Gebeliğe Hazırlık Gebelik için psikoloji

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bizde evlendigimizden beri korunmuyoruz 9 ay sonra hamile kaldım ve her hastalandığımda sizin gibi oturup ağlıyodum ama hamileliğim bebeğin kalp durması sonucu kürtajla sonlandı şimdi üstünden 7 ay geçmesine rağmen yine hamile kalamıyorum ve eşim doktora gitmeyi hep reddetti sonunda ikna ettim bu cumartesi gidicez çok zor bir durum ne kadar takmayalım desekte hep aklımız orda olunca çok zor oluyo rabbim yardım etsin bizlere
Başın sağ olsun canım seninki daha acı ama Allah ın vardır bi bildiği hep diyoruz bebek zamanını bekliyor diye sabredemiyoruz o çift çizginin hayalini kuruyorum her reglime bikaç gün kala ama hüsran oluyor 😔 inşallah güzel geçer doktor randevun güzel haberler alırsın :dua:

Başın sağ olsun canım seninki daha acı ama Allah ın vardır bi bildiği hep diyoruz bebek zamanını bekliyor diye sabredemiyoruz o çift çizginin hayalini kuruyorum her reglime bikaç gün kala ama hüsran oluyor 😔 inşallah güzel geçer doktor randevun güzel haberler alırsın :dua:
Inşaallah öyle olur. Gerçektende bu konuda sabretmek çok zor bu psikolojiden çıkamıyorsun. Her ay adetim yaklaştığında bu sefer takmiycam diyorum sonra birgün geçiyor o an ki umut o kadar güzel birşey ki sonrası yine hüsran başa sarıyoruz

Inşaallah öyle olur. Gerçektende bu konuda sabretmek çok zor bu psikolojiden çıkamıyorsun. Her ay adetim yaklaştığında bu sefer takmiycam diyorum sonra birgün geçiyor o an ki umut o kadar güzel birşey ki sonrası yine hüsran başa sarıyoruz
Malesef öyle canım benim bu ay hiç umudum yok reglim bugün bitti yarın yumurtlamam başlıyor ama işlerim var o yüzden reglim yaklaşırken düşünmicem acaba mı diye belki öyle öyle atarım kafamdan ama gerçekten bişeyle uğraşmak şart insan boş kaldıkça kafada kuruyor ve en küçük belirtiyi hamileliğe yoruyor

Malesef öyle canım benim bu ay hiç umudum yok reglim bugün bitti yarın yumurtlamam başlıyor ama işlerim var o yüzden reglim yaklaşırken düşünmicem acaba mı diye belki öyle öyle atarım kafamdan ama gerçekten bişeyle uğraşmak şart insan boş kaldıkça kafada kuruyor ve en küçük belirtiyi hamileliğe yoruyor
Aynen öyle çok adapte oluyoruz vücudumuzda psikolojik olarak öyle tepki veriyor

Kızlar kafanızdan atmadığınız sürece gebe kalmanız imkansıza yakın
Duanızı edin
Tedavi gerekliyse olun Allah’a Bırakın
Arkadaşlar 3 sene önce ben de böyle 9-10 ay uğraştım, bi de benim adetim deli düzensiz, bi ay 32 gün diğer ay 72 sonra 50 sonra yine 30 falan. Yumurtlama günü hayatta tutturamıyorum. Eşim ve ben sürekli iş seyahatindeyiz. Yok tutmuyor, bi de ovulasyon kitleri falan yanlış gösterdi. Atıyorum ovulasyon kiti yumurtlama dönemin diyor, bi hafta geçmiyor adet oluyorum ya da kit yumurtalama dönemin diyor ardından bi ay adet görmüyorum falan. Aklımı yiyorum deliriyorum öyle böyle değil. En son bi karar verdim, takip etmicem, sadece 35. Gün kan testi yaptırıp sonra adet söktürücü kullanıcam diye. Ve bi ay da denemeye ara verdik, bi kere fln birlikte olmuşuzdur, bi de boyun fıtığım var o dönem boynumda boyukluk acılar halindeyim. O ilk denemediğiz ay 35. Gün kan testi negatif çıkınca direk sarı kantaron hapına başladım, içiyorum geziyorum, haftasonu için almamyaya içmeye gitmişim fln cidden geziyorum yani. Sonra kan testinten tam 7 gün sonra dandik bi idrar testinde tamamen şans eseri hamile olduğumu öğrendim. Kan testinde çıkmamış ama ki çıkması gerekirken vakit olarak yani. Ve öğrendiğim gün eşimin doğumgünüydü. Sonra dedim ki bu çoxuk bu kadar adet söktürücğye düşmediyse yaşayacak çok inat çok hırslı bi yapısı olacak. Aynen de öyle oldu, şuan oğlum iki yaşında ve nasıl inatçı nasıl hırslı, kafasına birşey koyarsa yapamazsa günlerce ağlıyor. Diyeceğim o ki herşeyin bi vakti var ben buna acaip inanıyorum. Şimdi ikinciyi deniyoruz 3-4 aydır ve iş seyahatleri sebebiyle eşimle daha adet tarihi denk getiremiyoruz. Emzirme bittikten sonra 32 güne fixleyen adet döndüm bebek kararımızla saçmalamaya da başladı ve ben de 15 kişinin ikinciye gebe oldugunu duydugunu içime oturdu ama işte tam üzüleceğim bi kızıyorum kendime , çok şükşr bir oğlun var tek çocuk da kalabilir olmuyorsa kısmet değilmiş zorlama sakın sebebi vardır vucudunun bi bildiği vardır diyorum hep içimden

Valla eşimde evlnmeden önce konuşturmazdı şimdi hiç karışmıyor bana üzülüyor ama onlarada sesini çıkarmıyor zaten beni strese sokanda bu konuşsam neler varda işte sabır diyorum😔 benim reglimin 4.günü bugün iki günde erken oldum bakalım inşallah hazırlık yapıyordur seninle aynı mı gidiyorduk yanlış hatırlamıyorsam aramızda 2gün var inşallah güzel haberler alırız birbirimizden kuzum😊 iyiside kötisüde Allah tan canım O ne derse o olucak bizden ümit kesmiyor bizde Ondan inşallah olucak annem tüp bebek olur ikiz üçüz olur diyo yine Allah o raddeye getirmeden kendiliğinden olsun ya

o zaman sen susutur cnm. içinde büyüteceğine topu onlara at onlar düşünsün. ayrıca tüp bebek demek için çok çok erken. daha dur bismillah. ben 29 da oldum. normalde 30 günde bir olur. bu sefer 31 oldu. ovulasyon tarihimde 16 günde bir oluyor. sancım oluyor anlıyorum. yani ovulayonum ayın 14 diye hesapladım. regl tarihimde 28 görünüyor. sende nasıl tarihler??

Ben bunu 2 hafta önce yaptım demek ki yalnız değilmişim. Bir de insanların gebeliklerine sevinemediğim için ne kötü kadınmışım ben düye kendime kızıp üzülür oldum.
hiç öyle düşünme ben hamile kaldıklarını duyunca ağlıyordum gizli gizli ama zamanı var rabbim hepimizin kucagını dolduracak dua tek çare dua.

Evet canım gittim bende 4 yılım bitti evlilikte 1 senelik evliyken ben gittim bir problem olmadı hsg falan da çekildim eşim 3. Yılımızda gitti birşey çıkmadı geçen sene haziranda varikosel teşhisi koyuldu ameliyat oldu 9 ay oluyo ameliyat olalı hala birşey yok bizde de şuan eşim proxeed kullanıyo 1 aydır bal polen keçi boynuzu özü ve çakşır kullandırıyorum bizim ileri hareketimiz yok maalesef bu çarşamba test vericek bakalım ne olur
Sperm tahliliniz normal çıktıktan sonra mı koyuldu varikosel teşhisi

o zaman sen susutur cnm. içinde büyüteceğine topu onlara at onlar düşünsün. ayrıca tüp bebek demek için çok çok erken. daha dur bismillah. ben 29 da oldum. normalde 30 günde bir olur. bu sefer 31 oldu. ovulasyon tarihimde 16 günde bir oluyor. sancım oluyor anlıyorum. yani ovulayonum ayın 14 diye hesapladım. regl tarihimde 28 görünüyor. sende nasıl tarihler??
Kuzum benim 28 günde bir reglim hiç şaşmaz ama bu ay 2 gün erken geldi stresten belki bebek daha bekleme ben geldim dedi😊 yumurtlamamda döngünün 11. Günü başlıyor ama ben tabi ona güvenmiyorum gün aşırı yapıp riske atmıyorum ama bakalım bu ay çok fazla üstüne düşemicem he bide yumurtlama olduğu zaman kasıklarım çok ağrıyor karnım şişiyor resmen hatta yürürken bile acıyor sonra su gibi boşalıyor sonra azar azar akıntım oluyor benimkide bi değişik yazarken tuhaf geldi😊

Geçmiş olsun bizde de sorun yok tahliller bormal dediler ama 2 yıl sonda düşükle sonuçlanan bi gebeliğim oldu sadece 🙄 tekrar mı gitsek acaba
Eşimin şuan %2 ileri hareketi yeterli değil maalesef onun doktoru benden tekrardan bütün kontrollerimi yapıp sonuçlarımı istedi ama iş dolayısıyla bi gidemedim napcam bilmiyorum 😐

Siz en azından hamile kalabildiğini biliyorsunuz bende o da yok :kızgın:
Bende hamile kalanlara öyle diyordum hep en azından bi kere hamile kalmışsınız düşükte olsa ama öyle olmuyormuş. Eksik dua etmemek lazım vakti zamanı var herşeyin allah hayırlısını versin yıpratıcı bi süreç :KK43:

Bende hamile kalanlara öyle diyordum hep en azından bi kere hamile kalmışsınız düşükte olsa ama öyle olmuyormuş. Eksik dua etmemek lazım vakti zamanı var herşeyin allah hayırlısını versin yıpratıcı bi süreç :KK43:
Tabi ki çok zordur canım Allah tüm isteyenlerin yüzünü güldürsün inşallah

Bahar geldi bana buhranlar basıyooorrr ne olur artık güzel şeyler olsunnnnnnnn 🥰🙏🏻

Nasılsınız kızlar 🥰 eşim doktora gidiyor haftaya bakalım bizi neler bekliyooorrrr ümitlendim ben yine durup dururken

Back