• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebelik haşimato

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

maydanozca04

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2018
546
401
53
Merhaba ben en son 8 ocakta regl oldum. Ve yine o ay için de bir kereliğine mahsus ella hapı kullandım sonrasında regl olmadım. Haşimato hastası olduğum için de coronadan korksamda mecburen gittim doktora. Hani direk kadın doğuma gittim hamileliği teyit edip haşimato olduğumu da anlatıp ardından değerlerimin kontrolü için dahiliyeye gitmekti. Öyle de yaptım. Kadın doğumcum ultrasonda baktı, rahim duvarı kalınlaşmış geç döllenme olabilir dedi (bu konuyla ilgili bilgisi olan yazabilir mi) ardından kan testi yaptı beta düşükse hamile değilsin dedi. Beta 1. Daha sonra tekrar bi doktora sorduğumda bana söylediği adet olmadığın için rahim duvarının kalınlaşması normal dedi. Eğer 3 4 gün daha olmazsa tekrar test yap dedi. Bana bu durumla ilgili bilgi verir misiniz? Bu arada haşimato için de kan verdim, tiroid değerlerim bayağı bozulmuş.

Merhaba ben en son 8 ocakta regl oldum. Ve yine o ay için de bir kereliğine mahsus ella hapı kullandım sonrasında regl olmadım. Haşimato hastası olduğum için de coronadan korksamda mecburen gittim doktora. Hani direk kadın doğuma gittim hamileliği teyit edip haşimato olduğumu da anlatıp ardından değerlerimin kontrolü için dahiliyeye gitmekti. Öyle de yaptım. Kadın doğumcum ultrasonda baktı, rahim duvarı kalınlaşmış geç döllenme olabilir dedi (bu konuyla ilgili bilgisi olan yazabilir mi) ardından kan testi yaptı beta düşükse hamile değilsin dedi. Beta 1. Daha sonra tekrar bi doktora sorduğumda bana söylediği adet olmadığın için rahim duvarının kalınlaşması normal dedi. Eğer 3 4 gün daha olmazsa tekrar test yap dedi. Bana bu durumla ilgili bilgi verir misiniz? Bu arada haşimato için de kan verdim, tiroid değerlerim bayağı bozulmuş.
Normal 28 günlük adet düzeninde adetin başladığı günün 14. Günü yumurta çatlar ve döllenir, gebelik oluştuysa en erken 12 gün sonra da gebelik öğrenilir.
Bazı etmenler ile tetiklenerek (pko gibi, mevsimsel, stres vs) yumurtlama zamanı faklı olabiliyor, mesela bir tanıdığım yumurta takibi yaptığı için biliyor,normal adet olması gereken gün çatladı yumurtası ve döllendi gebe kaldı, 14 gün sonra gebelik oluştuğu öğrenildi. Buna da geç döllenme deniliyor. 30 günlük adet düzeniniz var diyelim 30. Gün yumurta çatladığında öğrenmen 44. Gün olmuş oluyor. Size göre adet 14 gün gecikti, halbuki geç yumurtlama ve geç döllenme mevcut.

Rahim her ay bebek için hazırlık yaptığından kalınlaşmaya başlıyor yumurta tutunabilsin diye, rahim kalınsa ya regl geliyor(döllenme olmamışsa) ya da gebelik oluşmuş olabilir.

Normal 28 günlük adet düzeninde adetin başladığı günün 14. Günü yumurta çatlar ve döllenir, gebelik oluştuysa en erken 12 gün sonra da gebelik öğrenilir.
Bazı etmenler ile tetiklenerek (pko gibi, mevsimsel, stres vs) yumurtlama zamanı faklı olabiliyor, mesela bir tanıdığım yumurta takibi yaptığı için biliyor,normal adet olması gereken gün çatladı yumurtası ve döllendi gebe kaldı, 14 gün sonra gebelik oluştuğu öğrenildi. Buna da geç döllenme deniliyor.

Rahim her ay bebek için hazırlık yaptığından kalınlaşmaya başlıyor yumurta tutunabilsin diye, rahim kalınsa ya regl geliyor(döllenme olmamışsa) ya da gebelik oluşmuş olabilir.
BetA 1 hani korunuyorduk beklenmşyordum ve hani bu kadar regl olmayınca da acaba diye düşünüyordum belki de tiroid hormonlarımla ilgilidir teşekkür ederim. 3 4 gün sonra test yapsam da bir şey değişmez diye düşünüyorum beta böyleyken

Değişebilir 🤷🏻‍♀️ diyelim ki geç yumurtladınız 7 gün önce falan ve bu yumurta döllendi, rahme gelip tutunma ve hcg salgılanması 8. Günden sonra görülüyor. Eğer regl olmazsanız ölçtürmenizde fayda var.

Titoid ile ilgili bir makale okumuştum, yüksek olduğunda vajina da antikor görevi görüyor spermin ilerlemesini engelliyor bu da gebe kalmamaya sebep oluyor gibi Bi şeydi. Bende de haşimato var onun için araştırmıştım. Ki kalamıyorum da zaten 🤦🏻‍♀️🙈😊

Titoid ile ilgili bir makale okumuştum, yüksek olduğunda vajina da antikor görevi görüyor spermin ilerlemesini engelliyor bu da gebe kalmamaya sebep oluyor gibi Bi şeydi. Bende de haşimato var onun için araştırmıştım. Ki kalamıyorum da zaten 🤦🏻‍♀️🙈😊
Bir bebeğim var 1 yaşında Hani böyle haşimato da gebelik zor durumları olunca hemen bebek mi düşünsem acaba diyorum. Bilgileriniz için çok çok teşekkür ederim. Dr Yeşim Erbil haşimato gebeliğe engel değil demişti takip etmeniz öneririm stres de çok önemli hamile kalmak günümüz de çok zor bi durum artık yediklerimiz içtiklerimiz her şey etkili şnşallah en kısa zamanda hamile kalırsınız ben bu arada ilk gebeliğimden sonra haşimato oldum ve o kadar üzücü ki.. hayatımı mahvetti

Bir bebeğim var 1 yaşında Hani böyle haşimato da gebelik zor durumları olunca hemen bebek mi düşünsem acaba diyorum. Bilgileriniz için çok çok teşekkür ederim. Dr Yeşim Erbil haşimato gebeliğe engel değil demişti takip etmeniz öneririm stres de çok önemli hamile kalmak günümüz de çok zor bi durum artık yediklerimiz içtiklerimiz her şey etkili şnşallah en kısa zamanda hamile kalırsınız ben bu arada ilk gebeliğimden sonra haşimato oldum ve o kadar üzücü ki.. hayatımı mahvetti
Yok tabi engel değil ama sevgili tsh ımı kontrol altında tutamıyorum😅 yüksek doz 0 lıyor bir düşük doz fırlatıyor 🙈 onunla eğleniyoruz bakalım.

Yok tabi engel değil ama sevgili tsh ımı kontrol altında tutamıyorum😅 yüksek doz 0 lıyor bir düşük doz fırlatıyor 🙈 onunla eğleniyoruz bakalım.
Yediklerinizle ilgili olabilir mi kaç yaşındasınız bir de kaç senedir bu hastalıkla mücadele ediyorsunuz

30 um şimdi... İlk 2011 Di sanırım öğrendiğimde. Ve yediklerim etkiliyor olabilir... Karbonhidrat noktasında sağlıklı beslendiğimi söyleyemem. Ne kadar sağlıklı öğün yersem yiyeyim ekmek kalp ben çünkü...

Glutene dikkat edeyim diyorum yine ekmekte kilitleniyorum. Paketli gıda abur cubur tüketmiyorum zaten. Çekirdek var biraz hayatımda o Ka.

Glutene dikkat edeyim diyorum yine ekmekte kilitleniyorum. Paketli gıda abur cubur tüketmiyorum zaten. Çekirdek var biraz hayatımda o Ka.
Aslında öyle sağlıksız da beslenmiyorsunuz yaşınız da genç çok genç yaşta yakalanmışsınız sanırım genetik ekmeksiz hayat mümkün değil ben baya azalttım ama ekmek azaltsam da değerlerim oynuyor eutx 50lilik kullanıyorum bu ilacı kullanırken saat de önemli mi yani sabah bir gün 6 da alıyorsam bir gün 9 da alıyorum :(

Aslında öyle sağlıksız da beslenmiyorsunuz yaşınız da genç çok genç yaşta yakalanmışsınız sanırım genetik ekmeksiz hayat mümkün değil ben baya azalttım ama ekmek azaltsam da değerlerim oynuyor eutx 50lilik kullanıyorum bu ilacı kullanırken saat de önemli mi yani sabah bir gün 6 da alıyorsam bir gün 9 da alıyorum :KK43:
Uyandığım saate bağlı valla. Çalışırken alarmla kalkıp hep aynı saatte alıyordum ama şu an evdeyim 1 ay daha da böyle gidecek. Uyanıp kahvaltıdan yarım saat önce içiyorum. 24 saatte birdir aslında önemlidir mantıken 🙈 2 haftadır uymuyorum

Uyandığım saate bağlı valla. Çalışırken alarmla kalkıp hep aynı saatte alıyordum ama şu an evdeyim 1 ay daha da böyle gidecek. Uyanıp kahvaltıdan yarım saat önce içiyorum. 24 saatte birdir aslında önemlidir mantıken 🙈 2 haftadır uymuyorum
Hep aynı saatte alırken ve rastgele saat ile alınırken bence farkediyodur değerleri mutlaka yani tabi önemli olan 24 saat orası ayrı ama mesela ben ilaç bana yetiyor mu yetmiyor mu bilmiyorum tsh sonuçlarımı buraya yükleyebilirsem yüklicem şimdi 😞

Mesela en ufak örneğiyle

Eklentiler

• 2A3D3A19-34A8-43FB-A68B-02711093A002.png
    2A3D3A19-34A8-43FB-A68B-02711093A002.png
    260,2 KB · Görüntüleme: 55
Sık takip gerektiriyor zaten. Ayda bir tsh ölçtürüp ilaç dozu düzenlemek gerek...
[/QUOTE
Diğerlerini de atacağım da internet o kadar yavş ki ferritin falan da çok düşük benim düzenli yemek yediğim halde böyleyim 24 yaşındayım 😞

Sonuçlar

Eklentiler

• 6E7EE8E5-89E9-4697-8461-3505DC593231.jpeg
    6E7EE8E5-89E9-4697-8461-3505DC593231.jpeg
    123,8 KB · Görüntüleme: 38
Sonuç 2

Eklentiler

• A38C3564-C1C7-4898-BFB3-E116A0ECC7A6.jpeg
    A38C3564-C1C7-4898-BFB3-E116A0ECC7A6.jpeg
    97,7 KB · Görüntüleme: 44
Back