Gebeliğe Hazırlık Gebelik testime bakarmisinizz

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Evet tabi ki imkansız :) ama doğum, son adet tarihinden sonra 40ncı haftada olur :) yani son adet olduğun tarihten 280gün sonra :) 9ay 10gün hesaplaması bunun üzerinden yapılır :)

2 haftayı zaten artıdan koyuyorlar yani evet bebek aslında 2 haftalık olmuş oluyor ama 4 haftalık hamile sayılıyorsun sistem böyle :)

çok teşekkür ederim şimdi daha iyi öğrendim :)

Ben ilk hamileliğim de 8 haftalık gitmiştim ilk son adet tarihine göre ama yumurtladığım günü biliyordum 6 haftalık olmam gerekirdi yumurtlamaya göre. Gittim doktor 8 haftalık yazdı ama ultrasonda bakınca bebeği ölçtü buna göre tekrar 6 haftalık yazdılar. Yani ilk ultrasonlarda anlaşılıyor çünkü tüm bebekler ilk haftalarda aynı gelişiyor.

Öyle bir şey varsa git tabi bende öyle bir sorun yoktu bekledim ben ilk gittiğimde hemen bebeği ve kalp atışını görmüştük. Pazartesi gidersen büyük ihtimalle pek birşey görünmez ama inşallah sağlıklı bir bebiş olur, doktorunla görüşmüş olursun
INsallah canim 3 yildir bekliyorm insallah sagliklidir insallah

çok teşekkür ederim şimdi daha iyi öğrendim :)
Bende hamile kalınca öğrendim, bana da saçma geliyordu 😄 ama yumurtlama ya göre olsa ben şu an 14+5 hamile olmalıyım. Ama ben 16+5 hamileyim, bebek de ultrasonda 17+5 e uyumlu bir bebek. Yani yumurtlama ya göre hesaplansa 3hafta gibi bir fark olacak arada, bebek için 3hafta çok büyük bir zaman dilimi..
Üstelik bebek rahme düştükten 4hafta sonra ultrasona girdiğimizde ultrasonda 6haftaya uyumlu bir bebek oluyor, yani bebek de Sat a göre büyüyor aslında 😄

Ben ilk hamileliğim de 8 haftalık gitmiştim ilk son adet tarihine göre ama yumurtladığım günü biliyordum 6 haftalık olmam gerekirdi yumurtlamaya göre. Gittim doktor 8 haftalık yazdı ama ultrasonda bakınca bebeği ölçtü buna göre tekrar 6 haftalık yazdılar. Yani ilk ultrasonlarda anlaşılıyor çünkü tüm bebekler ilk haftalarda aynı gelişiyor.
Senin geç döllenme olmuş sanırım, ben 8haftalık gittiğimde bebek 8+2ye uyumluydu

Bende hamile kalınca öğrendim, bana da saçma geliyordu 😄 ama yumurtlama ya göre olsa ben şu an 14+5 hamile olmalıyım. Ama ben 16+5 hamileyim, bebek de ultrasonda 17+5 e uyumlu bir bebek. Yani yumurtlama ya göre hesaplansa 3hafta gibi bir fark olacak arada, bebek için 3hafta çok büyük bir zaman dilimi..
Üstelik bebek rahme düştükten 4hafta sonra ultrasona girdiğimizde ultrasonda 6haftaya uyumlu bir bebek oluyor, yani bebek de Sat a göre büyüyor aslında 😄

minnoşlar hızlı büyüyor desene :D

Senin geç döllenme olmuş sanırım, ben 8haftalık gittiğimde bebek 8+2ye uyumluydu
Geç yumurtlama olmuştu ısı ölçme yöntemiyle takip ettiğim için tam yumurtlama gününü biliyordum, yumurtlamadan 2 hafta sonra test yapmıltım pozitifti. Doğum kontrol hapını bıraktıktan hemen sonra oldu o yüzden gecıkmişti ovulasyon.

O
Geç yumurtlama olmuştu ısı ölçme yöntemiyle takip ettiğim için tam yumurtlama gününü biliyordum, yumurtlamadan 2 hafta sonra test yapmıltım pozitifti. Doğum kontrol hapını bıraktıktan hemen sonra oldu o yüzden gecıkmişti ovulasyon.
Anladım zaten yumurtlama geç olunca döllenme de geç oluyor

Doğduktan sonra da hızlı büyüyorlar :))
Allah o günleri de görmeyi nasip etse bi :) 2sene çocuğum olmadı 2sene bitti sonraki ay hamile olduğumu öğrendim sürpriz bir şekilde :) hala şaşkınım ve kucağıma almayı sabırsızlıkla bekliyorum 💗 bir de şey merak ediyorum, her gebelikte her bebekte aynı heyecan yaşanıyor mu? 😍

Allah o günleri de görmeyi nasip etse bi :) 2sene çocuğum olmadı 2sene bitti sonraki ay hamile olduğumu öğrendim sürpriz bir şekilde :) hala şaşkınım ve kucağıma almayı sabırsızlıkla bekliyorum 💗 bir de şey merak ediyorum, her gebelikte her bebekte aynı heyecan yaşanıyor mu? 😍
hiç sanmam ilklerin heyecanı başka oluyor, ama arayı uzun tutarsanız yine çok olabilir :)

Tabi ki her gebelik ayrı bir heyecan 10 tane de olsa yine de heyecanlanıp bir kadın. İçinde bir mucize büyüyor sonuçta, üçünçü de yine çok heyecanlıydım. İlki daha farklı tabi sabırsızlık, bilinmezlik daha çok oluyor. Allah sizlere de sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Tüm isteyenlere de versin Rabbım o mutluluğu 😍

Benimde 3 sene olmadi nasil zor bi bekleyisti ya rabbim kimsrye yasatmasn bidahaki ay tedaviye baslicaktm surpriz yapti cok sukur gerci cok tedavi gordm zatende :)

Back