Gebelik öncesi rahim operasyonu gecirenlerde erken dogum riski

itirazediyorumhakimbey

Avkat Hanım 💼
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2019
677
870
Merhaba 24+3 haftalik hamileyim. Gebelikten önce rahim perdesinden olayi histeroskopi operasyonu geçirdim. Doktorum "rahim operasyonu geçirenlerde erken dogum riski bi tik fazla oluyor. O sebeple 28.haftadan itibaren bebek icin akciger gelistirme ignesi vuracagiz" dedi. Biraz çekindim açıkçası hic beklemiyordum çünkü. Var mıdır aramızda rahim operasyonu gecirdikten sonra hamile kalan? Size doktor böyle bir sey dedi mi? Bilgisi olanlar paylasirsa sevinirim :)

Evet 6.haftada benim de kanamam olmuştu ben de 12.haftaya kadar hep istirahat ettim. Su an 35 haftalik olduk bile cok şükür:)
Benimde 27 haftalık bı kaybim var perdeden dolayı hamileyken fark edildi bende aldıracam perdeyi perde ameliyatın dan nekadar zaman sonra hamile kaldınız ve hamileyken serklaj yapıldı mı hamilelikte nelere dikkate diyorsunuz hakkınızı helal edin çok soru sordum Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Doktor 2 ay korunun yeter dedi. 2 ay korunduk 1 ay denemedik. Operasyondan sonra 3.ay hamile kaldim. Serklaj falan yapilmadi. Cok rahat bi hamilelik geciriyorum ne gezmem de ne cinsel ilişkide hic bi sey de bana zorluk çıkarmadı doktor da yasak koymadi. Sadece erken doğum olabilir belki diye 28.haftada akciger geliştirme ignesi yapıldı ama erken de dogmadi cok şükür:)
Kaybin icin de cok cok üzgünüm Allah tez zamanda yine nasip etsin insallah
Operasyondan da korkma cok rahat geçti benim
İstediğini sorabilirsin

Sağol canım çok korkuyorum bir daha olacak diye doktor araştırıyorum cuma günü rahim filmi çekilecek perdenin boyutuna ayrıntılı bakılacak doktora karar veremiyorum senin doktorun kimdi , benim bı erken doğum oldu serklaj yapıldı diye ikincide de yapılacak diyorlar 12 haftada yapılacakmış önlem amaçlı daha oralara çok var ilk onceligim rahim filmi çekmek ve iyi bir doktor bulmak , senin ameliyattan sonra sipiral taktılar mi yapışma olmasın diye birde doktorun ismini ve ameliyat ücretini söyleye bilirmisin . Kasimda ameliyat olucam bir an önce karar vermem lazim

Denizli'de Özel Sağlık Hastanesinde Yunus Aydin'a ameliyat oldum. 2018 kasimda 1500 tl idi ücret. Cok iyi ve sifir agrisiz geçti. Ve spiral falan takilmadi yapisma da olmadi. 2 ay rahim iyice iyileşsin diye korunduk sonra hamile kaldim :)

Ben tesadüfen evlenmeden önce öğrendiğim icin evlenip cocuk dusundugumde hic deneme yapmadan gidip direk operasyonumu oldum. Cok şükür dusuk ya da erken doğum hikayem olmadi o yuzden
Bu hamileligimde rahat gecti sadece ilk 3 ay dikkatli davrandım o kadar

Benimde filim çekildi perde kesinleşti aldirmam lazım biraz uzun da dediler doktora tek seferde alabilirmisiniz dediğimde bakicaz inşallah dedi

Benimde filim çekildi perde kesinleşti aldirmam lazım biraz uzun da dediler doktora tek seferde alabilirmisiniz dediğimde bakicaz inşallah dedi
Bence doktor cok önemli. Ben birkac doktora gittim bana da hep rahim filminden vs bahsedildi ama bu ameliyat oldugum doktora geldim 3 boyutlu ultrasonla bakti ve rahim filminin cok doğru bi yöntem olmadığını söyledi. Film ile sadece icini gorursun etrafını goremezsin en mantikli olan 3 boyutlu ultrasondur dedi. Derinligini de ölçtü. Beklediğinden daha derin olduğunu soyledi ama sıfıra sıfır tirasladim tekrarlamaz dedi. Hic agrim olmadi 2 saat sonra yuruyerek evime geldim. Doktorunu iyi sec :)

Bende doktor konusunda güvenemiyorum ameliyat olucam sonra tekrar rahim filmine bakacak varsa tekrar yapılacak ben 1 senede doğum da serklaj rahim filminde 3 . Kez anestezi aldım bu amelyatida olucam çok kötü bı hamillelik geçirdim kanamalardan dolayı iyiki erken fark edilmiş kimseye güvenemiyorum tekseferde alabileceğini sonrasinda rahim filmi çekmeden alaya bilecek doktor çok önemli inşallah bulurum az bı zamanım kaldı ameliyat için senin de inşallah hamillegin ve doğumun çok güzel geçer ameliyat konusunda umut oldun bana teşekkür ederim

Senin de her sey gonlunce olsun insallah simdiden gecmis olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…