Merhaba arkadaşlar, kendime söz vermiştim doğum yapınca buraya yazmak adına. Gebeliğini çok stres altında geçirmiş biri olarak benim yaşadıklarımı kimsenin yaşamasını istemem. gebeliğimde devlet hastanesinde yaptırdığım 2li tarama testimiz normal olmasına karşılık özel hastane kontrolüyle devam ettiğimde doktorum 4lü tarama testi yapılmasını, sonuçların devlette yapılan testlerden daha güvenilir olduğunu söylediğinde kabul etmiştim. Sonuçlar için aramamı söylemişti. Sonuç için aradığımda bebeğimin 1/39 oranı ile trizomi 21 riskinde olduğunu ,bebeğin down sendromlu olduğunu acil hastaneye gelip amniyosentez olmamı gerektiğini söylediğinde olduğum yerde yığılıp kaldım. Dünya durmuştu sanki. Hastaneye ulaşıp bu testin bir olasılık testi olması nedeniyle doktoruma bebeğimin sağlıklı olup olmayacağını sorduğumda risk çok yüksek inşallahı yok bu işin dedi. Amniyosentez şart dedi. Araştırmamızla amniyosentezin risk taşıdığını öğrendik. Eşim amniyosentez olmamı istemedi. Bebeğin hayatını riske atamayız dedi. Allah ondan razı olsun. Ayrıntılı ultrason için perinatoloğa gittik. Perinatolog usgde herhangi bir anomali göremediğini ancak usg ile %100 teşhis koyamayacağını söyledi. Amniyosentez olup olmayacağımı sorunca ağlaya ağlaya olmayacağımı söyleyip uzattığı kağıdı imzaladım. Yurt dışına kan gönderilerek yapılan dna testine karar vermiştik. Prenatest.Kolumdan kan aldılar ve test almanyaya gitti. O bekleme sürecinin tarifi yoktu. Ömrümden ömür gitti. Gebeliğim zehir olmuştu adeta. Yurt dışı testinde trizomi 21 bulgusu olmadığı sonucu geldi. Buna rağmen bebeğim dünyaya gelene kadar acabalarla geçti. Şuan bebeğim 1 aylık ve Rabbime şükürler olsun sağlıkla dünyaya geldi. Tarama testlerine lanet okuyorum şuan. Rabbim kimseyi evladıyla sağlığıyla sınamasın.Allah dileyen herkese sağlıklı evlatlar versin.