• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik kaygısı ella

zgendr

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Mart 2024
140
20
13
25
Kızlar merhaba son adet tarihim 25 i. Kendimi gebeliğe hazır hissetmediğim ve ilki düşük olduğu için korunuyordum kondom yırtılmış. Hemen ella kullandım max bi saat içinde. Evliyim eşim çocuk istemememden çok şikayetçi ama kimse bana neden diye sormuyor. Şuanda işsizim kendi mesleğim dışında başka bişeye merak saldım onunla ilgili kurslara gidiyorum şuan böyle bir sorumluluk alamayacak gibi düşünüyorum çok korkuyorum yaşam tarzım kendim değişecek bebek olursa. Ella yumurtlama olduysa buna engel olur mu bilmiyorum ama nen çok kötüyüm

Kızlar merhaba son adet tarihim 25 i. Kendimi gebeliğe hazır hissetmediğim ve ilki düşük olduğu için korunuyordum kondom yırtılmış. Hemen ella kullandım max bi saat içinde. Evliyim eşim çocuk istemememden çok şikayetçi ama kimse bana neden diye sormuyor. Şuanda işsizim kendi mesleğim dışında başka bişeye merak saldım onunla ilgili kurslara gidiyorum şuan böyle bir sorumluluk alamayacak gibi düşünüyorum çok korkuyorum yaşam tarzım kendim değişecek bebek olursa. Ella yumurtlama olduysa buna engel olur mu bilmiyorum ama nen çok kötüyüm
Öncelikle kaybın için üzgünüm canım. İlk gebeliğinde olumsuz bir deneyim yaşamak seni hayal kırıklığına uğratmış. Psikolojik olarak hazır hissetmeden hamilelik fikrini ertelemenin doğru olduğunu düşünüyorum. Eşinin bu konuda anlayışlı olmasını iste ve hissettiklerini açıkça kendisine anlat umarım seninle empati yapabilir. Ama bence kendinde şunu da sorgulayabilirsin diye düşünüyorum. Acaba bebek istemiyor musun yoksa tekrar düşük yapma gibi kötü şeyler yaşamaktan mı korkuyorsun ? Umarım haddimi aşmamışımdır. Ella konusundaysa hiç endişelenme koruyuculuğu yüksek bi ilaç yani o ilişkide. hamile kalmamışsındır. Ellayı da yılda 1-2 kereden fazla kullanmamanı öneririm çünkü hormonlar üzerinde olumsuz etkileri var. Onun yerine doğum kontrol hapı kullanabilirsin

Merhabalar ben hemşireyim ellanın 3 gün koruyculuğu var bu hapı ilişkiden sonra ki gün dahi alsan hapın koruyculuğu var içerdeki spermleri öldürüyor bu arada üzüldüm keşke böyle bir olay yaşamasaydın canım

Yorumlarınız için teşekkür ederim kızlar. Umarım bir an önce bu korkumu yenebilirim . Terapide alıyorum ufak doz antidepresanda içiyorum. Yumurtlama günümün tahmini yapamıyorum çünkü adetim düşükten sonra bir seneye yakındır düzensiz bazen erken bazen geç. Şuan evde olduğum bir işim olmadığı için hamilelikte kafamı dağıtacağım en azından bi hobim olana kadar düşünmüyorum ama istiyorum bazen çokta istiyorum. Umarım ella bu seferlik beni korur. Yumurtlama testide yapacaktım aslında ama nöbetçi eczanede yokmuş direk ella kullandım.

Kızlar ben sabah erken saatlerde elladan sonra bi ovulasyon testide yaptım negatif çıktı silik bile çıkmadı. Adetim düzensiz zaten bu düşükten sonra. Bazen erken bazen geç. Sadece ovulasyonda olduğumu düşündüren vajen akıntıda artıştı ama genellikle zaten oluyor şeffaf akıntı biliyorsunuz. Bu ella içtiğim anda göğüslerde şişlik ve mide bulantısı yaptı. Psikolog görüşmem var umarım herşey yoluna girer

Back
X