• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik şekeri

Bezelyee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2020
252
90
48
26
Gebelik şekeri herhangi bir belirti veriyor mu yoksa belirti vermeden yalnızca ölçüm yapılarak mı anlaşılıyor? Yaşayan arkadaşlar belirti hissetiyse yazabilir mi?

Benim belirti vermisti bir önceki hamileligimde sınırdaydi zaten.En sonki hamileligimde sürekli ensemde baş agrisi oldu normalde migrenim var zaten ama hamilelikte migrenim tutmaz degisik bir agriydi migren gibi degildi sonra agzim kurumaya basladı gece agzim kurumaktan yapismis sekilde uyanmaya basladim perinatolog takipliydim zaten perinatologa bahsettim kadin dogum doktorunla yükleme icin görüş dedi 25 haftaliktim yaptirdim 201 cikti diyete basladim ölcüm yaptim düsmeyince insulinle ve diyetle devam ettim doguma kadar

doktor kontrollerinde sizin kilonuz, bebeğin kilosu ve amniyon sıvısından doktor süphelenebiliyor sekerden. benim hepsini normal gördüğü için şeker tarama testi istemedi mesela 🥲

Ben çok terliyordum, yaz geldiği an terlemeye başladım tabi gebelikten heralde diye düşünüyordum yaz boyu güneş kremi dahi sürememiştim yüzüme öyle bir ter yani. Tanı konulduktan sonra insülin kullanmaya başladım azaldı terlemelerim meğerse şekerdenmiş.

Back