Gebeliğe Hazırlık Gebelik öncesi adet düzensizliği

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Nazenin34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2020
6
2
29
Merhaba. 3 aydir bebek istiyoruz. Önceden adetlerim çok düzenliydi korunmayı bıraktığımizdan beri 1 hafta/10gün erken adet olmaya başladım ve her zaman 7 gün süren adetim 10 güne yakın sürüyor. 6 ay önce doğum kontrol haplarını bıraktım 3ay Baska sekilde korunduk. Kimi rahmin kendini gebeliğe hazırladığını o yüzden düzenimin bozulduğunu söylüyor dogru mu acaba bu durumu yasan var mı 🤔

Allah gonlunuze gore versin. En kisa zamanda hamile kalip, sag salim kucaginiza alin ins.
Ama madem kararlisiniz, bi jinekologa gorunun, kan/hormon/vitamin tahlillerinizi yaptiri. Disciye gorunun. Vucudunuz kendini hazirlasin. Hem varsa bi problem onceden, onlem alabilin die soluyorum.

Hem dogru soluyorlar hem de stres etkileyebiliyor o duzeni. Erken gelmis sizin ama gec de gelebilir. Beynen, acaba bu ay hamile miyim sorusu oluyor kafada hep. Herhangi basit bi adet belirtisini bile, hamilelik mi die geciriyoruz aklimizdan cunku. Ben 10 gun geciktigimi bilirim. Ya da midemin bulandigini fln, hamile olmadigim zmanda bile. Normal bu tarz seyler o yuzden.
Allah yardimciniz olsun. Keyifli bi hamilelik gecirin.

Merhaba. 3 aydir bebek istiyoruz. Önceden adetlerim çok düzenliydi korunmayı bıraktığımizdan beri 1 hafta/10gün erken adet olmaya başladım ve her zaman 7 gün süren adetim 10 güne yakın sürüyor. 6 ay önce doğum kontrol haplarını bıraktım 3ay Baska sekilde korunduk. Kimi rahmin kendini gebeliğe hazırladığını o yüzden düzenimin bozulduğunu söylüyor dogru mu acaba bu durumu yasan var mı 🤔
o da olabilir bizimkiler mesala adet düzensiz olunca bebek yer ariyir derler 🤷

Yok bende öyleydi 2.yi düşünüyorum istediğim aydan beri düzensiz ve hamile kaldım kimyasal gebelik oldu 🤦

Benim büyüklerim de hep söylüyor bunu anneannem teyzem felan. Geçen ay 9 gün geciktim bende hamile kalabilirsin bu ara demislerdi. Öyle oluyormus dediklerine göre vardır bi bildikleri:)

X