• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebelik öncesi tahliller

1111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2009
171
3
96
Bursa
hiç çocuk düşünmüyodum artık düşünüyorum hep korunuyodum hamilelik öncesi doktora gidip genel kontrol yaptırıp sağlık olup olmadığımı öğrenmek istedim.
aşağıdaki tahlilleri verdi.
HEMOGRAM
TİT
AKŞ
ÜRE
KREATİN
ALTA
ASTA
HBSAG

FSH
LH
FREE T3
FREE T4
TSH
PROLAKTİN
ESTRADİOL
PROGESTERON

TOXO IG M
RUBELLA IG M
CMV IG M

BRUCELLA

hamile arkadaşlar sizden de bunlar mı istendi.
yarın akşam tahlile gidicem,bu tahliller için aç mı olmak gerekiyo,tok karnına da yapılır mı.
bilginiz var mı.
bir de hormon tahlilleri için regl döneminde olunmalı diye bir durum var mı.bazı arkadaşlara o dönemde yapılması gerektiği söylenmiş ama onlar hamilelik için gitmemişler tabi.

bendede dr hamileleikten şüphelendiğinden progesteron hormanıma baktı kandan bakılıyo yumurtalıkların sağlamlığına,düşük tehlikesi olur olmadığına bakacaklar daha yeni olduğumdan şimdilik bunu istedi.

ben hamilelik öncesi check up yaptırmıştım.safra kesemde taş çıkmıştı.kadın doğum doktoru önce ameliyat ol sonra bebek demişti.aralık ayında ameliyat oldum. şimdi tedaviye başladık.
bence sadece kan tahlili değil tüm vucut taramadan geçmeli. meme usg filan çekildi. smear testi yaptırmıştım.çok şükür başka bişey çıkmadı. safra kesemdeki taşlar farkına varılmadan hamile kalsaydım.doğumdan hemen sonra ameliyata alınabilirdim.çünkü hamilelik ilerletiyormuş bunu.öyle olan çok kişi varmış araştırınca buldum.

Back
X