ SAGLIKLI BESLENME DÜZENLİ KİLO ALIMI ASLINDA BİR BAKIMA DİET YAPMIŞ OLUCAZ AMA BEBEĞİMİZDE KİLO ALACAK BU KONUDA ARAŞTIRMA YAPİORUM 9 VE 12 KİLO EN SAĞLIKLISI AMA ŞUDA VARKİ İNSANIN ALMASI GEREKEN KİLO VUCUDANA YAŞAM TARZINA GÖRE DEĞİŞMELİ HAMİLELİKTE BOY BİR 66 KİLO 69 61 LE HAMİLE KALDIM :) NORMAL DOĞURACAĞIM İNŞALLAH DOĞUMA KADAR EN FAZLA 71 OLURUM ÇÜNKİ DİKKAT EDİORUM VE SICAKLARDAN ÖYLE FAZLA HAMUR İŞİ ABUR CUBUR FALAN YEMİORUM ZATEN GEBELİK ŞEKERİM VAR BOL YEŞİLİK YAGI AZ ET BESİNLERİNİ SEÇİORUM BALIK YİYEMDİĞİM HAFTALARDA OMEGA 3 1000 MLM ALIORUM YAGSIZ SÜT VE YOGURT TÜKETİRUM GÜNLÜK BEBĞİM DE İYİ GİDİOR HAFTASIYLA UYUMLU OLDUĞU GÖRÜNÜOR:nazar::nazar: BENİM BU KONUYU AÇMAM SEBEBİ SADECE KİLO ALMAK DEİL HEPİMİZİN HAMİLELİK VE SONRASI PİSİKOLOJMİZ BOZULUYOR FAZLA KİLOLARDAN DOLAYI BEN KZIMDA 22 KİLO ALDIMM ÇOĞU GİTMİŞTİKİ HAMİLE KALDIM AMA BU GEBELİĞİM BAN BİR DERSTİ OKDAR KİLOMA RAGMEN KZIM 3.180 DOĞMUŞTU YANİ FAZLA BESLENMEK BİR FAYDA DEİL DOKTORUMUN DEDİĞİ TEK ŞEY ÖGÜN ATLAM SABH ÖGLE AKŞAM ERKEN OLSUN OZMAN BEBEĞİN GELİŞİMİ DÜZNLİ OLUR VE MEYVA VE SÜY YOĞURT YEMEMİ SÖYLEDİ BEBEK İÇİN İLKİNDE PEK GÖZÜMÜ AÇMAMIŞTIM NE BULURSAM YİYORDUM ŞİMDİ SABHLARI SIKI KAHVALTI HASLANMIŞ YUMURTA 1KAŞIK PEKMEZ 3 ZEYTİN TAM BUGDAY 1 DİLİM EKEMEK BOL YEŞİLLİK VE SALTALIK DOMATES KİBRİT KUTUSU PENİR :) ÖGLE MUTLAKA ÇORBA YOGURT VE SEBZE YEMEĞİ 8 KAŞIK BOL SUU AKŞAM 6 SON :) ÇORBA YEMEKTE NE VARSA TENCERE YEMEĞİ İSE 6 KAŞIK ET TAVUK BALIKSA ÖLÇÜLÜ EKMEK AKŞAM YOK VE BİRAZDA YOĞURT HERGÜN ARLARDA İKİ TANE HURMA VE SU VE SÜT İÇİORUM EN SON 9 DA BİR AVUÇ MEYVA HER AKŞAM DEİL TABİ HAFTADA BİRKEREDE İSTEDİĞİM BİR ŞEY

31 HAFTALIK GEBEYİM :) İKİNCİ GEBELİĞİM 10 AYLIK KIZIM VAR KAZA SONUCU BİR GEBELİK AMA OLSUN HERŞEY ALLAHTAN KONUMUZ SAGLIKLI BESLENME DÜZENLİ KİLO ALIMI ASLINDA BİR BAKIMA DİET YAPMIŞ OLUCAZ AMA BEBEĞİMİZDE KİLO ALACAK BU KONUDA ARAŞTIRMA YAPİORUM 9 VE 12 KİLO EN SAĞLIKLISI AMA ŞUDA VARKİ İNSANIN ALMASI GEREKEN KİLO VUCUDANA YAŞAM TARZINA GÖRE DEĞİŞMELİ HAMİLELİKTE BOY BİR 66 KİLO 69 61 LE HAMİLE KALDIM :) NORMAL DOĞURACAĞIM İNŞALLAH DOĞUMA KADAR EN FAZLA 71 OLURUM ÇÜNKİ DİKKAT EDİORUM VE SICAKLARDAN ÖYLE FAZLA HAMUR İŞİ ABUR CUBUR FALAN YEMİORUM ZATEN GEBELİK ŞEKERİM VAR BOL YEŞİLİK YAGI AZ ET BESİNLERİNİ SEÇİORUM BALIK YİYEMDİĞİM HAFTALARDA OMEGA 3 1000 MLM ALIORUM YAGSIZ SÜT VE YOGURT TÜKETİRUM GÜNLÜK BEBĞİM DE İYİ GİDİOR HAFTASIYLA UYUMLU OLDUĞU GÖRÜNÜOR:nazar::nazar: BENİM BU KONUYU AÇMAM SEBEBİ SADECE KİLO ALMAK DEİL HEPİMİZİN HAMİLELİK VE SONRASI PİSİKOLOJMİZ BOZULUYOR FAZLA KİLOLARDAN DOLAYI BEN KZIMDA 22 KİLO ALDIMM ÇOĞU GİTMİŞTİKİ HAMİLE KALDIM AMA BU GEBELİĞİM BAN BİR DERSTİ OKDAR KİLOMA RAGMEN KZIM 3.180 DOĞMUŞTU YANİ FAZLA BESLENMEK BİR FAYDA DEİL DOKTORUMUN DEDİĞİ TEK ŞEY ÖGÜN ATLAM SABH ÖGLE AKŞAM ERKEN OLSUN OZMAN BEBEĞİN GELİŞİMİ DÜZNLİ OLUR VE MEYVA VE SÜY YOĞURT YEMEMİ SÖYLEDİ BEBEK İÇİN İLKİNDE PEK GÖZÜMÜ AÇMAMIŞTIM NE BULURSAM YİYORDUM ŞİMDİ SABHLARI SIKI KAHVALTI HASLANMIŞ YUMURTA 1KAŞIK PEKMEZ 3 ZEYTİN TAM BUGDAY 1 DİLİM EKEMEK BOL YEŞİLLİK VE SALTALIK DOMATES KİBRİT KUTUSU PENİR :) ÖGLE MUTLAKA ÇORBA YOGURT VE SEBZE YEMEĞİ 8 KAŞIK BOL SUU AKŞAM 6 SON :) ÇORBA YEMEKTE NE VARSA TENCERE YEMEĞİ İSE 6 KAŞIK ET TAVUK BALIKSA ÖLÇÜLÜ EKMEK AKŞAM YOK VE BİRAZDA YOĞURT HERGÜN ARLARDA İKİ TANE HURMA VE SU VE SÜT İÇİORUM EN SON 9 DA BİR AVUÇ MEYVA HER AKŞAM DEİL TABİ HAFTADA BİRKEREDE İSTEDİĞİM BİR ŞEY

Merhaba arkadaşım güzel bir konu olmuş :1:
Bende aynı dertten muzdaribim. 57 ile hamile kaldım 24. haftadayım ve tam 7 kilo aldım. Doktor da biraz daha yavaş ilerleyelim dedi :26:
Çok sağlıklı beslendiğim söylenemez çalıştığım için gündüz iş yerinde pek yiyemiyorum her akşam da süt yada yoğurt tüketmeye çalışıyorum :18: Çok gereksiz şeyler yemiyorum ama kilo alıyorum durmadan. Son aylarda daha çok alınıyomuş galiba korkmaya başladım valla. Ama buna da şükür veririz inşallah sağlıkla yavrularımıza kavuştuktan sonra. Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin inşallah.

Kızlar bende 164 boy 55 kilodayım 8+3 günlük hamileyim ama benim bulantım kusmam çok iştahım pek yok açıkcası ben kilo alamamaktan korkuyorum napacam bilmyorum bebeğimi besleyemem diye üzülüyorum geçici bi durum mu kilo almaya ne zaman başladınız

Kızlar bende 164 boy 55 kilodayım 8+3 günlük hamileyim ama benim bulantım kusmam çok iştahım pek yok açıkcası ben kilo alamamaktan korkuyorum napacam bilmyorum bebeğimi besleyemem diye üzülüyorum geçici bi durum mu kilo almaya ne zaman başladınız

Ben 8 yada 9. Haftalarda basladim kilo almaya hic bulantim olmadi diyebilirim istahim da hep acikti o yuzden biraz fazla aldim galiba. Seninde bulantilarin 12-13. Haftalarda gecer insallah. Ilk uc ay zaten bebek anneyi sömürüyo zaten sen yemesende o beslenir kandan sonrası daha da önemli. Bal yogurt findik muz incir kivi balk kirmizi etten bol yememi söyledi doktorum hem kilo yapmaz hem bebegi besler dedi. Sende bulantilarindan bi an once kurtulursun insallah. Saglikli bir hamilelik gecirmeni ve bebisini kucagina almani dilerim.

ilk gebeliğimde kusmaktan bende almadım ama daha sonra olanlar olduu :56::56::56: yedikçe yedim gece dürmler künefeler ayhh sonra tabi sıkıntsını ben çektim hem belim hem sırtım agrıyordu aşırı kilodan en güzli normal ve güzel amlmak kiloyu yani ay başına bir veya iki kilo olarak hesapla son 3 ay 2 kilo benim halam dün doğum yaptı 39+1 de toplam 4 kilo aldıgını söyluyor ama bebği 4 kiloydu suyuda 2 kilodan fazlaydı yani aslında hamilelğinde verdi kilo ama maşşlah hep sebze protein sayesinde her sabh süt içti maşşlah şimdi eskisindede zayıf görünüor ben bir haftaya göbekte kalmaz diorum :)

Merhaba arkadaşım güzel bir konu olmuş :1:
Bende aynı dertten muzdaribim. 57 ile hamile kaldım 24. haftadayım ve tam 7 kilo aldım. Doktor da biraz daha yavaş ilerleyelim dedi :26:
Çok sağlıklı beslendiğim söylenemez çalıştığım için gündüz iş yerinde pek yiyemiyorum her akşam da süt yada yoğurt tüketmeye çalışıyorum :18: Çok gereksiz şeyler yemiyorum ama kilo alıyorum durmadan. Son aylarda daha çok alınıyomuş galiba korkmaya başladım valla. Ama buna da şükür veririz inşallah sağlıkla yavrularımıza kavuştuktan sonra. Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin inşallah.

evet çalışan bayanlar bu durumdan şikayet edior ama tatlım halamda yeni doğum yaptı 6 ayında işteen çıktı ve yanına hep meyve ve saüt getirdini iş yerindeki yemeklerden çorba salta en fazla bir dilim ekmek yedini söyledi hep daha sonra bu uygulama evede geçti birgün et birgün sebze birgün balık bir gün hafif karbonhidrat lsiteli ve planlı ilerledi herşeyi hep hayret ettim şimdi aynısını ben uyguluyorum 68 kg dyim ve bebhim gayet ii gidior allahıma şükürr

sabah :yagsız iki adet yumurtadanomlet :) 1 dilim çavdar ekmekği iki kibrit kutusu beyaz peynir bir tatlı kaşıgı bal bir tatlı kaşıgı pekmez 4 adet zeytin 2 saltalık 1 büyük domates ve bol yeşillik yagsız süt
ögle:tavuk çorbası zeytin yaglı bol domatesli fasülye 4 yemek kaşıgı yanında 4 kaşık pilav 1 dilim çavdar
ikindi elime geçen yeşilikle yagsız bir salta ve yagsız ton balıgı az miktarda saltaya ekeldim ve yedim
akşam 6.30 da çorba zeytinyaglı fasuye 2 kaşık pilav 2 kaşık dolusu yogurt 3.5 lt re su içildi akşamda 4 tane kayısı ve iki dilim karpuz yedim tam 9 da şidi ise ılık su ve biraz ütü :):)

Oncelikle rabbim yavrularinizi sag salim kucaginiza almayi nasip etsin insallah. Olmayanlarada hayirlisini nasip etsin insallah. Kizlar ben hamile degilim ama gercekten cook cook merak ediyorum. Gercekten hamile olunca dahami cok acikiyorsun? Yani kendine hayir bunu yemicem diyemiyomusun? Ben hep dusunuyorum hamile kalirsam soyle saglikli beslenicem liste yapicam, saglikli seylerden azar azar yicem vs gibi ama galiba hicte boyle olmucak?

merhaba kulube yeni katılan biri olarak bebeklerinize ve size sağlık diliyorum benim de ikinci gebeliğim ve 16+1im 4.5 yaşındaki oğlumda gebelik boyunca 18 kilo almıştım ve oğlum4 kilonun üzernde doğdu ancak bunda henüz 1 kilo aldım umarım gelecek aylarda kilom dengeli artar ve bebeğim de sağlıklı olarak büyür.

Back