gebelik haftam karıştı

nazlisila

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2009
18
0
39
slm arkadaşlar benim de sizlerle paylaşmak ve sormak istediğim şeyler var yardımcı olursanız çok sevinirim.benim son adet gördüğüm tarih 18 ağustos 2009(bu tarih aynı zamanda son adetin ilk günü:)bu tarihten sonra nerdeyse her hafta test yapıyordum ve negatif cıkıyordu son olarak 19 eylülde test yaptım ve pozitif çıktı ama test çizgisi silik gibiydi.daha sonra 10 gün geçince 28 eylülde doktora gittim kan ve idrar testi yaptı bhcg 3404 2-3 haftalık hamilesin dedi.15 gün sonra ultrasona gel dedi bende baska bi doktora gittim vajinal ultrasonla baktı ve keseciği 2 mmlik bişe gördüm dedi fakat son adetine göre 8 haftalık olman gerekirdi dedi kafam karıştı neden böyle oldu acaba?

canım cevap çok basit geç yumurtlama olmuş,dolayısıyle geç döllenmiş.bunda bir şey yok ki benimde öyle,şu an 11. haftama girdim.bazen kadınlar geç yumurtlayabiliyormuş.

ultrasondaki ölçümlere göre geblik haftası düzenlenip takip yaoılıyor bu durumda.tebrik ederim bu arada:)

çok teşekkür ederim gercekten içimi rahatlattınız ama o ultrasonla bakan doktor beni çok endişelendirde keseciği ve 2 mmlik görüntüyü görmesine rağmen sürekli neden 8 haftalık değil falan deyince epey korktum peki kandaki sonuc mu en doğrudur çünkü kan testi yapan doktor 2 haftalık kadar old söyledi o zman da adetime göre 5 haftalık olması lazımdı yani 3 haftalık fark geç döllenmeden kaynaklanıyor?bu hamilelik ve bebek için sorn olmaz demi?ilk hamileliğim olduğu için böyle telaşlıyım....:)):kedi:

ultroson ölçümlerini sanırım 6 .haftada dikkate alıyorlar,daha önce kan sonuçlara bakıyorlar,bebek için bir sorun yok,merak etme.zaten önce kese varmı onu kontrol ediyorlar sonra kalbi atıp atmadığına bakıyorlar.yanlız dikkatli olman gereken tek şey geç döllenme olduğu için kalbi görme zamanıda geç oluyor dikkatli olman lazım ,çünkü bazı doktorlar görmüyor boş kese diye kürtaja yönlendiriyor.benim öyle oldu.bir hafta sonra gittim bebeğimin kalbi atıyordu.harika bir şey,takma sevinmene bak sen.

bunda bişey yok canım normal ben 27 mart sat tarihim buna göre 30 haftalık ama kendi ilişki günümü bilyorum ona göre hesap yaptığımda 28 hafta çıkıyorum 2 hafta oynuyor yani ultrosandada 28 haftalık gebeyim sen sata göre değil ultrosana göre hesap yap aklın karışmasın canım.geç döllenme olmuş senin

canim sen son adet tarihine göre suan 9 haftalik 3 günlük hamile görünüyorsun!

peki canım kalp atışlarını ne zaman görebileceğiz.aslında doktor bana da şöyle dedi işte son adetine göre 8 haftalık olması lazım gerekirse kürtaj yaparız falan deyince ben bittim resmen bende son adetime göre hesaplıyorum ya hemen bir problem var endişesi sardı beni oysa aynı doktor kan tahlilinde ki sonuca bakmadan dedi bunları hep o tahlile göre normal işte yine de bir can taşımanın endişesi sanırım inan ki tekrar doktora gitmekten de korkuyorum sence ne zaman gitmeliyim....

geç döllenmede son adet dikkate alınmazki neden kürtaj olacaksın,bence bir doktor değiştir.sanırım bende geç döllenme oldu diye dile getir. bence yardımcı olur sonraki kontroller için.benim 7. haftada kalbinin atığını görmüştük.

tşk ederim yazdıkların içimi rahatlattın.bende doktor değiştiririm ya zaten ben hatayı ilk gittiğim doktoras gitmemekle yaptım sanırım.

tebrikler öncelikle. geç döllenme varsa da kesecik hergün 2 mm büyümelidir. eğer bu büyüme devam ediyorsa, kanama lekelenme, yada kese sınırlarında bozulma yoksa endişelenme.herşey yolunda gidiyor demektir.ancak kese boyutları ilerlemiyorsa o zaman sorun vardır. içini ferah tut.

canim son adet tarihinin 18 agustos olarak ele alirsak bebegin kalbinin atmaya basladigi tarih 11 haziran ama sen bunu farkedemezsin. yada ultrasonda duyamyabilrsin. ben bebisimin varligindan haberdardim ama kalp seslerini duyamiyordum. sonraki gitmelerimde duydum.Gebelik Takvimi, Gebelik Hesaplama Hafta Hafta Takip Hamilelik Hesaplama Takvimi bu sayfayi acabilirsen bak. son adet tarihini yazip herseyini görebilirsin!

Benim de son adet tarihim 11 Ocak 2009. Buna göre şimdi doğum yapmış olmam gerekiyordu ama adetim çok düzensizdi zaten, geç yumurtlama ve döllenme olmuş. Şimdi 38 haftamı doldurdum, doğuma daha 2 haftam var. Düzenli kontrollerinizi ihmal etmeyin, hayırlısı olsun :)

canım hayırlı olsun zaten doktorlarr hamile kalmayı hesaplayamadıkları için son adet tarihinn ilk günnü baz alıyolarr sen adet oldugun gün hamile olmadına göree yumurtlama bi 12 18 olduguna vee herkezde adet düzenine göre degiştine göree ilk doktorunnu dedigi dogru bence zaten saglıklı olsundaa boşver bunları takma hamileliginni keyfini çıkar rabbim saglıkla kucagına almayı nasip etsinn yavrunu

cevap yazan arkadaşlarım hepinize çok teşekkür ederim gerçekten beni çok rahatlattınız artık bende hamileliğimin keyfini çıkarmaya baslayabilirim.rabbim hepimize hayırlı ve sağlıklı bebekler nasip etsin yine görüşelim inş iyi haberlerimizle....

geç döllenme olmuş cnm gebelik son adet tarihine göre hesaplanıyor bnmde öyle olmuştu kalp atışlarını kese bebek falan görünmemişti uzun süre çok korkmuştum 9. haftamda gördük ilk bebeiş büyüdükçe düzene giriyor ama bnm öle oldu yani

tşk ederim hayat24 yazdıkların beni çok mutlu etti.içim rahatladı valla işte ben 4.haftamda gittim kesecik ve 2 mmlik bişe gördüm dedi.ama kalp atışı falan duymayınca çok korktum şimdi tekrar gitmeye korkuyorum inan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…