Gebelik Haftasının Ultrasonda Farklı Olması

atessila

Kuşkunun olduğu yerde, özgürlük vardır.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2014
932
2.010
Arkadaşlar merhaba. İlk hamileliğim olduğu için biraz acemiyim. Bundan önceki doktor kontrollerimde ultrasonda bebeğim 5-7 gün benden geri gidiyordu. Açıkçası o zaman bunun ne olduğunu da bilmiyordum. Yanlış ölçüm olduğunu düşündüm sadece. En son geçen gittiğimizde 22+5'teydim ama doktor 23+6 dedi bana. Ben yine bir şey anlamıyorum tabi. Eve geldiğimde biraz araştırdım önden gitmesi ne demek diye. Sanırım bebeğin gelişiminin haftasına göre ileride olması değil mi? Bu durumda ben bebeğimin aradaki farkı kapatıp, bir de öne geçtiğini mi düşünmeliyim. Ya da ultrasonda böyle farklılıklar olabilir mi? Bir de bebeğin geri de gittiği zamanlar, ilk aylarda aldığım 2-3 kilonun bir kısmını geri vermiştim. Acaba bebeğim beslenememiş mi? Umarım karışık anlatmamışımdır. Cevabınız için şimdiden teşekkü ederim.

canım gebelikte bebeğin bir iki hafta önden yada geriden gelmesi çok önemli değil.önemli olan uzları arasındaki orantının bozuk olmaması yani başı 27 iken gövdenin 24 olması belki tehlikeli olabilir.

Yok canım korkma zaten yolunda gitmeyen birsey olsa doktor soyler 1-2 haftalik ileri geri fark olabilir benimde oğlum 2 hafta geriden geliyordu geç dollenme demisti doktorum çünkü kalp atislarini 8 haftalik duymustuk ben çok korkmuştum boş gebeyim diye ama sonra boyle oldugunu ogrendim bebisim doguma kadar bu farki kapatti zaten

İkinize de çok teşekkür ederim :) İnsan bilmeyince kafası karışıyor. Uzuvların oranlarını hiç bilmiyorum. Daha doğrusu bebeğin boyu ya da kilosuna dair hiçbir bilgim yok çünkü doktor söylemiyor. Sürekli normal olduğunu söylüyor. Şimdi yeni bir doktor buldum, çok övüyorlar. Bakalım inşallah ondan öğrenebilirim. Aydınlattığınız için tekrar teşekkür ederim :)

Benim de ilk hamileliğim. Son kontrole bu hafta gittim, 12+4 dedi. Oysaki ilk muayeneden bu yana hesaplayınca tam 12 hatta 11+6 olması lâzım. Ultrasonun 3-4 günlük sapması olabiliyor diye okudum nette. Ondan mı kaynaklanıyor acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…