Gebeliğe Hazırlık Gebelik testi ne zaman yapmalıyım ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

gulsahbozkurt

Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2019
35
8
6
Merhaba kızlar
ağustosta düşük yaptım 10 gün kanamam oldu eylülde regli oldum yine 10 gün sürdü ve 1 hafta sonra tekrar kanamam oldu 4 gün sürdü. Şuan reglime ne kadar kaldı bilemiyorum uygulamalara göre 10-8 arası 3 tane uygulamam olduğu icin her biri farklı tarihler aynı olsa da folikasit kullanıyorum ve 3 gündür yorgunluk hafif bulantı ama cok sık değil baş dönmesi gibi ama anlık ve sağ kasığımda yanma gibi ağrı gibi bişey var test yapmam icin ne kadar beklemeliyim yaşayan varmı yardımcı olursanız sevınırım :(

Bence bir kan testi yaptırın.. En doğru sonucu o verir.. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Bence doktora görünmelisin doktor genelde düşükten sonra iki ay gebelik önermiyor kaldı ki düşükten sonra 10 gün kanaman olmuş üstüne Eylül’de 10 gün adet görmüşsün yumurtalarının gelişip adet dönemiyle arasındaki oluşum farkını düzenlenmesi derken bu kadar erken gebelik ihtimali düşük o yüzden bence bu belirtilerle doktora gidin hem gebelik var mj diye bakılır hemde yoksa hormonlara bakılır.

Bence doktora görünmelisin doktor genelde düşükten sonra iki ay gebelik önermiyor kaldı ki düşükten sonra 10 gün kanaman olmuş üstüne Eylül’de 10 gün adet görmüşsün yumurtalarının gelişip adet dönemiyle arasındaki oluşum farkını düzenlenmesi derken bu kadar erken gebelik ihtimali düşük o yüzden bence bu belirtilerle doktora gidin hem gebelik var mj diye bakılır hemde yoksa hormonlara bakılır.
Erken dusuklerde doktor korunma onermiyor canım gebelik haftasına göre korunma verir benim 4aylik düşük oldu 6ay korunma önerdi

Erken dusuklerde doktor korunma onermiyor canım gebelik haftasına göre korunma verir benim 4aylik düşük oldu 6ay korunma önerdi
Benim arkadaşım malesef geçen hafta 7 haftalık gebeliği sonlandı ona iki ay korunma önerdi bu bir sonraki gebelikte düşük olmasın ve gebelikle beraber kanda beta hcg ve prolaktin değerlerinin atımı için yinede herkesin keyfi bilir 😊

Back