• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik ve Diş Sallanması

HatueL

Kalbini değiştirerek hayatını değiştirebilirsin...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2018
1.058
1.753
133
Arkadaşlar moralim çok bozuk.
Bir kaç gündür sağ üst tarafımda yer alan azı dişimde hafif ağrı vardı.
Bugün yemek yerken birden arasına bir şey girmiş gibi hissettim ve baktım ki sallanıyor.
Sanırım diş etimde de sorun var.
Dişçiye gideceğim ama içim içimi yiyor.
Acaba hamilelikte böyle diş tedavisi gören var mı?
Dişimi kaybetmem değil mi ?

Geçmiş olsun hiç-bir fikrim yok ama hamilelikte diş kayıpları olabiliyor diye duymuştum

Bugün yemek yerken birden arasına bir şey girmiş gibi hissettim ve baktım ki sallanıyor.
Hamilelikte diş kaybı çoğu kişide oluyormuş. Bol bol kalsiyum alın. Çünkü yeterli gelmeyince dişten alıyormuş vücut kalsiyumu. Diş tedavisine gelince hamile iken diş tedavisi mumkun. Trimester a ve tedavi şekline bagli tabiki. Diş doktorunuz ve dogum doktorunuz yonlendirir sizi.

Eğer öncesinde diş problemi yoksa, gebelik dönemi diş konusunda sorun çıkarmaz demişti doktorum. Sizin öncesinde bir problem vardır. Doktorlar gerekli takviyeyi yapıyor o dönemde zaten.

Geçmiş olsun hiç-bir fikrim yok ama hamilelikte diş kayıpları olabiliyor diye duymuştum
Teşekkür ederim.Inşallah kaybetmem dişimi.
Eğer öncesinde diş problemi yoksa, gebelik dönemi diş konusunda sorun çıkarmaz demişti doktorum. Sizin öncesinde bir problem vardır. Doktorlar gerekli takviyeyi yapıyor o dönemde zaten.
Gebelikten önce yoktu bir sıkıntım son 3 haftada başladı.Ama ne kadar bakarsam bakayım genetik olarak çok sağlam diş yapım yok ne yazık ki...

Hamilelikte diş kaybı çoğu kişide oluyormuş. Bol bol kalsiyum alın. Çünkü yeterli gelmeyince dişten alıyormuş vücut kalsiyumu. Diş tedavisine gelince hamile iken diş tedavisi mumkun. Trimester a ve tedavi şekline bagli tabiki. Diş doktorunuz ve dogum doktorunuz yonlendirir sizi.
Umarım tedavi edilir ve dişimden olmam.

dis eti problemi yasiyorsunuz.Doktora gidin onlar gerekli tedaviyi yapacaklardir.Gecmis olsun.Üzülmeyin caresi var.

Ciddi kalsiyum eksiklignz var

Evet ben varım. Allahım o nasıl bir diş sancısıydı anlatamam azılarımdan biriydi dişim kırıldı nasıl olduğunu anlamadan ve günlerce feci ağrılar çektim. Sonuç olarak kanal tedavisi yapıldı ancak diş etlerimde de sorun olduğu için antibiyotik de kullanmak durumunda kaldım ne yazık ki. Önce kadın doğum doktoruna danıştım ve kesinlikle tedavi olmamı iltihabın zararlı olabileceğini söyledi. Ben son üç aya girmiştim ve bunun için bana bir rapor yazdı kıllanılabilir ilaçlar ve tedavi edilebilmem için. Onu diş druna götürdüm ve tedavim öyle başladı. Aksi halde ilk üç ay yada son üç ay içerisinde diş tedavisi asla yapmıyorlar. Yalnız ortadaki üç ayda iseniz yapılıyor. Kısacası ihmal etmeyin boşuna eziyet de çekmeyin acele edin hamilelikte diş olayı çok hızlı ilerliyor çünkü.

kalsiyum takviyesi almıyorsanız doktorunuza osteocare i sorun.

Merhabalar suan aynı durumu ben de yaşıyorum. Gece gece farkettim ve cok üzgünüm. Bir süredir yogunca bir şekilde dis eti kanamam vardi. Bugun birinin saklandığını farkettim. Siz ne yaptınız beni de bilgilendirir misiniz?

Back
X