Gebeliğe Hazırlık Gebelik öncesi genel doktor değerlendirmesi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

ispinoza

Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2020
188
81
18
Merhabalar ben 28 yaşındayım 2 senelik evliyim 4 5 aydır eşimle bebek istiyoruz. Bu işe başlamadan önce kadın doğumda herhangi bir doktora göründüm smirr testi yaptı inceledi ama üzerinde pek durmadı gibi hissettim. Yumurtlama günlerini değerlendir sorun yok kist var ama her kadında olabilecek kistler dedi. Şimdi bazı arkadaşlar daha 4 ay olmuş ne doktoru diye çıkışıyor bana ama buna katılmıyorum çünkü eğer öngörülebilir bir problem varsa(miyom, kist, enfeksyon vs. ) ve halledilebilirse her ay yeniden yeniden umut edip hayal kırıklığı yaşamam beni psikolojik olarak çok yorar. Son 2 aydır sistit idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum yumurtlama dönemimde bu bile engel olabiliyordur belki de..

Size sormak istediğim şey şu ki böyle ön değerlendirmelerde başka ne gibi tahlil ve tetkikler yapılmalı. Hiç hormon testi ya da kan testi yapmadım yapılmadı. Yapmalı mıyım?
Gerekirse eşim de görünür. Tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

Evwt yapturmalısın cunku tedavileri de uzun süreç bu ay olur su ay olur diye diye zaman geciyor

Merhaba oncelikle bence doktorunu degistir, 2 yildir evliyim bebek düşünüyoruz de o zaten direk kan hormon vs isteyecektir. Bende bir yil bitti gittim direk hormon vs istedi ama adetin ilk uc gununden birinde git. Ben oyle yaptım, adet olunca geldim direk dedim. Sende oyle yapabilirsin insallah Allah guzel haberi bir an once aldirir sana darisi benim gibi isteyen herkese insallah

Hayırlı akşamlar canım bende 27 yasindayım eşimle bebek düşünüyorduk korunmayı bıraktıktan sonra 3 ay olmayınca doktora gittim özel bi hastanede doktor bana büsürü test hsg fln istedi ne dedıyse yaptırdım sonra eşimde tahlıl verdı cok şükür bi sorun cıkmadı sonra bana klomen fitil gibi ilac catlatma ignesi uyguladı 2 ay cocuk olmadı ama bi dengem bozuldu gibi hissettım 3 ay klomene baslamıstık ki tesadüfen bi arkadasımla konustum bana başka doktor önerdı arastırdım baya tabi baktım olumsuz bi yorum yok doktor hakkımda ına gittim ve bana cok fazla gereksız test yapıldını en az 1 yıl korunmasız ilişkiden sonra tedavı gerektını ve fazla doz ilaclardan kist olustunu söyledı ve cok kızdı oyuzden doktorunu iyi arastır kuzum ben doktor kurbanı oldum sen olma

Adet döneminde mi gitmek gerekiyor? Şuan o dönemdeyim bitsin de gideyim diyordum

Evet iyi doktor bulmak gerçekten güç alanında iyi olduğu kadar insanın içini rahatlatması da önemli para verip olduğum muayenede soru sormaya çekiniyor insan bazen. Öyle hissettiriyolar Başka hastayı aldı o giyinirken benim raporalara baktı iyi iyi deyip gönderdi

Arastır öle git kuzum sen doktora ben magdır oldum sen olma ama acelede etme bıraz daha bekle derim

Tabi ki de kan testi yapılmalı özellikle FSH ve lh degerleri birbiriyle kıyaslanması sonra prolaktine bakilmeli aynı zamanda enfeksiyonun varsa gitmesi için doktor fitil ve ya ilaç vermeli çünkü enfeksiyonda hamile kalmayı etkiliyebilir.

Adetin 2. veya 3. günü gidip LH, E2, PROLAKTİN, PROGESTERON, TSH, T3, T4, FSH yaptırabilirsin. Bir de genel kan testi yaptır. Bunları sağlık ocağı bile yapıyor, illa özele gitmen veya devlette randevu beklemen gerekmez. Sonuçların çıkınca kadın doğum doktoruna gösterirsin. Özelde bu testler 200 TL'yi geçer.

Çok çok teşekkür peki bu testlerin hepsini ayrı ayrı mı diueceğim hormon testi adı altında hepsinr bakmıyorlar mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…