• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik öncesi folik asit kullanımı

Beyasmelek

sağlıkla gel canım yavrum...
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2013
336
367
88
Merhaba arkadaşlar bnm doktorum baya iyi bi doktor prof kadın ve kadın doğumcularda 2 görüş var hamilelik öncesi bi grup folik asit veriyo bi grup vermiyor dedi ben vermiyorum daha sonra başlatıyorum dedi ben yinede alıcam hocam dedim folik plus aldım 3 tane içilicek sanırım ben hern 1 tane yemek sonrası içiyorum gebelik öncesi yeterli midir

Ben folbiol kullanıyorum günde bir tane. 2012 ocaktan beri içiyorum.
Günde 3 tane yerine bunu deneyebilirsiniz. İnsan unutabiliyor zaman zaman.

Benim doktorum bebek düşünmeye başladığın zaman folik asit almaya başla demişti

Benim doktorum bebek düşünmeye başladığın zaman folik asit almaya başla demişti

Merhaba arkadaşlar bnm doktorum baya iyi bi doktor prof kadın ve kadın doğumcularda 2 görüş var hamilelik öncesi bi grup folik asit veriyo bi grup vermiyor dedi ben vermiyorum daha sonra başlatıyorum dedi ben yinede alıcam hocam dedim folik plus aldım 3 tane içilicek sanırım ben hern 1 tane yemek sonrası içiyorum gebelik öncesi yeterli midir

mrb arkadaşım folik asit vücuda zarar verebilecek bir ilaç değil b grubundan bir vitamin. aynı vitamini proteinden yani hayvansal gıdalardanda alabiliryorsun. doğumdan önce başlamanın senin için bir zararı yok ama sen yinede günde bir adetten fazla alma bence. senin vücudunun vitamini için yoksa hamile kalmaya yardımcı bir ilaç değil. normal bir insan da kullanabilir. ama hamilelerin protein eksiklikleri olduğundan bu vitamini kendi bünyeleri için almaları gerekiyor.

Bende hamis olmadan once basladim ve 11.haftamda biraktim. Folik asit gunde 400mg gecmemeli.

Back