Gebelik haftası ve kese boyutu

xyztrjp

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2013
15
1
286
35
İstanbul
Merhaba

SAT 6 Nisan, BAT 4 Mayıs.

1 Mayıs’ta kahverengi leke gelince regl oldum sandım ama sonra kesildi 3’ünde idrardan test yaptım silik çıktı kan testine gittim hemen 37 küsürdü. 6’sında bir daha kan verdim 128 çıktı. Doktora gittim 2 günde bir testi tekrarla ayın 10’unda 512’yi geçerse 13’ünde kontrole gel keseye bakalım demişti.
Ayın 10’unda 1026 çıktı :) ama kontrol için farklı bir doktora gittim.
Keseyi gördük 5.16 mm ama 3.5-4 haftalık henüz, geç döllenme olabilir 10 gün sonra gel kalp atışına bakalım dedi.

İlk gebelik olduğu için tam anlayamadık. Bebek 3.5-4 haftalıkken kesesi görünür mü ki? Son adet tarihine göre 5 haftalık olduğunu sanıyorduk biz. Bu hesap neye göre yapılıyor, bu değerler ve doktorun söylediği hafta bilgisi gerçekten normal mi biri basitçe açıklayabilir mi:) doktorlara güvenim sonsuz tabii ki ama ilk hamilelik stresi içindeyim her kafadan bir ses çıkıyor.

Merhaba son adet tarihine göre hesaplama yapılır ilk olarak. Mesela Nisan 6 son adetiniz buna göre kabaca 30 günden hesaplıyorum Mayıs 5 tarihinde bebeğiniz 4 haftalık yani 1 aylık olmuş oluyor. Ama doktora gidince kalp atışı duyulduktan bir süre sonra ultrason cihazı bebeğin ne kadar olduğunu saptıyor. Mesela ben sat a göre 8 hafta 6 günlük hamileyim ama ultrasonda 7 hafta 6 günlük. Umarım anlatabilmişimdir😊

Merhaba son adet tarihine göre hesaplama yapılır ilk olarak. Mesela Nisan 6 son adetiniz buna göre kabaca 30 günden hesaplıyorum Mayıs 5 tarihinde bebeğiniz 4 haftalık yani 1 aylık olmuş oluyor. Ama doktora gidince kalp atışı duyulduktan bir süre sonra ultrason cihazı bebeğin ne kadar olduğunu saptıyor. Mesela ben sat a göre 8 hafta 6 günlük hamileyim ama ultrasonda 7 hafta 6 günlük. Umarım anlatabilmişimdir😊
Teşekkür ederim :) siz anlatmışsınız ama benim hala anlayamadığım 3.5-4 haftalıkta kese görünmesi mümkün mü? 2-3 mm olsa neyse de 4 haftalıkta 5 mm bir kese olur mu ki?
Ben fizyolojik birçok sebepten ötürü o kadar ikna olmuştum ki gebe kalamayacağıma, doktorlarım hep zorlanacağımı söylemişti. O yüzden hep bir sorun arıyorum yok yolunda gidiyor olamaz diyerek :)

Teşekkür ederim :) siz anlatmışsınız ama benim hala anlayamadığım 3.5-4 haftalıkta kese görünmesi mümkün mü? 2-3 mm olsa neyse de 4 haftalıkta 5 mm bir kese olur mu ki?
Ben fizyolojik birçok sebepten ötürü o kadar ikna olmuştum ki gebe kalamayacağıma, doktorlarım hep zorlanacağımı söylemişti. O yüzden hep bir sorun arıyorum yok yolunda gidiyor olamaz diyerek :)
Tabii ki görünür zaten 4.hafta kese oluşumu başlar benim de 5.haftama 2 gün kala falan 5mm kesem vardı. İmkansız diye birşey yok, umudunuzu yitirmeyin bu olay size güzel bir ders olsun 😊 Sağlıkla kucağınıza alın

Tabii ki görünür zaten 4.hafta kese oluşumu başlar benim de 5.haftama 2 gün kala falan 5mm kesem vardı. İmkansız diye birşey yok, umudunuzu yitirmeyin bu olay size güzel bir ders olsun 😊 Sağlıkla kucağınıza alın
Çok teşekkür ederim şimdi biraz rahatladım. Allah sizi de sağlıkla kavuştursun bebeğinize :)

Back
X