Gebeliğe Hazırlık gebelik düşünüyorum ne yapmam gerekir

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

iremdb

Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2018
37
34
18
kızlar merhaba, tamamen konu hakkında bilgisizim 7 aylık evliyim. kasım ayı gibii çocuk düşünüyoruz ama öncesinde herhangi bir tedavi gerektirecek bir durumum var mı diye doktora gitmek istiyorum, aslıında gittim hiç muayene etmedi yüzüme bakmadı. ne demem ne istemem gerek ne testi nasıl bir muayene yapılıyor?

Hayırlı olsun. Başka bir doktora gözükmeni öneririm. Adetinin 3. günü git ki tüm testlerin bir arada olsun

Folik asit basla dusuncen varsa en az 6 ay once beslenme duzenine dikkat etmen lazim.sigara alkol fast food asitli icecek paketli gida sakatat islenmis gida sosis sucuk birakmani oneririm RAbbim kalbine gore versin doktor kismi yumurtalarina bakicak adetinin ucuncu gunu git

Başka bir dr gidin ben gebelik düşünüyorum diyince Dr önce yumurtaliklarima baktı vajinal ultrasonla ayrıca smear testi yaptı çünkü smear de aynı zamanda iltihap varsa da çıkıyor. Kan testi yaptım böbrek karaciğer fonksiyonlarim sağlıklı calisiyormu diye ve vitamin seviyelerimi ölçtü kan degerlerim ölçüldü troid hormonları hepsi kan testiyle oluyor. İlk gittiğimde adetli değildim . İkincisinde adetin 2.-3. günü gitmeniz gerekiyor üremeye bağlı hormonlar değerleriniz için kan veriyorsunuz yumurta rezervi falan. Yani bir kere adetli bir kere de adet bittikten sonra gidin . İnşallah herşey temiz çıkar Rabbim isteyen herkese saglikla sıhhatle meleklerini nasip etsin
Ayrıca benim doktorum devlette ve harika bir doktor aynı zamanda dışarda muayenehanesi var. Demek istediğim öyle bir doktor seçerseniz daha iyi olur hastaya saygıları çok yüksek ayrıca ultrasona ne zaman gitsem uzun uzun anlatıyor

hangi şehirde yaşıyorsunuz, ben ankaradayım. aynı zamanda doktor araştırmalarım da devam ediyor. ocak ayına kadar özele gidecek maddi durumum olmayacak sonrasında olacak inşallah ama devlette üniversitede vs iyi bi doktor bulursam takiplerimi devlette de yaptırabilirim. o konuda da bilgisizim, sanırım bazı doktorlar gebelik öncesinden beri gelen hasta dışında kabul etmiyor, ona göre bir karar verip uygun bi doktora gitmeyi de istiyorum.

cevap veren kızlar sizlere de teşekkür ederim bu ay adetin üçüncü günü gideyim o zaman

Cnm adetten sonra 2 gunde bir yumurtlama donemine kadar degerlendirin internette ovulasyon hesaplama var ordan yumurtlama tarihini bul ohaftaya kadar olsun iliskiden sonra hemen kalkma 15 ayaklarini dik yukariya sonra yavasca indir yat belinin altina yastikda koyabilirsin

Ben Kocaeli'ndeyim hamilelik öncesinde doktorumdan çok memnundum degistirmedim. Gebeligimde riskli bazı durumlar yaşayınca doktor araştırmalarına girdim ve gittiğim hiç bir doktor beni ilk doktorum kadar güvende hissettirmedi. Ozellerde bir doktora bir kere gitmeniz yeterli oluyor gidip doktorla görüşün bir iki kere muayeneye gidin benim abinin eşi öyle yapıyo. Tüm tetkikleri devlet hastanelerinde yaptırıyor bir iki kontrole gitti ve doğumu özelde yaptı. İnternette çok fazla doktorlar hakkında yorumlarin yer aldığı site var inşallah iyi bir doktor bulabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…