• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebelik sekeri ölcümüm bugundu...

Blaurosie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
1.291
17
0
- Yurtdışı
arkadaslar
bu sabah ac karna sekerim ölcüldügünde 71 cikti seker yüklemesinden 1 saat sonra 166 cikti 2 saat sonra 180 cikti.
doktorum en son deger yüksek dedi her ihtimale karsi seker doktoruna yönlendirdi.moralim cok bozuldu. 26+2 hamileyim toplamda 6 kilo aldim bebegim su an 1.115 gr..doktorum kilon cok iyi gidiyor dedi.. seker neden boyle oldu cok sinirlerim bozuldu 31 yasindayim. hergün karpuz yiyorum acaba o yuzden mi? üffffffffff...carsamba günü seker doktoruna randevum.. bana akil verin biseyler soyleyin...

benimde ilk hamileliğimde şeker değerlerim yüksekti,hemde seninkindende yüksek :) karpuz,kavun,üzüm vs hayal oldu ölçümden sonra.yazın hamile olup bunları yemiyen yoktur dedim doktora,sende en olmıycak şeyleri yiyosun diye fırçaladı beni doktor :) diyete başlaman lazım arkadaşım,hamurişleri,tatlılar ve yüksek şeker
içeren tüm meyveler yasak artık sana :) boğazımı tuttum ama işin kötüsü doğumdan sonra bu şeker yapıştı kaldı :( ikinci hamileliğimde ise şeker yüklemesi yapmadı bile doktor.zaten yüksek seni delik deşik etmeye gerek yok dedi tahlil için.dikkatli ol suyun artar.benim her iki doğumumda erken oldu.şekerinde illaki payı var bunda.ilkini 35.haftada ikincisini 36.haftada doğuruverdim :) korkmana gerek yok ama çok dikkatli ol,hamileyken diyet yapmak ve en çok aşerilen şeyleri yiyememek zor tabi ama herşey bebiş için canım sıkıcan dişini.beyaz ekmekle,güzel tatlı ve meyvelerle vedalaş :)

Canım üzülme.Gebelik şekeri öcü değil.Önlemini al yeter.Nihal herşeyi gayet net açıklamış zaten.Durumu önemsememezlik etme sakın.Diyetine uyarsan hiçbirşey olmaz.Ama dikkat etmezsen kendini ve BEBEĞİNİ tehlikeye sokarsan.Sağlıklı günler dilerim....

benımde gectıgımız gunlerde olcumum oldu ama sonucları almaya gıtmedım daha cıkolata felan bolca yıyorum ya hamılelıkten onceden berı ya bakalım artık ne cıkcak kotu cıkarsa cok cıkarsa yemekmı yasaklanıor kı

benimde ilk hamileliğimde şeker değerlerim yüksekti,hemde seninkindende yüksek :) karpuz,kavun,üzüm vs hayal oldu ölçümden sonra.yazın hamile olup bunları yemiyen yoktur dedim doktora,sende en olmıycak şeyleri yiyosun diye fırçaladı beni doktor :) diyete başlaman lazım arkadaşım,hamurişleri,tatlılar ve yüksek şeker
içeren tüm meyveler yasak artık sana :) boğazımı tuttum ama işin kötüsü doğumdan sonra bu şeker yapıştı kaldı :( ikinci hamileliğimde ise şeker yüklemesi yapmadı bile doktor.zaten yüksek seni delik deşik etmeye gerek yok dedi tahlil için.dikkatli ol suyun artar.benim her iki doğumumda erken oldu.şekerinde illaki payı var bunda.ilkini 35.haftada ikincisini 36.haftada doğuruverdim :) korkmana gerek yok ama çok dikkatli ol,hamileyken diyet yapmak ve en çok aşerilen şeyleri yiyememek zor tabi ama herşey bebiş için canım sıkıcan dişini.beyaz ekmekle,güzel tatlı ve meyvelerle vedalaş :)

bide dogumdan sonrasi var dimi ..üff yaaa..carsamba gunu seker doktoruna gidecegim sanirim onlar tekrar yükleme yapacaklar. bu is sinirimki bozdu..zaten cok istahim yok herseyi kesebilirim benim yemekle fazla aram yok zaten ama benim icin bolye bir sonuc cikmasi canimi sikti iste..beyaz ekmek dedigin sadece sabah kahvaltida iki dilim o kadar ben yillar boyu ekmek yemem sadece sabahlari. tatli sevmem arada cikolata yerim ama cok degil. ama meyve dersen cok severim ozellikle hamilelikte cok düstüm meyveye.
simdi carsamba günü doktor diyet verirse kesin harfi harfina uyarim ama bende stresi ne yapar bilemem iste.. hastalik takintim var benim. nede kolay soyledi doktor sabah ):

Canım üzülme.Gebelik şekeri öcü değil.Önlemini al yeter.Nihal herşeyi gayet net açıklamış zaten.Durumu önemsememezlik etme sakın.Diyetine uyarsan hiçbirşey olmaz.Ama dikkat etmezsen kendini ve BEBEĞİNİ tehlikeye sokarsan.Sağlıklı günler dilerim....

diyet verirse uyarim zaten bu saatten sonra diyet verilmesede seker korkutur beni. ben takintiliyim..korkak diyelim..:):) Saolasin guzel dileklerin icin 3 ayim kaldi..

50 gr ölçümümü 160 çıktı. 4 gün diet yaptım. Şeker Tuz ve ekmeği kestim. Meyve sadece ekşi elma yedim. Sabah 100 gr ölçümüm vardı heran doktorum sonuç için arayabilir. Umarım düşmüştür. Ödemlerim için hoca erken dedi tussuzda hayat devam edebiliyormuş alıştım. Ama şeker için meyveyi doğuma kadar keserse ben meyvesiz yapamammmmmm... oyh :26:

Kızlar şu şeker belasından kurtudum. Değerlerim normal çıkmış. Hoca diete gerek yok ama dikkat et yinede dedi. Darısı sizin güzel haberlerinize işallah :))

öncelikle korkunun anlamsız olduğunu belirtebilirim,tabiki kurallara uyduğun sürece.gebelik baştan sona zorlu ve hormonlara yüklenen bi süreçtir.insülinde bir hormondur ve zayıfa-şişmana bakmadan bazı gebelerde gebelik şekeri oluşabilir.yani hayatında kilo problemi dahi yaşamayan biri hamileliğinde insülin kullanmak zorunda kalabiliyor.gebelik şekeri büyük oranda doğum sonrası geçiyor ancak tıpkı benim gibi geçmeyenlerde var ki bu genelde genetiğinde olmasından kaynaklanıyormuş kişinin.benim ailemdede oldukça var şeker hastası.sağlıklı bi doğum ve sağlıklı bi bebek için sağlıklı bi hamilelik gerektiğini artık hepimiz biliyoruz.o yüzden gözünde büyütme,önlemini al ve geri kalan sürenin tadını çıkar :) bu arada meyveler tamamen yasaklanmıyor,porsiyonlar küçülüyor sadece :) en ekşi meyvede bile şeker var malumunuz :))

Kızlar şu şeker belasından kurtudum. Değerlerim normal çıkmış. Hoca diete gerek yok ama dikkat et yinede dedi. Darısı sizin güzel haberlerinize işallah :))

tam cevap yazacaktim son yazdigini okudum ..cok guzel.. cok sevindim adina.bizde guzel haberler alalim ama simdi hebame den geldik esimle. Ebe yani burda sigorta nin kolayligi var eve ebe gonderiyorlar hamilelikte lazim olan bilgiler spor vs bi suru sey dogumdan sonra toparlanma , pilates yoga falan ne ararsan ..neyse onunla randevum vardi hemen sonucu gösterdim bir kulagindan girsin digerinden ciksin dedi bunlar her hamilelikte olan seyler dedi degerlerin cok yuksek degil zaten sakin endise etme dedi. simdi seker doktorunuda tanuyorum sana sunu yeme bunu cime falan diyecek dedi. keyfine bak mutlu ve huzurlu ol duzenli beslen dedi, spor yap hareketsiz kalma bana guven dedi ..bende rahatladim walla:)

tam cevap yazacaktim son yazdigini okudum ..cok guzel.. cok sevindim adina.bizde guzel haberler alalim ama simdi hebame den geldik esimle. Ebe yani burda sigorta nin kolayligi var eve ebe gonderiyorlar hamilelikte lazim olan bilgiler spor vs bi suru sey dogumdan sonra toparlanma , pilates yoga falan ne ararsan ..neyse onunla randevum vardi hemen sonucu gösterdim bir kulagindan girsin digerinden ciksin dedi bunlar her hamilelikte olan seyler dedi degerlerin cok yuksek degil zaten sakin endise etme dedi. simdi seker doktorunuda tanuyorum sana sunu yeme bunu cime falan diyecek dedi. keyfine bak mutlu ve huzurlu ol duzenli beslen dedi, spor yap hareketsiz kalma bana guven dedi ..bende rahatladim walla:)
Canım sen yinede tedbiri elden bırakma.Doktorunu dinle bence.

"gebelik ve diyabet" diye bir google araması yapın, tercihiniz bebenizse diyet hiç koymayacaktır o okuyacaklarınız karşısında. açlık şekeriniz tam da alt sınırda, biraz daha düşse, hipoglisemiye girersiniz. tokluk şekeri de yüksek sonuçta. lütfen diyabet uzmanına gidin. asla bir kulağınızdan girip diğerinden çıkmasın. ben aylardır insülin vuruyorum günde 4 kez, diyet de yapıyorum. kolay mı, değil elbet.değil ama söz konusu içimizdeki cansa her şeye katlanılır. ebe, doğurtmada uzmandır,şeker konusunda onu dinleme,şeker doktorunu dinle. şeker dr.un boşver onu, gel ben doğurtayım dese güvenecek misin ki bu konuda ebeye güveniyorsun?

Son düzenleme:
"gebelik ve diyabet" diye bir google araması yapın, tercihiniz bebenizse diyet hiç koymayacaktır o okuyacaklarınız karşısında. açlık şekeriniz tam da alt sınırda, biraz daha düşse, hipoglisemiye girersiniz. tokluk şekeri de yüksek sonuçta. lütfen diyabet uzmanına gidin. asla bir kulağınızdan girip diğerinden çıkmasın. ben aylardır insülin vuruyorum günde 4 kez, diyet de yapıyorum. kolay mı, değil elbet.değil ama söz konusu içimizdeki cansa her şeye katlanılır. ebe, doğurtmada uzmandır,şeker konusunda onu dinleme,şeker doktorunu dinle. şeker dr.un boşver onu, gel ben doğurtayım dese güvenecek misin ki bu konuda ebeye güveniyorsun?

ya tabi haklisin. yarin zaten diyabet doktorumla randevum var .. bakalim o neler soyleyecek. bu arada internette cok arastirdim aclik 125 üstündeyse tokluk 200 üstündeyse diyabet tanisi konuyor deniliyor. benim ebe nin dedigi ise gebelikte olagan brsey sey beni cok telasli gördü zaten rahatkatmaya calisti. doktorunun abarttigini söyledi.
bana garip gelen ise abimin esi istanbulda 3 bucuk hafta önce dogum yapti. dedigine göre seker ölcümümüz ayniymis doktor sorun yok deyip göndermis. aslinda doktor diyet verse önemli degil ben uyarim ben saglik icin herseyi yaparim sadece benim kafami karistirir moralimi bozar acaba hastamiyim hastami olacagim hep falan gibi. aslinda derdim bu yani :)
hayirlisi diyelim :) tesekkür ederim bu arada .. KK da hemen yardimci olmaya calisiyo insanlar..bu cok guzel..:)

canım değerlerin çok yüksek değil belki ama sonuçta sınırların üstünde.benim iki doğumumda erken oldu ve bebeklerim küveze girdi.şeker olan annenin bebeğinin akciğer gelişimi geç olur çünkü.bişey olmaz diye bi durum söz konusu bile değil.çünkü ben biraz fazla kaçırınca yemeyi hooopp şeker yükseliyo ve sularım artıyodu ki bu erken doğumun kaçınılmaz olduğu bi durum.doktordan fırçayı yiyip oturuyodum aşağı :))) sen endrokronoloğa veya dahiliyeye mutlaka görün.şekeri yüksek seyreden bi annenin bebeğini nelerin beklediğini inan ilmek istemezsin.amacım gözünü korkutmak değil sadece ebeyi dinleyip genişten almanı istemem bu durumu.küvez günleri çok zor çooookkkk :(((

canım değerlerin çok yüksek değil belki ama sonuçta sınırların üstünde.benim iki doğumumda erken oldu ve bebeklerim küveze girdi.şeker olan annenin bebeğinin akciğer gelişimi geç olur çünkü.bişey olmaz diye bi durum söz konusu bile değil.çünkü ben biraz fazla kaçırınca yemeyi hooopp şeker yükseliyo ve sularım artıyodu ki bu erken doğumun kaçınılmaz olduğu bi durum.doktordan fırçayı yiyip oturuyodum aşağı :))) sen endrokronoloğa veya dahiliyeye mutlaka görün.şekeri yüksek seyreden bi annenin bebeğini nelerin beklediğini inan ilmek istemezsin.amacım gözünü korkutmak değil sadece ebeyi dinleyip genişten almanı istemem bu durumu.küvez günleri çok zor çooookkkk :(((

cok saol canim kadin doktorum zaten diyaber doktoruna yönlendirdi yarin randevum. inetrnetten arastirdigima göre tekrar seker yüklemesi yapilacak 3 saatlik bu sefer ama turkiye ile burasi saglik kriterleri inan cok degisiyor. mesela örnek vereyim folik asit turkiyede ilk 3 ay veriyor doktorlar buarad hamile kalmadan 3 ay önce baslayip emzirmen bitene kadar kllaniyorsun bu gibi bircok sey ..ama tabi belli seyler vardir sabit yani.. bakalim hayirlisi ..ben hastalik hastasiyim benim sorunum bu aslinda . diyet evrseler cokta guzek uyarim. cunku korkagin tekiyim oyle diyeyim :) benim icin önemli olan ruhsal acidan rahat olmam. yoksa az yerim coky erim onemli degil. mesela az önce kahvaltida caya seker koymadim farkini hissetmedim bile kahvaltiyi dikkatle yaptim. ama bunun psikolojik getirisi agir yani ben artik belli kurallara gore yemem lazim. bu bana yeter iste. hastayim yani. oylemi ??? Allah korusun .. inslalah birsey yok.

Allah hepmizin yaninda olsun..

sadece gebeliğin boyu dikkat edeceksin diyelim. hasta değilsiniz:61:hamilesin ve benim gibi sen de bir şeker bebek doğuracaksın. o yüzden dikkat edeceğiz.beyaz ekmek yeme, meyveyi azalt,meyve ye ama küçük porsiyonlar. mutlaka 3 ara 3 ana öğünün olsun.dr seni yönlendirir, korkma. ben gebelik şekerim sayesinde sağlıklı yemeyi öğrendim.

sadece gebeliğin boyu dikkat edeceksin diyelim. hasta değilsiniz:61:hamilesin ve benim gibi sen de bir şeker bebek doğuracaksın. o yüzden dikkat edeceğiz.beyaz ekmek yeme, meyveyi azalt,meyve ye ama küçük porsiyonlar. mutlaka 3 ara 3 ana öğünün olsun.dr seni yönlendirir, korkma. ben gebelik şekerim sayesinde sağlıklı yemeyi öğrendim.

tesekkür ederim..hamile olunca ne cok sey cikiyormus ama yaaa..saglikla bebeklerimizi kucaklarimiza alalim inslalah ..

merhaba,
dun diyabet doktorumda randevum vardi, doktor kadin doktorumda bana yapilan testte son ölcümün biraz yüksek oldugunu soyledi bunu ölcerlerken elini temizledilermi diye sordu , ölcen kadin temizlemeden yapmisti , ilkini baska kadin ölcmüstü. diyabet doktoruna göre bu nedenle olabilir dedi. tekrar test yapmani istemiyorum dedi bana 5 günlük icin hergün ac karna ve tok karna seker ölcüp yazmamni ve gun boyu yediklerimi yazmami soyledi, bence korkulacak bir durum yok dedi , sonucu görelim dedi, haaa bide beyaz ekmek, ananas, üzüm , muz , cappuccino tüketme dedi, cay kahve sekersiz ic dedi, meyve suyu icme dedi, bu kadar . tekrar randevum sali gunu. bugunluk sabah kahvalti öncesi ve sonrasi söyle aclik: 87 tok:111
insallah boyle gider. doktorumun dedigi öncesi en fazla 95 sonrasi en fazla 120 olmali dedi.
beni dinyleyen yorum yapan tum arkadaslara tesekkür ederim. sali gunu sonucu yazarim :)

50 gr seker yukleme sonuclarim ac :84
1 saat:172
2.saat:83 doktor yarin 100 gr seker yukleme testi istedi 9 haftalik hamileyim sizce deger cok mu yuksek

Back
X