Gebelik için doktora gitmek istiyorum ama çekiniyorum

denizzz5900

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2020
694
240
23
Merhaba arkadaşlar ben gebe kalmak İçin hastaneye gitmek istiyorum 1 senedir evliyim denedik ama olmadı doktora gidince ne demem lazım muayenede neler oluyo yardımcı olurmusunuz kusura bakmayın acemiyim

Merhaba arkadaşlar ben gebe kalmak İçin hastaneye gitmek istiyorum 1 senedir evliyim denedik ama olmadı doktora gidince ne demem lazım muayenede neler oluyo yardımcı olurmusunuz kusura bakmayın acemiyim
Merhaba canım buraya yazdıklarını doktora anlatacaksın bunda çekinecek ne var

Peki eşimle berabermi gitmem lazım eşimin nereye gitmesi lazım
Eşinle beraber git canım zaten onu dışarda bekletirler sıkıntın neyse çekinmeden doktora anlat ama regl lin üçüncü günü git en azından hormon testlerine bakar bide kist varmı yumurtalıklarına bakar daha iyi olur senin için

Adetten iki üç sonra sen kadın doğuma eşin ürolojiye tatlım

Çekinmeyin alışmış onlar artik. Bende ilk zamanlar cekinirdim şimdi her hafta muayene oluyorum neredeyse 🤷
Kadın doğum yerine direk infertilite bölümüne gidin. Bu konuda uzman olanlar onlar. Tüm tahlilleriniz yapılır. Adet ikinci gününe denk getirip giderseniz daha iyi olur. Esinizde ürologa gider sperm örneği verir. Sizin diyeceginiz bişey yok aslında 1 yıldır çocuk istiyoruz olmuyor dersiniz. Ultrasonla yumurtalarınızi sayarlar. Rahim kalınlığına bakarlar kist varmı yokmu herşey ortaya çıkar. Durumunuz ne tam anlarsınız ona göre ya yine bekletirler yada tedaviye başlarlar.

Son düzenleme:
Ah canim cekinme niye cekiniyorsun. Tup bebek ve infertilite uzmani bir doktor tercih et bizim durumumuzda en iyi teshisi onlar koyuyor. Arkadas dogru soylemis adetin 2.veya 3.gunu git normal bir gunde gitsen yine adetli isteyecek seni hormonlarina bakmak icin. Eş zamanli olarak esinde urolojiye gitmeli sperm doktor fiziki muayene ve sperm testi isteyecektir. Tum sonuclarinizla birlikte doktorun gerekli yol haritasini cizecektir. Onemli olan senin iyi bir doktora gidip vakit kaybetmemen. Unutma tup bebek uzmani. Gectim o yollardan bisey bilmiyodum cevremede soramiyodum duz jinekologlarla basladim yanlis teshisler gereksiz ilac kullanimlari vs vs derken aylarimi bosa harcadim. Sonra tavsiye ile tup bebek alaninda uzman bi doktora gittik ondada devam ettik.

Öncelikle cekinecek bir şey yok canım. Durumunuzu olduğu gibi doktoruna anlat. Herkesin dediği gibi mutlaka adetin 3. Günü git. Vajinal muayene edicektir seni yani alttan. Kan tahlili isteyecektir. Bunun için aç gitsen daha iyi ama yesen de birşey olmaz. Onun disinda adetin 21.gunu Progesteron da isteyebilir benden istemişti. Eğer şuan ona denk geliyorsa gidebilirsin. Eşin de mutlaka görünsün. Yani kadın doğum uzmanına eşinle gitmesen de olur. Ya da eşin ürologa sen olmasan da gidebilir. Onu söyleyeyim de. Ama eşin cinsel perhiz yapsın üç gün yani boşalmasını ürologa görünmeden önce spermiogram testi isteyecek çünkü. Kadın dogumcu da gemen seni folik asite başlatır. Aceleniz varsa vakit kaybetmek istemiyorsaniz mutlaka HSG olmalisin bunu da belirt. Muhtemelen sana klomen femara vb bir yumurta büyütme tedavisi uygular. İnşallah sağlıkla bebisinize kavuşursunuz🙏🌺

Öncelikle cekinecek bir şey yok canım. Durumunuzu olduğu gibi doktoruna anlat. Herkesin dediği gibi mutlaka adetin 3. Günü git. Vajinal muayene edicektir seni yani alttan. Kan tahlili isteyecektir. Bunun için aç gitsen daha iyi ama yesen de birşey olmaz. Onun disinda adetin 21.gunu Progesteron da isteyebilir benden istemişti. Eğer şuan ona denk geliyorsa gidebilirsin. Eşin de mutlaka görünsün. Yani kadın doğum uzmanına eşinle gitmesen de olur. Ya da eşin ürologa sen olmasan da gidebilir. Onu söyleyeyim de. Ama eşin cinsel perhiz yapsın üç gün yani boşalmasını ürologa görünmeden önce spermiogram testi isteyecek çünkü. Kadın dogumcu da gemen seni folik asite başlatır. Aceleniz varsa vakit kaybetmek istemiyorsaniz mutlaka HSG olmalisin bunu da belirt. Muhtemelen sana klomen femara vb bir yumurta büyütme tedavisi uygular. İnşallah sağlıkla bebisinize kavuşursunuz🙏🌺
Çok teşekkür ederim gidicem en yakın zamanda

X