gebelik kaşıntısı mı ? yoksa uyuz mu ?

Yalnizkus3108

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2020
173
79
Arkadaşlar başına böyle birşey gelen varmı ya ben 35+3 haftalık gebeyim . Önceden yine ara ara bacaklarım kaşınıyordu işte biraz kilo alımı biraz kuruluktan. Ama bu sefer karnımdaki çatlaklar kıpkırımızı oldu kaşınıyor soğuk kompresle falan rahatlıyorum ama birde göğüs omuz bacak ve kollarda kaşıntılar başladı gece çok bariz bi fark yok ama kaşıdığım yerler sonra pütür pütür oluyor . Uyuzmu yoksa gebelikten kaynaklı mı bu kaşıntılar acaba ? 4 gün önce doktora gittim tahlillerde sorun yoktu o zmaan bu kadar kaşıntı şikayetimde yoktu safra kesesinde falam sıkıntı yoktur ama bu kaşıntılar neden ?

Arkadaşlar başına böyle birşey gelen varmı ya ben 35+3 haftalık gebeyim . Önceden yine ara ara bacaklarım kaşınıyordu işte biraz kilo alımı biraz kuruluktan. Ama bu sefer karnımdaki çatlaklar kıpkırımızı oldu kaşınıyor soğuk kompresle falan rahatlıyorum ama birde göğüs omuz bacak ve kollarda kaşıntılar başladı gece çok bariz bi fark yok ama kaşıdığım yerler sonra pütür pütür oluyor . Uyuzmu yoksa gebelikten kaynaklı mı bu kaşıntılar acaba ? 4 gün önce doktora gittim tahlillerde sorun yoktu o zmaan bu kadar kaşıntı şikayetimde yoktu safra kesesinde falam sıkıntı yoktur ama bu kaşıntılar neden ?
Çatladığı için kaşınıyordur bence bol bol krem yağ kullanmalısın kuru kalma hiç

Çatladığı için kaşınıyordur bence bol bol krem yağ kullanmalısın kuru kalma hiç
krem ve yağ kullanıyorum da yinede kaşınıyor gebelik alerjisi diye bişey varmış aynı uyuza benzer özellikleri var ama ayırt edilir birşeyde yok.ki bende korkuyorum evdekilerede bişey geçerse diye anlamadım gitti sağlık ocağına gideceğim pazartesi inşallah ama drlar da hemen uyuz falan diyip gönderiyor bide hamileyim ya o sebeptende ilaç kullanmaya çekiniyorum öyle bişey ki diş ağrısı kaşıntı vs hep üstüste geldi biran önce doğursam diyorum bazen ağlıyorum o derece

Sakın ihmal etme kolestaz da olanilirsin ki gebelikte çok tehlikeli bence bir an önce doktoruna başvur karaciğer değerlerine baktır kolestasız bebeğe zararı oluyor çünkü ablam yaşadı ordan biliyorum kolestaz çıktı ilaçla tedavi oldu deli gibi kaşınırdı ya

krem ve yağ kullanıyorum da yinede kaşınıyor gebelik alerjisi diye bişey varmış aynı uyuza benzer özellikleri var ama ayırt edilir birşeyde yok.ki bende korkuyorum evdekilerede bişey geçerse diye anlamadım gitti sağlık ocağına gideceğim pazartesi inşallah ama drlar da hemen uyuz falan diyip gönderiyor bide hamileyim ya o sebeptende ilaç kullanmaya çekiniyorum öyle bişey ki diş ağrısı kaşıntı vs hep üstüste geldi biran önce doğursam diyorum bazen ağlıyorum o derece
Kendi kadın doğum doktorunla görüş ilaç kullanmaktan da çokta çekinmemek lazım nasıl çürük diş bebeğe daha zatarlı morfinden bunun gibi düşünmek lazım.. benim de çok büyük mide problemlerim var yanma sürekli istifra kan kusuyordum artık lansör kullanmaya başladım mecbur ilaç olayına öyle bakma doktorun zaten sana en en en uygun olanını veriyor

Sakın ihmal etme kolestaz da olanilirsin ki gebelikte çok tehlikeli bence bir an önce doktoruna başvur karaciğer değerlerine baktır kolestasız bebeğe zararı oluyor çünkü ablam yaşadı ordan biliyorum kolestaz çıktı ilaçla tedavi oldu deli gibi kaşınırdı ya
4 gün önce.doktora gittiğimde tüm tahlillerim yapıldı karaciğer testlerim işte alt ast falan hepsi normal zaten anormallik olsa doktorumda söylerdi ama bidaha 10 gün sonra gidicem dahamı erken gitsem acaba anlayamadım valla uyuz olmaktan daha çok korkuyorum valla inşallah normaldir

4 gün önce.doktora gittiğimde tüm tahlillerim yapıldı karaciğer testlerim işte alt ast falan hepsi normal zaten anormallik olsa doktorumda söylerdi ama bidaha 10 gün sonra gidicem dahamı erken gitsem acaba anlayamadım valla uyuz olmaktan daha çok korkuyorum valla
Safra asitlerine de bakıyorlar galiba kolestazda.. uyuzdan bende çok korkuyorum ilaçlada kolay kolay geçmiyor çünkü inşallah hiçbiri hiçbir şey yoktur

Arkadaşlar başına böyle birşey gelen varmı ya ben 35+3 haftalık gebeyim . Önceden yine ara ara bacaklarım kaşınıyordu işte biraz kilo alımı biraz kuruluktan. Ama bu sefer karnımdaki çatlaklar kıpkırımızı oldu kaşınıyor soğuk kompresle falan rahatlıyorum ama birde göğüs omuz bacak ve kollarda kaşıntılar başladı gece çok bariz bi fark yok ama kaşıdığım yerler sonra pütür pütür oluyor . Uyuzmu yoksa gebelikten kaynaklı mı bu kaşıntılar acaba ? 4 gün önce doktora gittim tahlillerde sorun yoktu o zmaan bu kadar kaşıntı şikayetimde yoktu safra kesesinde falam sıkıntı yoktur ama bu kaşıntılar neden
Safra asitlerine de bakıyorlar galiba kolestazda.. uyuzdan bende çok korkuyorum ilaçlada kolay kolay geçmiyor çünkü inşallah hiçbiri hiçbir şey yoktur

Bende aynı durumu yaşadım doğumuma 2 hafta kala uyuz teşhısı konuldu bebeğim suan 48 günlük ve hala aynıyız geçmek bılmıyor ne yapacaz onu da bilmiyoruz bana da gebelik alerjısı denıldı ama degılmıs kan tahlılı yaptılar onda temız çıktı en son cıldıyeye gonderdıler orda da uyuz olduğumu öğrendim hala da kaşınıyorum deli gıbı karışım kullandım metrın kullandım ama boş

Bende aynı durumu yaşadım doğumuma 2 hafta kala uyuz teşhısı konuldu bebeğim suan 48 günlük ve hala aynıyız geçmek bılmıyor ne yapacaz onu da bilmiyoruz bana da gebelik alerjısı denıldı ama degılmıs kan tahlılı yaptılar onda temız çıktı en son cıldıyeye gonderdıler orda da uyuz olduğumu öğrendim hala da kaşınıyorum deli gıbı karışım kullandım metrın kullandım ama boş
Merhaba nasıl hala bitmedi ? Yani 3 gün krem üstünden tam 7 hün geçimce bi 3 gün daha yapmadınız mı? Acaba sizden geçiyor sonra tekrar mı bulaşıyor. Bebeğinize bulaşto mı

Gebelik kolezrazisi olabilir. Benim de bu haftalarda olmuştu. Gebelik kaşıntısı. Herhangi bir tedavisi yok. Karaciğere bağlı olusurmus hemen doktorunuza bildirin bu konuyu. Takip gerektiriyo çünkü. Bebek ölümlerine kadae gidiyor Allah muhafaza etsin. Ben bu yüzden ,37. Hafta da doğum etmiştim mecburi

Bende de oldu. Korkma gebelik ürtikeri bu bebek doğuncada hemen geçmiyor. Hormonların beta hcg etkisiyle oluyor benim doğumdan sonra 40 güne yakın geçti korkma uyuz değilsin. Ama kolektazına baktırdın mı ? Benim safra için bakmışlardı. Onda bir şey çıkmadıysa ve kaşıyıp kaşıyıp kormızı kabarcık oluyor ürtikersin ve bu 35. Hafta itibariyle çıkıyor

X