• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebelik için tedavi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

denizzz5900

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2020
694
240
23
23
Merhaba kızlarrrr ben kadın doğum doktoruna gittim 1 senedir gebelik olmadığı için falan oda tahlillerimi yaptı tedavi uygulayacağını söyle sonra tahlillerimde hepatit b çıktı enfeksiyona görün dedi gittim ama hepatit C dedi pozitif çıktı oda tahlil falan yaptı tedavi uygulanandıgını ve 2 ay tedavi süreci var dedi tahlil falan yaptı ben tahlillerimi almaya gittim biri çıkmamıştı sonra kadın doguma gittim gene sordu ne oldu diye tedavi uygulayacaklarmı dedi bende evet dedim sonra gene gittim enfeksiyon doktoruna tahlil için gerek olmasını söyledi tedaviye bende tekrar gidicem kadın doguma tedavi gerekmediğini söyledi doktor diycem kadın doğum doktoru bana tedavi uygulayacaktı ama diğer tedaviyi olucam diye tedavi uygulamadı onun tedavisini ol öyle gel dedi bende gidicem tekrar söyliycem lafın kısası ne zaman gitmeliyim farkeder mi ne zaman gitmem adet zamanı falan mı gitmem lazım kusura bakmayın kısa ve öz yazacaktım ama uzun oldu😂😂

Hepatit C virüsü taşırken tedavi olmayıp, doktordan da bunu saklayıp hamile kalmak için tedaviye başlayacaksınız doğru mu anladım ben?

Hepatit C virüsü taşırken tedavi olmayıp, doktordan da bunu saklayıp hamile kalmak için tedaviye başlayacaksınız doğru mu anladım ben?
Hayır hayır öyle değil 😅 ben gittim doktora ama tedavi gerekmiyor dedi hepatit C için bende tekrar kadın doğum doktoruna gitmek istiyorum o ertelediği tedavi için

Hayır hayır öyle değil 😅 ben gittim doktora ama tedavi gerekmiyor dedi hepatit C için bende tekrar kadın doğum doktoruna gitmek istiyorum o ertelediği tedavi için
Anladım şimdi karışık yazmışsınız da. O zaman adetliyken gidin

Bilemedim şimdi ya acaba klomen falanmı vercek mecburmu adetliyken gitmek peki
Yani evet bi bakıma. Daha önce gitmediniz mi hiç hormonlarınıza falan bakılmadı mı? Klomen de vericekse ve evet yine adetliyken gidersiniz kistiniz vs varmı diye ultrasonla bakılır.

Yani evet bi bakıma. Daha önce gitmediniz mi hiç hormonlarınıza falan bakılmadı mı? Klomen de vericekse ve evet yine adetliyken gidersiniz kistiniz vs varmı diye ultrasonla bakılır.
Bakıldı herşeyime bide adetin 3.günü çağırdı baktı tekrar ultrasonla istiyormusun tedaviyi dedi evet istiyorum dedim diğerinin tedavisi olacağımı duyunca erteledi ama gerek yokmuş tedavi olmama sonra ögrendim onu

Bakıldı herşeyime bide adetin 3.günü çağırdı baktı tekrar ultrasonla istiyormusun tedaviyi dedi evet istiyorum dedim diğerinin tedavisi olacağımı duyunca erteledi ama gerek yokmuş tedavi olmama sonra ögrendim onu
Yani herhangi bi gün gidin o zaman ama zaten tedavi süreci her türlü bi sonraki adetinizle birlikte başlayacak, klomen yumurta takibi vs.

Merhaba evet 3. Gün gidin aç karnına kan tahlillerinizi yapar, adetin 5. Günü de klomen yada femera verebilir yumurta geliştirici ilaçlar ( kan tahlillerinde sorun çıkmazsa tabi ) genelde 5 gün kullanılıyor ilaç. Daha sonra adet bitikten bi kaçgün sonraya gün verir yumurta takibi yapar belli bır boyuta geldiyse yumurta çatlatma iğnesi yapabilir.

Merhaba evet 3. Gün gidin aç karnına kan tahlillerinizi yapar, adetin 5. Günü de klomen yada femera verebilir yumurta geliştirici ilaçlar ( kan tahlillerinde sorun çıkmazsa tabi ) genelde 5 gün kullanılıyor ilaç. Daha sonra adet bitikten bi kaçgün sonraya gün verir yumurta takibi yapar belli bır boyuta geldiyse yumurta çatlatma iğnesi yapabilir.
Tahlillerim falan yapıldı başlayacaktı tedaviye ama erteledi yani şimdi ben gitçem bana sadece ilaç verecek dimi çünkü herşeyime baktı adetin 3. Ultrasonla falan hepsine baktı ben ilçeden gidiciem çünkü boşuna git gel yapmak istemiyorum muayene edeceğinide sanmıyorum ama belli olmaz

Tahlillerim falan yapıldı başlayacaktı tedaviye ama erteledi yani şimdi ben gitçem bana sadece ilaç verecek dimi çünkü herşeyime baktı adetin 3. Ultrasonla falan hepsine baktı ben ilçeden gidiciem çünkü boşuna git gel yapmak istemiyorum muayene edeceğinide sanmıyorum ama belli olmaz
Sağlıklı taşıyıcı diye bir durum varmış sakınca yokmuş evet bazı hastaların gebe kalmasında.Adetliyken gidersen ıyı olur 4 yada 5. Gün ilaca başlatabilir

hepatit c nasıl bir olay şimdi önceden mi geçirmişsin? Şu an hasta mısın? Anlamadım.
Sadece taşıyıcı mısın yani? Endişelenmedin mi hiç hepatit c için?

hepatit c nasıl bir olay şimdi önceden mi geçirmişsin? Şu an hasta mısın? Anlamadım.
Valla hiç bilmiyorum işte doktor hepatit b var dedi bende gittim enfeksiyon doktoruna C çıktı pozitif testler falan yapıldı şuna gerek yok dedi

Valla hiç bilmiyorum işte doktor hepatit b var dedi bende gittim enfeksiyon doktoruna C çıktı pozitif testler falan yapıldı şuna gerek yok dedi
Tahlil sonucumda tip saptanamadı diyodu

Back
X