Merhaba hanımlar eşimle birlikte bebeğimizin olmasını çok istiyoruz buğün bi eczacı arkadaşla konuştum gebe kalabilmem için bana folik asit önerdi hamile kalmadan 4 hafta onceden içmeye başlamam gerektiğini ve hamileykende folik asit kullanıldığını soyledi aranızda gebe kalmadan önce kullananlar varmı acaba ???
folik asitin bildigim kadariyla gebe kalmaya etkisi yok cnm folik asiti banada dr bende 2.5 aydir iciyorum ama o daha cok kadin vucudunu annelige hazirlayan ve gebelik oldugunda cocugun bi takim hastaliklardan korunmasini saglayan bi vitamin
Merhaba hanımlar eşimle birlikte bebeğimizin olmasını çok istiyoruz buğün bi eczacı arkadaşla konuştum gebe kalabilmem için bana folik asit önerdi hamile kalmadan 4 hafta onceden içmeye başlamam gerektiğini ve hamileykende folik asit kullanıldığını soyledi aranızda gebe kalmadan önce kullananlar varmı acaba ???
aynen canım aynı hapı bende kullanıyorum 12. haftamdayım. gebe kalmadan 1 ay önce başlamıştım. hiç bir zararı yok aksine bebeğin için faydalı birşey ama hamile kalmanı sağlamaz bu yanlış bi cümle olmuş içinde bebeğin için gerekli olan seni sorunsuz bir gebeliğe hazırlamak için kalsiyum ve d vitamini takviyesi var.hemen bşla ve hiç aksatma :) umarım en kısa sürede sağlıkla istediğine kavuşursun :)
canım gebe kalmaya bir etkisi yok folik asidin. ama ne zaman gebe kalacağın belli olmadığı için depoların dolması gerek. önceden başlatmalarının sebebi bu. bebekteki bel, beyin açıklığı, yarık dudak... gibi anomalileri önlüyor folik asit. gebelik öncesi ve gebeliğin 3-4 ayında kullanılıyor. özellikle bebğin gelişimindeki ilk 3 haftada alınması gerek.
Biraz zaman gecmiş ama şuanda bende aynı ilactan kullanıyorum 1 senelik evliyim 3. Ayımda hamile kalmistim kimyasalla sonuçlanınca.. Tekrar denemeye başladk esimle birlikte çok istiyoruz. Ecz sordugumda günde 1 tane iç diyo prospektüsünde günde toplam 3 tane diyo siz kaç tane içtiniz acaba günde