Gebeliğe Hazırlık Gebelik öncesi vitaminler?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

melisaamelisaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2021
1.828
702
Kızlar gebelik öncesi vücudumda vitamin eksik olmasın istiyorum. Ve bebek çalışmalarındayız. Bebeğin oluşumununda sağlıklı olması İçin hangi vitamin değerlerine baktırmam gerekiyor ve ve hangi tivamınleri almam gerekiyor. Tecrübesinden dolayı bilgisi olan var mı

Hemogramda genel bakılıyo sanıyorum hepsine doktora söylerseniz ona gore tahlil ister. Multivitaminler var folik asitli şase oluyorlar genelde prowomen gibi onlardan kullanırsanız ekstra takviye de almış olursunuz.

Kadın doğum doktoruna giderseniz daha iyi olur .hepimizin vitaminleri farklı farklı . Doktor testlerinizi yapıp ona göre vitamin önerisinde bulunur

Folik asit kullanılması tavsiye ediliyor genelde.

Aaa normalde gebelik düşünüyorum deyince hemen vitamin başlatır doktor ama bilemedim . Ben her gittiğim doktor farklı vitamin verdiği için bir şey diyemiyorum
Ben sadece folik asit kullanıyorum. Onu da kendi kendime kullanmaya başladım doktor dedi diye değil düşün yanı. Bir de özel hastane Dişimi sıkıyorum bu son üç ayda da gidişat böyle giderse içime sinmezse doktorumu değiştireceğim

Doktorum birşey demedi. Ama zorla baktırıcam artık
Hormonlara filan da bakılır aslında da illa bir süre gebelik olusamamasını bekliyolar. Ama en mantıklısı sizin yaptığınız. Mümkünse es de gitsin spermiuogram versin sorun varsa baştan çözülsün yıpranmadan.

Evet biraz doğal olsun diye beklettiler ama bu ay son beklemem. İki ay çatlatma iğnesi denenecek. Sonra aşılama. Aşılamada olmaz ise tüp bebek. En azından vitamin değerlerim iyi olsun gebelik başlarsa sağlıklı başlasın diye çabalıyorum. Özellikle bir haftasır çikolatayı çıkardım hayatımdan sağlıklı beslenecek diye ama nasıl zorlanıyorum bir bilsen sağlıklı beslenmesinde çok etkisi olacaktır diye düşünüyorum. Bir de her gün yarım bir avuc çeviz ya da kuruyemiş yiyorum

Doktoe bana imom vermisti multivitamin. Gebelik planlamaya basladigimizdan beri kullaniyorum

Bende vitamin istedim ama vermedi, sonuçta öyle böyle kimyasal var onlarda da dedi. Vitamin için doğal beslen dedi. Ne yapacağımı şaşırdım
Tuhaf biz bebek dusunmeye baslayinca doktor direk multivitamin onerip.vitamin depolarini dengeli tutmamiz lazim demisti. Imom emziren annelere gebelere veriliyor daha cok ama bana planlama asamasinda verdi bi yan etkisi yok isderseniz kullanin gunde bir tablet.

Tuhaf biz bebek dusunmeye baslayinca doktor direk multivitamin onerip.vitamin depolarini dengeli tutmamiz lazim demisti. Imom emziren annelere gebelere veriliyor daha cok ama bana planlama asamasinda verdi bi yan etkisi yok isderseniz kullanin gunde bir tablet.

Bunu sorucam canım, isteyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…