Gebelik sonrasi sac dokulmesi

so lame

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2022
495
730
33
Kizlar merhaba,
Ilk defa buraya bir konu aciyorum. Aranizda dogumdan sonra sac dokulmesi yasayan var mi? Benim 1.5 yil oldu dogum yapali ve hala saclarim dokuluyor. Eskiden cok fazla sacim vardi ama simdi bir avuc kaldi. Saclarimda hic bir sekilde boya gibi bir islem yok, o yuzden yipranma gibi bir durumum yok. Evin her yeri sac olmus durumda, temizlemekle de bitiremiyorum. Artik emzirme gibi bir durumum da yok.
Ben durur zannediyordum ama durmadan dokuluyor, kel kalacagim galiba yakinda. Aranizda bu durumu yasayan var mi?

Merhaba, doğumdan sonra oldukça yaygın bir problem saç dökülmesi özellikle emziren annelerde ama siz bitirmişsiniz emzirmeyi o halde vitamin değerlerinize baktırdınız mı demir düşüklüğü saç dökülmesine sebep olabiliyor

Merhaba, doğumdan sonra oldukça yaygın bir problem saç dökülmesi özellikle emziren annelerde ama siz bitirmişsiniz emzirmeyi o halde vitamin değerlerinize baktırdınız mı demir düşüklüğü saç dökülmesine sebep olabiliyor
Yok baktirmadim acikcasi ama hakli olabilirsiniz. Galiba bir doktora gitmem gerekecek bu saclar icin

Kizlar merhaba,
Ilk defa buraya bir konu aciyorum. Aranizda dogumdan sonra sac dokulmesi yasayan var mi? Benim 1.5 yil oldu dogum yapali ve hala saclarim dokuluyor. Eskiden cok fazla sacim vardi ama simdi bir avuc kaldi. Saclarimda hic bir sekilde boya gibi bir islem yok, o yuzden yipranma gibi bir durumum yok. Evin her yeri sac olmus durumda, temizlemekle de bitiremiyorum. Artik emzirme gibi bir durumum da yok.
Ben durur zannediyordum ama durmadan dokuluyor, kel kalacagim galiba yakinda. Aranizda bu durumu yasayan var mi?
Ben bir sure yasadim sac dokulmesi.. arastirdigimdan ogrendigim kadariyla hamilelik suresince dokulmeyen saclar dogum sonrasi dokuluyormus. Zaten hamilelikte saclarim iki kati olmustu. Benim yasadigim boyle biseydi. Fakat oncesine gore daha cok zayifladiysa saclariniz dr tavsiyesiyle vitamin destegi ve beslenmye dikkat etmekte fayda var. Emzirme surecinde yedigimiz ictigimiz bize pek yaramiyor hepsi bebege gidiyor. Ben deli gb yiyordum ama zayifliktan sallaniyordum resmen emzirdigim donemde. Sizin emzirme doneminiz de bitmis. Bence beklemedenbir uzamana danisip uygun takviyeleri alin.

Kizlar merhaba,
Benim de çok döküldü, öbek öbek saç attım banyoda. Kel kalacağım diye korktum
9 ay oldu doğum yapalı hâlâ da dökülüyor ama eskisi kadar değil.
B12 takviyesi kullanın. 6 ay kan hapı kullandım şimdi ancak fayda etti daha yeni

Benim de çok döküldü, öbek öbek saç attım banyoda. Kel kalacağım diye korktum
9 ay oldu doğum yapalı hâlâ da dökülüyor ama eskisi kadar değil.
B12 takviyesi kullanın. 6 ay kan hapı kullandım şimdi ancak fayda etti daha yeni
Bu sabah demir hapina basladim, b12 de alayim. Valla kel kalacam diye cok korkuyorum.

Bu sabah demir hapina basladim, b12 de alayim. Valla kel kalacam diye cok korkuyorum.
Kalmiyorsunuz korkmayın. Yani ben kalmadımsa kimse kalmaz sanırım
Vitamin desteği alın, ve doğum sonrası kan değerleri iyi görünse bile 6 ay kan hapı içtim ben
Bebeğim şu an 9 aylık, yeni yeni normale dönüyor dökülme tipi, artık elime öbek öbek değil de 10 tane 15 tane geliyor dökülen saç

Emzirme döneminde çok saç dökülmesi yaşanır, b12 ve biotin takviyesi alın. Sizinki çok uzun sürmüş değerlerinizi de kontrol ettirin

doğumdan 3 ay sonra aynı şeyi yaşayıp doktora gittim ve hem vitamin değerlerimin hem de troid hormonlarımın bozulduğunu öğrendim doğumdan sonra bozulabiliyormuş..

Değerlerinizde bir sıkıntı olabilir, 16 aydır emziriyorum saç dökülmem duralı çok oldu. 6. Aydan sonra yavaşlayarak zamanla bitti. Ama çok uzun süre takviye kullandım emziren anneler için olanlardan. Emzirdiğiniz sürede takviye kullandınız mı, depolarınız boşalmış olabilir 🤔

Back