• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebelik kesin mi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Annelikheyecani

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2020
175
79
13
34
Merhaba benim erken gebelik testim pozitif çıkmıştı. Ben kan vermedim henüz salgından dolayı.
kimyasal gebelikse nasıl anlaşılır?
kan testi vermeye gidersem iki gün mü vermem gerekecek 1 kere kan versem anlaşılır mı gebelik

Merhaba eger kanda degerin yüksek çıkarsa tekrar etirmez doktor ben tahlil yaptırmıştım 212 gibi bi degerdi doktorum tekrar istemedi 15 gün sonra keseyi görmeye çağırdı . Adetim 3 gün gecmisti evde iki test yapmıştım ben ikiside çift cizgiydi sabah kan vermeye gittim hemen.

Merhaba eger kanda degerin yüksek çıkarsa tekrar etirmez doktor ben tahlil yaptırmıştım 212 gibi bi degerdi doktorum tekrar istemedi 15 gün sonra keseyi görmeye çağırdı . Adetim 3 gün gecmisti evde iki test yapmıştım ben ikiside çift cizgiydi sabah kan vermeye gittim hemen.
Anladım canım kese ile kalp atışı aynı anda mı görülüyor. Ben hala inanamıyorum hamıle olduğuma

Ben ilk keseyi gördüm 1 hafta sonra bebegi gördük ama kalbi zayıg atıyor dedi net degil dedi doktor 4 gün sonra gittim kalbi durmuştu canım

Merhaba benim erken gebelik testim pozitif çıkmıştı. Ben kan vermedim henüz salgından dolayı.
kimyasal gebelikse nasıl anlaşılır?
kan testi vermeye gidersem iki gün mü vermem gerekecek 1 kere kan versem anlaşılır mı gebelik
Arkadasim seninle hemen hemen ayni durumdayız ben de dun öğrendim idrar testinde yarın kan vermeye gidicem bakalim aynı tedirginlikleri yaşıyoruz emin ol rabbim korktugumuza ugratmasin inşallah

Dr en güzelini söylemiş.
Kanama gibi bir durum olmadığı sürece 7.haftayı bekleyin.
Kalp atışı duyulmadan hamilelik var denmiyor tam olarak.
Sabırla bekleyin derim.
Hayırlı olsun.

6. Hafta da kalbi durdu benim bebegin
Üzüldüm...
Benim de olmuştu iki kez 6 ve 8. haftalarda...
Kalp atışı duyulmadan kanda betahcg değerlendirilmesi gebeliğin sağlıklı devam ediyor olduğunun garantisi değil yani.
Boşuna kan vermeye gerek yok.
(kanama vs ekstrem bir durum olmadığı sürece) 6.hafta bitip 7.haftaya girince Dr kontrolü en az stresli olanı.

Üzüldüm...
Kalp atışı duyulmadan kanda betahcg değerlendirilmesi gebeliğin sağlıklı devam ediyor olduğunun garantisi değil yani.
(kanama vs ekstrem bir durum olmadığı sürece) 6.hafta bitip 7.haftaya girince Dr kontrolü en az stresli olanı.
Kesinlikle öyle...Beta hcg düzgün arttığı halde benim gebeliğim sağlıklı ilerlememiş ve maalesef sonu kötü bitti. Insallah Allah nasip ederse ben de 7. haftama kadar bekleyip gideceğim kalp atışı için

Üzüldüm...
[/QUOTE]
Teşekkür ederim sizede çok gecmis olsun hayırlısı olsun hakkımızda[/QUOTE]

Üzüldüm...
Teşekkür ederim sizede çok gecmis olsun hayırlısı olsun hakkımızda[/QUOTE]
[/QUOTE]
Benim şimdi 3 kuzum var ;)
Hayırlısıyla darısı başınıza 🥰

Pozitif test sonucu alınca hemen bhgc ölçtürmenize gerek yok, hele de testi regl tarihinden önce yaptıysanız. Ben pozitifi görünce doktoruma mesaj attım 1 hafta sonra gel dedi. O güne kadar kan filan vermedim. Aşırı şiddetli ağrı veya kanama olmadığı sürece kontrole gerek yok. 5. hafta bitince kese göründü, 7. hafta bitince kalp atışı duyuldu. İki kontrol ve 1 kan testiyle (aslında kese göründüğü için gerek bile yoktu, sırf ikiz olma ihtimaline istinaden istedi doktor) o süreç bitmiş oldu.

Back