Gebelik Öncesi Yapılması Gerekenler. ..

esra_the_teacher

Guru
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
638
210
333
Kadın Doğum uzmanına gittim rutin kontroller için, dis doktoruna gittim, folik asite de başladım. ..
Bunlar haricinde alınması gereken bir vitamin desteği yada yapılması gereken birşey var mıdır?
Bu arada 27 yaşındayım ve bu ilk gebeligim olacak inşallah. ..
Tecrübeli annelerden destek bekliyorum. ..

güzel bebişin olsun...seni yormadan

cnm benm hatırladığım kadarıyla;
sağlıklı beslen sebze meyve kırmızı et tüketmeye çalış.
bol su iç.
sigara kullanıyorsan bırakmayı dene (ben bırakamıyorum)
düşünmemeye çalış en önemli faktör stres ben okuduğumda çok şaşırmıştım stres spermleri öldürüyormuş!
bir de maydonoza dikkat et düşüğe neden olabiliyormuş
yumurtlama günlerini takip et eğer edemiyorsan yumurtlama testi alabilirsin
bir arkdaşım önermişti: hamile kalmak için, gün aşırı ilişki yapılmalı, ilişki esnasında ve sonra 20 dk ayakları duvara dayamak lazım, belinin altına yastık koy, bir de sonra sağ tarafında yatıp dizlerini karnına çekerek 2-3 saat uzan yani cenin pozisyonunda.
eğer daha da güvenli olsuın diyorsan, soğan kürünü sen keçiboynuzu kürünü de eşin yapsın o da sanırım hızlandırıyor
ama her ay hamile kalma şansımız %20 en fazla aslında kafaya takmamak lazım bence bu oran çok düşük.
diş kontrolü yaptırabilirsin sonra 9 ay yaptıramayacaksın:)
kahveyi azalt ya da hiç içme
günde 2-3 bardak süt yoğurt gibi kalsiyumdan zengin gıdalar tüketebilirsin zira bebek tüm kalsiyumunu alacak ve ileride kemik erimesi olma riskini arttıracak

Çok teşekkür ederim ya.Ben de inadına hiç meyve sevmem ama bebis için mecbur yiyecem...
Peki kilo konusunda ne düşünüyorsunuz çok mu fazla kilom hamile kalmak için?
Boy 165 kilo 70

benim bildiğim kadarıyla boyunun 10 azı ya da 10 fazlası normal ama internette vücut kitle endeksi hesaplayıcılar var onları kullanabilirsin.
benim boy 165 kilo 55 normal diye çıkıyor ama ne kadar zayıf olursan o kadar rahat taşıyorsun bebeği.
ben ilk çocuğuma 47 kiloda hamile kalmıştım 7. ayda anca karnım çıkmıştı:) bu gerçi iç karnın genişliği ile ilgili de diyorlar bilemiyorum şimdi ikinciyi istiyoruz ama nasip 2 senedir olmuyor işte.

Doktora gittiniz mi peki? 2 sene uzun bir süre çünkü. ..

ilkinde de 2 yılda hamile kalabilmiştim o zaman hsg de çekilmişti bir şey çıkmamıştı
bu sefer de birinci yıl bitince gittim bir sorun yok dedi dr, bilmiyorum herhalde çok stres yapıyorum... çünkü ilkinde, doğru dürüst bir dr bulamadığımız için artık yaza gideriz demiştik kışın uğraşmak istememiştik ben bunu söylediğim yani kendimi rahat bıraktığım ilk ay hamile kalmıştım sanırım gene aynı şey oluyor
dün gece kkda dolaşırken preseed jel diye bir şey gördüm bir sorunu olmayan çiftlerde işe yaradığını yazıyordu kızlar siz daha önce duydunuz mı böyle bir şey?

evet ben kullandım
2 gebeliğimde oldu..
ama bebişlerim düştü..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…