• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik şekeri çıkan ve insülin kullananlar burayaaa:)

boncukkkkk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2011
567
9
46
İstanbul
20gün önce yaptırdığım 50lik şeker yüklememde değerim 217çıkınca 10günlük bi diyet sonrası 100lük şeker yüklemesi yapıldı onda da sırayla 252,242,162 çıktı değerlerim ve 3değerde normalden yüksek olduğu için gestasyonel diabet tanısı kondu,dahiliye doktoruna yönlendirildim,rapor çıkartıldı ve raporumla insülinimi,şeker ölçüm cihazımı alarak ölçümlere başladım..1hafta sonra kontrolüm var:49:..

Benim sormak istediğim şekeri çıkan ve insülin kullanan arkadaşlarımızın kaç ünite kullandıkları ve şekerlerini yemekten kaç saat sonra ölçtükleri...Bide değerlerinizkaç çıkıyoooo:44:

20gün önce yaptırdığım 50lik şeker yüklememde değerim 217çıkınca 10günlük bi diyet sonrası 100lük şeker yüklemesi yapıldı onda da sırayla 252,242,162 çıktı değerlerim ve 3değerde normalden yüksek olduğu için gestasyonel diabet tanısı kondu,dahiliye doktoruna yönlendirildim,rapor çıkartıldı ve raporumla insülinimi,şeker ölçüm cihazımı alarak ölçümlere başladım..1hafta sonra kontrolüm var:49:..

Benim sormak istediğim şekeri çıkan ve insülin kullanan arkadaşlarımızın kaç ünite kullandıkları ve şekerlerini yemekten kaç saat sonra ölçtükleri...Bide değerlerinizkaç çıkıyoooo:44:

ben sabah 12 ünite orta etkili, 8 ünite kısa etkili, öğlen 8 ü kısa etkili, akşam 12 ü orta, 10 ü kısa etkili insülin alıyorum... 34. haftaya kadar iyi gidiyordum, 32-34. hafta arasında biraz diyeti gevşettim, grip oldum vs biraz ipin ucu kaçtı, o güne kadar bebişim sadece 1 hafta ileriden gidiyordu, şimdi 2 hafta ileriye gitmiş karın çevresi, 2 hafta önce doktorumdan bir uyarı aldım tekrar diyeti sıktım ama çok korkuyorum...bugün de gidip bir sürü abuk yazı okudum, iyice moralim bozuldu... doğum sonrası hipoglisemiden çok korkuyorum...

değerlerime gelince gevşettiğim iki hafta tokluklar 150-160 aralığında çıkmaya başlamıştı... sabah açlıklar 115-120 arasındaydı.... şimdi tokluklar 140'ın altında ama sabah açlıklar hala 100-110 aralığında... çok canım sıkılıyor...

Konuyu hortlatiyorum... Lutfen yeni konu acmiyim dedim.
Ben de insulin kullaniyorum. Gebelik sekeri yuzunden yeni basladim. 1 hafta olucak gunde 3 defa yemeklerdenn yarim saat once 3 doz vuruluyorum. İlk 4 gun super bi sekilde normale dondu. Hic meyve yiyemez olmustum ara ogunlere yogurt ve meyve koyduk doyuyodum da meyvemide az da olsa yiyordum. İki gundur tokluklar yine firladi. Dun 160 ti hep sabah 196 ya cikmis toklugum. Boyle olunca agzima bisey atmaya korkuyorum, yemek yiyemiyorum. Cok moralim bozuluyor. Bunu insuline ragmen dengede tutup dusuremiyorum. Hala diyet ypiyorum serbetli tatli zaten sevmem yemiyorum. Ama meyve de yiyemez oldum. Ki yaz ayindayiz taze guzel yaz meyvelerine hasret gittim. 20. Haftamdan beri diyet yapiyorum. Artik oyle seyler cnm istiyo ki sevmedigim tatlilara ozenmeye basladim. Bebegim icin yemem ölmem de sorun degil hem bukadar dikkat edip hem igne yapip bu seker niye dusmuyor. Aksama kadar evde tekim yasadigim sehirde kimsem yok komsum bile aksama kadar esim gelicek diye bekliyorum ve skiliyorum tabikii buda etkiliyo sanirim sekeri ama napabilirim ben elimde olan bisey degil ki bu sekeri dusursem :( iki gundur yine ara ogunleri atliyorum korkudan ne yicegimi de sasirdim. Evde de herzamn diyete uyan seyler olmuyor ki off tek basima ugrsmaktan yoruldum psikolojikmen

Son düzenleme:
Konuyu hortlatiyorum... Lutfen yeni konu acmiyim dedim.
Ben de insulin kullaniyorum. Gebelik sekeri yuzunden yeni basladim. 1 hafta olucak gunde 3 defa yemeklerdenn yarim saat once 3 doz vuruluyorum. İlk 4 gun super bi sekilde normale dondu. Hic meyve yiyemez olmustum ara ogunlere yogurt ve meyve koyduk doyuyodum da meyvemide az da olsa yiyordum. İki gundur tokluklar yine firladi. Dun 160 ti hep sabah 196 ya cikmis toklugum. Boyle olunca agzima bisey atmaya korkuyorum, yemek yiyemiyorum. Cok moralim bozuluyor. Bunu insuline ragmen dengede tutup dusuremiyorum. Hala diyet ypiyorum serbetli tatli zaten sevmem yemiyorum. Ama meyve de yiyemez oldum. Ki yaz ayindayiz taze guzel yaz meyvelerine hasret gittim. 20. Haftamdan beri diyet yapiyorum. Artik oyle seyler cnm istiyo ki sevmedigim tatlilara ozenmeye basladim. Bebegim icin yemem ölmem de sorun degil hem bukadar dikkat edip hem igne yapip bu seker niye dusmuyor. Aksama kadar evde tekim yasadigim sehirde kimsem yok komsum bile aksama kadar esim gelicek diye bekliyorum ve skiliyorum tabikii buda etkiliyo sanirim sekeri ama napabilirim ben elimde olan bisey degil ki bu sekeri dusursem :KK43: iki gundur yine ara ogunleri atliyorum korkudan ne yicegimi de sasirdim. Evde de herzamn diyete uyan seyler olmuyor ki off tek basima ugrsmaktan yoruldum psikolojikmen

merhaba; bnde şeker hastasıyım hamileyim 16 haftalık. insülin kullanıyorum gebeliğimi öğrendiğim ilk günden beri bu konuda dertleşecek kimseyi bulamıyrm buralarda :(

merhaba; bnde şeker hastasıyım hamileyim 16 haftalık. insülin kullanıyorum gebeliğimi öğrendiğim ilk günden beri bu konuda dertleşecek kimseyi bulamıyrm buralarda :KK43:
Canim onceden de varmiydi yoksa gebelikde mi meydana geldi sekerin ben bi kac gune dogum yapicam hala daha insulin kullaniyorum dozlarida artik kendim ayarliyorum ydiklerime cok dikkat ediyorum hala sekerimi normal seviyelerde tutmaya calisiyorum. Bebek bundan pek etkilenmiyor eger sekerini dengede tutabilirsen korkma kendi kendinin doktoru olmalisin olcumlerini takibini iyi yaparsan sıkıntı yapma ben cok strese girmistim ama hic gerek yok stres daha cok zarar veriyo inan guzel dogumlar diliyorum.

Canim onceden de varmiydi yoksa gebelikde mi meydana geldi sekerin ben bi kac gune dogum yapicam hala daha insulin kullaniyorum dozlarida artik kendim ayarliyorum ydiklerime cok dikkat ediyorum hala sekerimi normal seviyelerde tutmaya calisiyorum. Bebek bundan pek etkilenmiyor eger sekerini dengede tutabilirsen korkma kendi kendinin doktoru olmalisin olcumlerini takibini iyi yaparsan sıkıntı yapma ben cok strese girmistim ama hic gerek yok stres daha cok zarar veriyo inan guzel dogumlar diliyorum.

Canm benm oncedende vardi ama hap kullaniyordum gebeligimi ogrendm hemen insuline basladilar sen kac doz vuruyorsun suanda bide normao gidiyomu benm hep dengesiz ya ama genelde 160-170 dustugude oluyo senn nasil bide kacinci haftandasin bebisin nasil kac kilo off sorulari siraladim ama kafamda bi suru soru var ve cevremde bnm gbi olan knse yok :(

Canm benm oncedende vardi ama hap kullaniyordum gebeligimi ogrendm hemen insuline basladilar sen kac doz vuruyorsun suanda bide normao gidiyomu benm hep dengesiz ya ama genelde 160-170 dustugude oluyo senn nasil bide kacinci haftandasin bebisin nasil kac kilo off sorulari siraladim ama kafamda bi suru soru var ve cevremde bnm gbi olan knse yok :KK43:
Yemeklerden yarim saat once vuruluyoru gunde 3 defaydi ama son ayimda yemeklrden 2 saat sonra cok fazla dusmeye baslamisti 5 doz vuruyodum simdi yiyecegim yemege gore ogune gore doz ayarlamasi yapmaya basladim neyin yukseltip neyin yukseltmeyecegini biliyorum artik sabah aksam vuruluyorum dozuda degisiyo bebek iyi durumda iki gune kadar da dogum olacak ins. Kilosuda 3700 du en son oyle iri falanda degil bebegim cok sukur oyle aman aman bi sıkıntı yok canım sekerim de 140-150 leri gecmiyor uzun suredir gayet dikkatli gittim ama artik son raddedeyim Allah kolaylik versin cumlemize

[QAm
paklerden yarim saat once vuruluyoru gunde 3 defaydi ama son ayimda yemeklrden 2 saat sonra cok fazla dusmeye baslamisti 5 doz vuruyodum simdi yiyecegim yemege gore ogune gore doz ayarlamasi yapmaya basladim neyin yukseltip neyin yukseltmeyecegini biliyorum artik sabah aksam vuruluyorum dozuda degisiyo bebek iyi durumda iki gune kadar da dogum olacak ins. Kilosuda 3700 du en son oyle iri falanda degil bebegim cok sukur oyle aman aman bi sıkıntı yok canım sekerim de 140-150 leri gecmiyor uzun suredir gayet dikkatli gittim ama artik son raddedeyim Allah kolaylik versin cumlemize

Amin hayrli dogumlar nasip etsn mevlamm.peki kacinci haftandasin yani dogum kacinci haftada olacak erken dogum olur fln diyorlar ama blmiyrm birde sezeryanmi olacak normalmi?

Amin ins saglikli sihatli dogumlat nasip eder mevlamm.paki
="DestinaX, post: 37267052, member: 131380"]Yemeklerden yarim saat once vuruluyoru gunde 3 defaydi ama son ayimda yemeklrden 2 saat sonra cok fazla dusmeye baslamisti 5 doz vuruyodum simdi yiyecegim yemege gore ogune gore doz ayarlamasi yapmaya basladim neyin yukseltip neyin yukseltmeyecegini biliyorum artik sabah aksam vuruluyorum dozuda degisiyo bebek iyi durumda iki gune kadar da dogum olacak ins. Kilosuda 3700 du en son oyle iri falanda degil bebegim cok sukur oyle aman aman bi sıkıntı yok canım sekerim de 140-150 leri gecmiyor uzun suredir gayet dikkatli gittim ama artik son raddedeyim Allah kolaylik versin cumlemize[/QUOTE]

Amon

[QAm

Amin hayrli dogumlar nasip etsn mevlamm.peki kacinci haftandasin yani dogum kacinci haftada olacak erken dogum olur fletar ama blmiyrm birde sezeryanmi olacak normalmi?

Amin ins saglikli sihatli dogumlat nasip eder mevlamm.paki
="DestinaX, post: 37267052, member: 131380"]Yemeklerden yarim saat once vuruluyoru gunde 3 defaydi ama son ayimda yemeklrden 2 saat sonra cok fazla dusmeye baslamisti 5 doz vuruyodum simdi yiyecegim yemege gore ogune gore doz ayarlamasi yapmaya basladim neyin yukseltip neyin yukseltmeyecegini biliyorum artik sabah aksam vuruluyorum dozuda degisiyo bebek iyi durumda iki gune kadar da dogum olacak ins. Kilosuda 3700 du en son oyle iri falanda degil bebegim cok sukur oyle aman aman bi sıkıntı yok canım sekerim de 140-150 leri gecmiyor uzun suredir gayet dikkatli gittim ama artik son raddedeyim Allah kolaylik versin cumlemize

Amon[/QUOTE]
Eger sekeri normal seviyede tutabilirsen bebek etkilenmiyor dogumu ve dogum seklini de etkilemedigini soylediler bana normal dogumu bekliyoruz Allah hepimize hayirli dogumlar nasip etsin

Eger sekeri normal seviyede tutabilirsen bebek etkilenmiyor dogumu ve dogum seklini de etkilemedigini soylediler bana normal dogumu bekliyoruz Allah hepimize hayirli dogumlar nasip etsin
[/QUOTE]
Bende konuyu hortlatayim dedim ;)) bende insulin kullaniyorum ve gebelikte cikti ortaya..tabi tahmin edecegin gibi stresliyim..senin bir yorumda dozlarimi kendim ayarliyorim yazdigini gordum..bunu sormak istiyorum..bazen cok kacirdigimda azicik fazla vuruyorum insulini bunun zarari olur mu diye korkuyorum..doktorun dozunu kendinin ayarlamana ne dedi ..sakinca yokmuymus

Back
X